• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ten Ledaig: mam moznost koupit nejakej Ledaig non-chill filtered a Tobermory non-cf, oboji nejakejch 46,3 % za cca 45-50 USD. Je to zajimava whisky a cena? Obe maji stejnou flasku a pixlu, coz me mate. Obe jsou 10 yo z Isle of Mull. Je to nejaka sdruzena destilerka nebo co? Pak maji i standardni Ledaig 10 yo 40 % a ten je nudnej uz od pohledu na regal.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Ja Kilchomana pil, nepamatuju se presne jakyho, daval mi ho ochutnat sef, jen si pamatuji, ze byl na whisku opravdu hodne mladej.

Cena prijatelna, piti prijemny, ale me neoslovilo necim... Vyraznym, jeste jakoby nemel poradny koule. Jako treba lepsi Laphove, Bowmorky, v posledni dobe ten Ledaig me krasne nakopnul..
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    KEDLUBNA_OBECNA: Ohledně skotských whisky - nevím, nakolik přísně otázku nezávislosti bereš. Pokud ti stačí, že palírna je v rukách rodinného podniku (ten ale sdružuje více palíren), šlo by vzít např. něco od firmy William Grant & Sons (Glenfiddich či Balvenie + určitě vlastní ještě něco). Konkrétně Glenfiddich byl založen přímo Williamem Grantem, každopádně je to dost rozšířená whisky, mají ji v kdejakém baru, což by pro mě osobně byl důvod hledat jinou whisky :-).

Pokud chceš "přísně nezávislou" palírnu, napadá mě např. Arran či kKilchoman, což je nová palírna z ostrova Islay. Nemohu však podat vlastní reference o kvalitě, nikdy jsem je nepil. A bude o dost komplikovanější je najít někde ve velkoobchodě, musela bys asi do Německa.

Pokud si chceš dát tu práci a udělat si kompletní seznam možností, můžeš si projít informace o jednotlivých palírnách např. zde: http://www.scotchwhisky.net/distilleries/index.php (po rozkliknutí je u každé palírny napsán vlastník).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KEDLUBNA_OBECNA: Kdyby ti nešlo o Skotsko a chtěla jsi zajímavou a nezávislou whisky, tak Penderyn z Walesu je dokonalej.
    KEDLUBNA_OBECNA
    KEDLUBNA_OBECNA --- ---
    ahojte, potrebovala bych radu. Chtela bych mit v kavarne whisky od spolecnosti, ktera nepatri mezinarodnim korporacich, je to hlavne z etickych duvodu. Jde mi o skotsko, poradil byste mi nekdo nejakou palirnu? dekuji
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    YOKY: Dík. Uvidím jak to časově vyjde, něco zajímavého bych rád ochutnal, výběr je tam velice hezký.
    YOKY
    YOKY --- ---
    je to Whisky Bar Valevil, Kopečná 14 - Zastávka Nové Sady, za lázněma.
    www.whiskybarvalevil.cz
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Příští víkend budu v Brně na Fenixconu, možná by mi vyšla chvíle i na návštěvu nějakého baru dobře zásobeného whiskou - jeden nebo dva panáky něčeho zajímavého by se jistě vlezly. Mám dojem, že jste se tady o nějaké takovém podniku bavili, kde to přesně je?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Netusite nekdo, kde bych mohl sehnat RX Bourbon? Chtel bych ho jako darek, ale obavam se, ze se uz nevyrabi... Poradil by prosim nekdo?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Jo, v Marpeku jsem pecenej varenej, tak zkusim. I kdyz mozna uz jsem zkousel a jen si to nepamatuju, se taky stava obcas... Se clovek zaposloucha do Pekyho silenejch historek, do toho prijde jeho mama, zname.. :))
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Včera jsem měl v Marpeku v Dejvicích Longrow 'CV', je to jedna ze tří značek, které vyrábí palírna Springbank. Jestli ti chutná Ledaig, tohle by ti taky mohlo vyhovovat - je v něm trochu ledaigovské "pryžovitosti", navíc ještě taková podivná slámovitost - úplně mě nadchl, doporučuju vyzkoušet dokud tam mají lahev :-)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jezisi me strasne chutna ten Ledaig. Obycejnej 10 yo. Lahev je k sehnani za pomerne solidni penize... Cas ukaze, jestli tenhle kousek zacne utocit na (u me obligatni stalici) Laph QC.
    YOKY
    YOKY --- ---
    Brňáci, pokud byste měli zájem, dnes ve 20h probíhá ve Whisky Baru Valevil, řízená degustace Single Malt whisky. Pečlivě jsem vybral tyto vzorky:
    - Speyburn Bradan Orach
    - Glenmorangie 12 Y.O. Nectar D´OR
    - Macallan 17 Y.O. (1989) Murray McDavid - Independent bottling
    - Hazelburn 12 Y.O.
    - Kilchoman 2010, Winter Release

Máte-li zájem, volejte 774 836 462, v opačném případě se omlouvám za OT :). Budu se těšit.
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    STEPNI_VLK: To chápu :-). Sám jsem tam ale jednou nakupoval a vše proběhlo v pořádku. Lahve jsem vyzvedával osobně v jejich prodejně - ta sice leží u Libeňského mostu, v sousedství několika podezřelých autobazarů (zřejmě již léta nefunkčních), ale uvnitř mají čisto a pořádek. Personál je teda totálně neoochotnej a nepříjemnej, ale cena to vyvážila ...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MALEJ_EJCKA: Mě by asi děsil (a moc důvěry nevzbuzoval) už jen ten název webu..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Kdyz je flaska na TWE levnejsi nez u nas a nebo neni jinde k mani, tak se vyplati ji tam koupit, sure thing cpt. Obvious :)

Nechme na kazdem soudruhovi tuto narocnou kalkulaci nakladu.
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: No myslím, že TWE se vyplatí opravdu jen tehdy, když lahev nemají u nás: asi nejlevnější obchod je www.aaanapoje.cz. Jak jsem o zběžně porovnával, ceny mají o 5-10% nižší než na TWE a výběr oficiálních plnění je dost slušný. Ale whisky méně známých palíren, speciální edice, single casky ani archivní lahve tam samozřejmě nemají.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takhle: ja na to nespecham a pit vesmes co mam. Na druhou stranu, kdyby se s tim nahle roztrhl pytel, nemam problem si flasku dve objednat hned.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Na kdy to tak vidíš? Listopad, prosinec? Mám kámoša, co by možná taky něco vzal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam