• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    dneska dorazila poštou lahev Highland Park 18yo (jako pozornost od kamaráda), už se nemůžu dočkat večera! Ještě, že slunce zapadá v zimě tak brzo.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KINGFISHER: Podívej, asi takhle: na hloupou otázku hloupá odpověď. A ten dovětek sis mohl už úplně odpustit. Odměnou budiž ti týdenní zákaz zápisu s podmínkou pro příště..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    nic, asi budu muset na jiný fórum... tady je to plný kreténů.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    MACHALIK: evidentně to nebylo myšlený vážně a čekal jsem nějakou fundovanou odpověď, ne takovou hovadinu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KINGFISHER: Přesně to udělej, budeš milionář.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    včera jsme s mladou koupili flašku irský Locke's ... měli poslední dvě flašky za normální cenu 26e a koukám, že to zapíchli před 4ma rokama... měl to někdo, nemám to třeba schovat a prodat to za 20 let třeba za tisícinásobek? :D

The Irish Whiskey Trail is a free touring and travel guide to Ireland's distilleries, best traditional whiskey pubs, whisky bars and shops.
    http://www.irelandwhiskeytrail.com/?pg=lockes_distillery_kilbeggan_westmeath.php
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    A ja mel zase nejakyho limitovanyho Ledaiga a u whisky zatim zarucene zustavam...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Tak preference se neustále upravují, já dobrou whisku neměl tak dva měsíce...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Chlapi, vrátit se k whisce bude těžký.

JENNE
    JENNE --- ---
    Tak jsme pres svatky vyzkouseli Laphroaig QC a Higland park 18yrs, mne teda vice sedla Highland park..
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    MACHALIK: no a i tam většina kupuje kategorii Printers od Stocku a pije pokud možno rychle a ohřáté na večírku :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To saké, co jsem měl já (a nechutnalo mi), bylo dovezený japonkou z japonska.
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    STEPNI_VLK: U nás je to se sortimentem dost na nic a většinou jen ty nejobyčenější a nejnudnější věci (v případě whisky řekněme úroveň Printers od Stocku a níže). Po sklenkách ještě horší :-/
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    EARL
    EARL --- ---
    STEPNI_VLK: taky ze sake nejsem uplne nadsenej, ale teply je na zimu docela dobra varianta misto svaraku/grogu:-) moc mi v japonsku chutnala znacka hakushika, ale co presne to bylo za lahev, to nevim...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Aneb saké jen coby digestiv na ucet podniku po pulnocni priopile svacine v karlinskem cinskem non-stop bistru... :)
    STQ
    STQ --- ---
    STEPNI_VLK: jj, zkousel, me sake pripomina airag co pijou mongolove, je stejne slaby a stejne hnusny
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Já jo, chutná to jak ředěná slivovica, tedy pro našince nic moc. Nebo aspoň to, co jsem měl já.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak si vybírat saké? Inspirujte se, je to ideální doprovod k rybám nebo mořským plodům | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-57795170-jak-si-vybirat-sake-inspirujte-se-je-to-idealni-doprovod-k-rybam-nebo-morskym-plodum

Coby saké nepolíbený jsem vůbec netušil, že to má tak málo alkoholu. Docela bych i ochutnal. Máte někdo tušení, kde se k tomu dá u nás dobrat ve formě "panáků"? A vyzkoušel už někdy někdo z vás saké?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Pálenky z vína nejsou jen koňak a grappa. Rozšiřte si obzory o další varianty brandy z celého světa | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59117980-palenky-z-vina-nejsou-jen-konak-a-grappa-seznamte-se-s-nimi

Z diskuse k článku:
    Jen na okraj :
    před lety jsem měl souseda, ročník 1897, a ten často citoval jednoho košířského hostinského : " Koňak se nepije, koňakem se ředí sliny " Leta se řídím příkladem předků a po každé lahvi mohu směle prohlásit : MOUDRÝ TO MUŽ !!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam