• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    JENNE
    JENNE --- ---
    WILDENBURY_SQ: no necetla jsem, ze mu nechutna, naopak..
    Vyjadril se o cene (ok, cena neni kosher) a opakuji, ze jsem reagovala na ten dovetek (ktery mi prisel zbytecny a s despektem) "furt je to Honza" .. Jako proc, Red si nekoupim (nebo si ji max naleju do coly), Blue (at je cena jak je a at je to blend) je jina trida.. Vic to asi rozmazavat nebudu ;), jdu se stahnout ke svy Aberlour ;))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JENNE: No... Ja Machalika zrovna v tomhle respektuju, nechutna mu, tak mu nechutna. Nikoho tim zatim neuráží :)

(Mmj. neni nutny nase prezdivky pro wizoury vnimat jako urážky, Laphroig je Laph, Quarter cask je čtvrťoch, A'bunadh je Abduláh, Penderyn je Mandarýn a Johnnie Walker je Honza Procházka... Neudelas nic :))
    JENNE
    JENNE --- ---
    WILDENBURY_SQ: No s tim souhlasim.. OK, mela jsem muj vykrik do tmy smerovat na MACHALIK a jeho "furt je to Honza" ...

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JENNE: Ke? Wtf? Tady kazdej prezentuje svoje nazory, kazdymu chutna neco jinyho a I don´t give a fuck, co komu, respektuju ruzny chute. Osobne rikam, ze nedam 3 tácy za blend, kterej by zrejme navic nebyl mym salkem caje. O ostatnich hoších tu neni zadna rec. Jestli ti modrá procházka chutna, enjoy.
    JENNE
    JENNE --- ---
    Proc si tu pripadam jak na pisecku u malejch parchantu? Jasne, fuuj, blend, bacha na to, hosi ;))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jinak jasne, davat takovy prachy za blend, to bych neudelal proste z presvedceni... Ja jsem zapalenej do peated single malts, takze by z myho pohledu bylo iracionalni davat 3 tácy za blended non-peated :)

Ale kdyby byla za 13 stovek, tak si ji napul s nekym koupim, jentak pro zajimavost...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Ja mel i 15 a 18 a prisel mi tam (ku 25) velkej chutovej skok.

Kamos se posledne zase uplne rozlozil z Benromachu 30 yo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Potvrzuji, ja mel jine HP a nektere nejsou spatne, resp. jsou fakt dobre..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Modrýho Johnnyho celkem nedoporučuju. Chutnal jsem ho a je to jako fajn whiska, ale že by to mělo stát ty peníze, co to stojí, to opravdu ne. Představ si klasickýho Johnnieho, pak černej, pak ještě dál a ještě dál a ještě dál. Furt je to Honza. Single Maltky jsou úplně jinej druh pití a pro mě mnohem cennější.

STQ: Zvaž Highland Park 25 yo, jestlis' ještě neměl. Pro mě jedna z nejlepších, co jsem kdy pil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JENNE: Coz ze modrej Johnnie stoji okolo 100-150 zapadnich penez, to bych celkem bral, ale podle zkusenosti kamosu se za tu cenu daji sehnat (mnohem) lepsi whisky. Ale kdyby byl za (hodne) dobrou cenu, beru ho a vodzkousim, klidne napul s nekym, vid STQ? :)
    JENNE
    JENNE --- ---
    STQ: Aberlour 18, Glen Grant a nebo Blue Label Johnnie Walker ;))), ale to je trosku jina cenova hladina...
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Hele za jak dlouho to tak chodi z toho TWE?
    Sef slavi 25.9. narozky, planovali sme mu zakoupit nejakou dobrou whiskey a zrazu nahle... :/

Nebo nemeli byste nekdo neco dobreho, ceho byste se byli ochotni za odpovidajici protihodnotu zbavit? V Brne?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ESTEN: Pro začátek třeba Highland Park - tím se nedá pokazit nic.
    STQ
    STQ --- ---
    Pozejtri letim dom
    z Aljasky tak to vezmu pres duty-free v AMS, bejva tam neco co by stalo za ochutnani? Krom obvyklejch podezrelejch, jsem ochotnej i experimentovat :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jojo, ty tri.
    41 je nic, jakejsi 41 % model zranej chvilu, uz si to nepamatuju, ale z obchodu jsem si odnesl, ze to za to nestoji.

Jakmile nejaka destilerka dela neco jako triadu (Bowmore 16, Auchentoshan 16 17 18, tenhle Penderyn, Balvennie a dalsi), tak, ma-li clovek ty penize, se to fakt vyplati koupit vsechno. Je to hrozne naucny, ochutnavat tu stejnou whisku, pokazde jinak uzralou. Tak se toho clovek dozvi mnohem vic, nez kdyz jen pije ruzny whisky ruznejch znacek.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jako port, sherry a peated?

Ta 41 je co?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vsechny tri, samozrejme. At je to spojeno s vyukou!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nebo nejakyho durazne doporucujes?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Nojo, toho tvyho mandarýna bych mozna zkusil... :) Peated, of course.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zkuste Penderyn, chlapi, je skvelej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam