• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: V takove zemi bych dlouho nevydrzel :) Co tam delas? Praca nebo volno?
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: no...pochybuju :) ti vyfotim podniky, ve kterejch se tu prodava chlast :)) prohibici tu maj daleko horsi nez na severu evropy...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Gin!! Old Raj nebo nejakej mistni. Predstavuju si, ze by tam mely bejt autenticky, silny giny.
    STQ
    STQ --- ---
    no a ja jsem v indii a mistni whisky chutnaj jak Okena a zadny cizi tu nejsou k dostani, detma nezatopis...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A tak to potom jo.

Ani Máchal nepíše nic o tom, že by na konec roku nějak testoval mixování drinků, no upadá to tu, upadá :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Ja ted mesic novorocne abstinuju, abych se tesil na nejake ty novinky.. :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    To nikdo nemá žádné novinky? :)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    DJFRACTAL: neboj, snad nadejde čas (až se vrátíš) a na psýčku u baru budeme diskutovat o kvalitních wizourech, místo toho, zda to včera bylo elesdé nebo barbituráty s omítkou ;-)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    VONTRIX: praveze ne, bydlim v JKL, kdykoli sem mel moznost byt na lodi, tak jsem samozrejme utracel za chlast hlavanehlava, podle me na trase Helsinki - Tallin vyber zalezi na trajektu kterym se plavis - myslim ze to byla Sinfonia a tam byl vyber jak u cukrovinek na pouti, no a ty ceny v Alku jsou naser no...
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    DJFRACTAL: Ahoj, momentalne taky bydlim ve Finsku ... (jojo, vzpominam, jak jsem minuly rok bydlel v Leeds a kazdotydenni nakup nejake lahve na vyzkouseni ...) Resim to jednou za cas vyletem do Tallinnu a nakupem na lodi. Vyber neni extra, ale minule jsem nasel poklad - Glen Carioch non filtered 1l za 38E ! V Alko v Helsinkach jsem ho pak videl 0,7l za 95E !!! Jestli bydlis ve velkych Helsinkach, tak muzem nekdy zajit na pokec ...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MACHALIK: Jaká ostrovní whisky je podle tebe nejvýraznější?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZOIDBERG: To nic není.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Právě proběhlo první setkání s Laphroaig - chuťové buňky jsou ještě pořád v šoku. Hodně, hodně nezvyklé.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DJFRACTAL: Tak ono to tu není zase jen o whisky, můžeš být externí redaktor na téma vodka :D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DJFRACTAL: Horší kombinace bydliště a koníčku snad neexistuje :) Ale jinak Arranu nelituj, není ničím zajímavej - ani whiska, ani ostrovy.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Já se hlavně nemám s kým podělit o zážitky, nikdo ze známých whisku nepije. Sem si řekl zkusim nyx :) Žiju ve Finsku kde sklenička dobré whisky v baru přijde pomalu na tolik co celá láhev u nás. Protože je prodej alkoholu pod přísnou kontrolou státu, není tu zase možné sehnat všecko a vždycky. Jsem měl zprva v úmyslu koupit Arran, ale už nebyl k dostání. V obchodě mi řekli, že minulý rok bylo na celé Finsko nakoupeno 299 lahví! Tento rok nic. Tak to tady funguje.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    I´m all in..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já když vidím, jak se tady co tři měsíce ukáže někdo nový, který uchvává z (běžné) malty, tak mě napadá - co udělat nějakou anketu, tabulku, kde každý napíše svoje oblíbené druhy, nebo popíše, co pil, atd.?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Same to me.. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vím, že když jsem poprvé ochutnal whisky, tak jsem taky měl tyhle tendence, ale rychle ustoupily :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam