STQ: Osobně mi tenhle rozkol, na kterej upozorňuješ, moc nejde na rozum. Samozřejmě chápu, že vás nebaví číst x-tej příspěvek, v němž se dohadujeme, kdo kdy má kam přijít a jakym způsobem budeme degustovat. Jinak ale náš následnej "výstup" byl věcnej, týkal se whisky, toho co nám šmakovalo a co novýho jsme ochutnali (ano, s tasting notes jsme se moc nepochlapili, přiznávám).
Každopádně si myslím, že debaty na témata "ochutnávání naslepo" či "jakou whisky objednat své přítelkyni" by tohodle klubu mohla patřit.
Já osobně jsem byl až nemile překvapenej, jak neočekávatelně jsem hodnotil vzorky ve chvíli, kdy jsem si nebyl jistej, co právě piju. Třeba můj oblíbenej Lagavulin mi naslepo přišel vlastně jen lepší rašelinovej průměr. A stejně tak jsem už několikrát řešil obtížnou otázku, co objednat nepijačce whisky, která se s náma vydala na společenské popíjení.
Prostý výčet oblíbených whisky toho či onoho pijáka je bezesporu zajímavý, ale výsledný vjem je přece dán řadou dalších faktorů (jaký profil mi obecně vyhovuje, kolikátý panák právě piju, jaké typy whisky jsou v degustační trase, v jakém pořadí je koštuju, co k tomu jím, ...) a mě by přišla škoda se o této společensko-degustační rovině vůbec nebavit :-).