• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Tak preference se neustále upravují, já dobrou whisku neměl tak dva měsíce...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Chlapi, vrátit se k whisce bude těžký.

JENNE
    JENNE --- ---
    Tak jsme pres svatky vyzkouseli Laphroaig QC a Higland park 18yrs, mne teda vice sedla Highland park..
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    MACHALIK: no a i tam většina kupuje kategorii Printers od Stocku a pije pokud možno rychle a ohřáté na večírku :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To saké, co jsem měl já (a nechutnalo mi), bylo dovezený japonkou z japonska.
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    STEPNI_VLK: U nás je to se sortimentem dost na nic a většinou jen ty nejobyčenější a nejnudnější věci (v případě whisky řekněme úroveň Printers od Stocku a níže). Po sklenkách ještě horší :-/
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    EARL
    EARL --- ---
    STEPNI_VLK: taky ze sake nejsem uplne nadsenej, ale teply je na zimu docela dobra varianta misto svaraku/grogu:-) moc mi v japonsku chutnala znacka hakushika, ale co presne to bylo za lahev, to nevim...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Aneb saké jen coby digestiv na ucet podniku po pulnocni priopile svacine v karlinskem cinskem non-stop bistru... :)
    STQ
    STQ --- ---
    STEPNI_VLK: jj, zkousel, me sake pripomina airag co pijou mongolove, je stejne slaby a stejne hnusny
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Já jo, chutná to jak ředěná slivovica, tedy pro našince nic moc. Nebo aspoň to, co jsem měl já.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak si vybírat saké? Inspirujte se, je to ideální doprovod k rybám nebo mořským plodům | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-57795170-jak-si-vybirat-sake-inspirujte-se-je-to-idealni-doprovod-k-rybam-nebo-morskym-plodum

Coby saké nepolíbený jsem vůbec netušil, že to má tak málo alkoholu. Docela bych i ochutnal. Máte někdo tušení, kde se k tomu dá u nás dobrat ve formě "panáků"? A vyzkoušel už někdy někdo z vás saké?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Pálenky z vína nejsou jen koňak a grappa. Rozšiřte si obzory o další varianty brandy z celého světa | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59117980-palenky-z-vina-nejsou-jen-konak-a-grappa-seznamte-se-s-nimi

Z diskuse k článku:
    Jen na okraj :
    před lety jsem měl souseda, ročník 1897, a ten často citoval jednoho košířského hostinského : " Koňak se nepije, koňakem se ředí sliny " Leta se řídím příkladem předků a po každé lahvi mohu směle prohlásit : MOUDRÝ TO MUŽ !!!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Takže popis nelhal - takhle jsem si to představoval.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak jsem ochutnal Lapha triple wood, byste neverili kde, v prazskem Crossu, ta kavarnicka nahore je fakt celkem prijemna. Panak za kilo, rekl jsem si, ze tolik prilezitosti asi nebude a vzhledem k tomu, ze me shaneni cele lahve nijak netankovalo, investice mi to prisla rozumna.

Zrovna tenhle Laph me nechaval klidnym celkem opravnene. Je to takovy trochu preplacany, necitil jsem tam typickou Laphovitost, dost se to tluče. Ani ovocna, ani kourova, takovej hybrid. Druhej hlt mi prisel uplne chutove prazdny, jak kdybych byl vodku (libovolnou jinou koralku) s prichuti cehosi. Nezanechalo to ve me dojem. Ale jsem rad, ze mi neutekl zatim zadny z beznejsich Laphu :)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    BRUKEV: Rozhodně to není daleko od indické reality;-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BANSHEE: nemůžu si pomoct, ale tohle mě hnedka napadlo :)

Jedny s velbloudem... - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=bUutcO9vQ6I
    STQ
    STQ --- ---
    jo po dvou mesicich tady se mi dneska konecne povedlo najit shop kde maji i tydle zapadni modely, bohuzel vyber je omezenej na red label, black label a glenlivet 12. ale lepsi nez mistni okena (treba znacky Royal Stag - doporucuju na zabijeni mravencu a pokud akutne potrebujete aby vas rano hrozne bolela hlava) to asi bude kazdopadne :)
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Co se týče neindické whisky v Indii, tak mi z rozhovorů tam vyplynulo, že vysoce ceněným modelem je Johnnie "redlejbl". Ovšem pokud je třeba odměnit/uplatit někoho postaveného o trochu výš než obvykle, pak je zásadním platidlem "bleklejbl". Jinak opravdu jen ty okeny, no...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Nevím, přijde mi, že gin je taková indická pálenka, pili ho dělníci, co dělali v Indii, obsahuje všechny ty jejich koření, polovina ginů má nějakej indickej štych ve jméně (Bombay, Tanqueray, Rangpur...) - mám to veskrze asociovaný. Vodka rusko, whiska skotsko, rum karibik, gin indie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam