• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Já se hlavně nemám s kým podělit o zážitky, nikdo ze známých whisku nepije. Sem si řekl zkusim nyx :) Žiju ve Finsku kde sklenička dobré whisky v baru přijde pomalu na tolik co celá láhev u nás. Protože je prodej alkoholu pod přísnou kontrolou státu, není tu zase možné sehnat všecko a vždycky. Jsem měl zprva v úmyslu koupit Arran, ale už nebyl k dostání. V obchodě mi řekli, že minulý rok bylo na celé Finsko nakoupeno 299 lahví! Tento rok nic. Tak to tady funguje.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    I´m all in..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já když vidím, jak se tady co tři měsíce ukáže někdo nový, který uchvává z (běžné) malty, tak mě napadá - co udělat nějakou anketu, tabulku, kde každý napíše svoje oblíbené druhy, nebo popíše, co pil, atd.?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Same to me.. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vím, že když jsem poprvé ochutnal whisky, tak jsem taky měl tyhle tendence, ale rychle ustoupily :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Čkej, treba tu mame noveho Murraye :) Staci popustit uzdu fantazii... Neni jentak, vymyslet vsechny ty kožené kabely a vůně interiéru old-timera :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlavne doporucuju se uklidnit :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    DJFRACTAL: co kecám čichové - ony jsou hlavně chuťové! :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    WILDENBURY_SQ:
    MACHALIK: jo jsem nové ucho, whisky mi chutná, zvláště kanadské blendy, teď poprvé objevuju single malt ligu a fakt mě baví "vidět" ty čichové vjemy... je mi jasné, že co je pro někoho zmoklý pes, může být pro druhého zmoklá slepice :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    You must be new here.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DJFRACTAL: spalene noviny, zmokly pes, namornicke lano, soumrak ve Valencii... :))
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    DJFRACTAL: okej malá oprava, ještě jsem tam rozeznal hořkou čokoládu, nebo nugát, a kiwi to nebude, je to jednoduše pomeranč
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Se pochlubím, že jsem si jako první láhev pořádné whisky dopřál Bowmore 12 y.o. 40.0% 2012, jsem spokojen ažaž, akorát se musím hlídat aby to nebylo hned v čudu. Cítím tam kouř (jak jinak), spíše těžkost, hlínovitost, lehkou hořkost, sůl, med a jakési ovoce, snad kiwi?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Presne, no :) Zapomnel jsem dodat, ze o hospodske blendy mi nejde, spis ty opravdu zajimave, ale presto levne (okolo tech peti sesti set).
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    ZOIDBERG: Mě JW Black label stojí za objednání v baru, když tam nic lepšího nemají, nebo to mají nesmyslně předražený.

Asi je to především v mojí hlavě, ale s vědomím, že je to blend, mi opravdu přijde, že má jaksi "obroušené" chuťové hrany. Chybí mi v něm nějaký vyloženě charakteristický chuťový prvek, něco osobitého.

Lahev bych si nejspíš nekoupil, o dvě kila dražší jsou klasiky jako Laphroaig 10yo, Highland Park 12yo či Macallan nevím kolik yo. Od 8 do 9 stovek pak lze koupit desítky single maltů. Přestože je JWB rozhodně lepší než řada jednosladových whisky, osobně bych si radši koupil lahev něčeho raritnějšího, co neseženu v každém třetím podniku. Ideálně pak něco, co vůbec neznám :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Vidíte, JW Black jsem nikdy neměl, stojí to tedy za to? Ve velkoobchodě s alkoholem v našem maloměstě ho mají za cca 537 kaček, akorát že je to cena, která už atakuje spodní hranici cen levnějších single malt, což láka koupit něco z vyššího levelu.
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    za mě taky Black Label, a v Makru ho občas mívají pod 600,- což už kolem pětikila je.. a mám dojem, že ho mívají za tu cenu v akci v Tesku
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    BRUKEV: Děkuji za tip.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: JW Black Label (akorat teda v cechach neni kolem petikila...)
    YOKY
    YOKY --- ---
    WILDENBURY_SQ: Můj nejoblíbenější blend je Black Bottle v základu. Na vůni nic moc, je to blend, ale z Islay Maltů to chytilo zajímavou kouřovou chuť...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam