• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Nekdo tu kdysi zahlasil, ze Jimadorem mexikanci ani zachod necisti, ale ja jej povazuju za dobrou volbu v baru, kdyz neni co jinyho do huby a nebo domu, kdyz mam pohostit nekoho, komu bozkov nejede, ale whisky za 1000+ je pro nej skoda.

Olmeca mi nechutna vubec, Herradura naopak jo, vic, nez Jimador. Ze se mas vyhnout komediim s citronem a soli asi netreba psat.
    EARL
    EARL --- ---
    BRUKEV: ja sem si z mexika privez El Viejo Luis anejo a byla vynikajici. bohuzel, bylo to pred dvema rokama, tenkrat se jeste vubec nevyvazela ven a vypada to, ze ten stav je stale stejnej:-( no a ten el jimador mi prijde jako nizsi standard. zbytek (herradura, 1800, corralejo) se mi tezko hodnoti, protoze sem mel po jednom panaku, takze bych to potreboval trochu vic napit... u vsech me ale prekvapila pomerne vyrazna chut anyzu, to jsem vubec necekal. u vseho mluvim o anejo, je jasny, ze pod reposado nema cenu jit a u mezcalu imho plati to samy...

CHAIWALLA: ja sem se na Glenlivet 18y hrozne tesil, protoze tu znacku mam fakt rad a 15y je pro me jedna z nejlepsich whisek. bohuzel, ta 18y me trochu zklamala, a to hlavne tema trislovinama, to uplne stahuje hubu... musim ale priznat ze ke konci lahve uz byl dojem o neco lepsi
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já se na cuckání doma díval právě na ten El Jimador, takže zkusím pro začátek El Jimador reposado.

Tequila mi nikdy nijak moc nechutnala,v podstatě jen jako vodka. Včera jsem ale měl jednoho panáčka od Olmeca a dobré to bylo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    El Jimador nebo Herradura, to je slusnej standard.
    Z mezcalu jsem se jednou tak strasne ozral, ze si to dodnes pamatuju. Je zradnej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaký piják tequily nebo mezcalu?
    Tipy, triky, značky?
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    DJFRACTAL: Jemnější než Laphroig 10yo, určitě z kouřových dobrá volba... Jinak teď jsem měl Lagavulin 16 a nebylo to to co jsem si původně představoval. Kombinace sladkého a kouře asi není úplně můj šálek whisky :) Naopak co mě opravdu dostalo je Glenlivet 18 ve kterém jsou všechny tóny naprosto harmonicky vyvážený - krása...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DJFRACTAL: Jo, to tady asi pili vsichni a kazdymu zacatecnickymu kominikovi je to tu doporucovano :) Super, jdi do nej, Laph QC je muj vitez "cena/vykon", v posledni dobe spolu s Ledaig 10 yo.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Laphroaig Quarter Cask 48% zkoušel někdo? Měl někdo? Mám jí teď vyhlídnutou... pak ještě Tobermory Isle of Mull 46.3% 10 Y.O. ...na jednu z nich to padne
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Vsak neboj, ona prijde bida na kozaky a ty lahvinky se dockame... :)

Jinak Leviathan je k ochutnani u me, zejo, nevim, kdy zas bude nejaka zranice tady, ale na carodky se ho pokusim trochu nechat (uf...). Kdybych ho musel popsat tremi slovy, tak "vyuzené mořské řasy". Nebo... "Je to námrd".
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: To by Mjugenovi mohl vyhovovat ten Octomore, osobně Laphroaig 58,3 oblibuju hoooodně moc, ale můžu s klidem říct, že i oproti němu je Octomore úplně jiná dimenze rašelinové kouřovosti. Každopádně jak tady o tom Wilda mluví, tak musím Leviathana někde ochutnat.

PS: v Marpeku jsme před 14 dny dorazily poslední 2 panáčky Octomoru, které jim zbyly (poslední naskladněnou lahev bohužel odmítají načít).
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: On je Mjugen trochu divnej, takovej hardhead, kdyz po necem jini umiraji, on si v tom libuje a oznacuje to za "jemne"..

No kazdopadne na čarodky beru tu campfire a uvidime, snad taky nejak prekvapi (blend, ehm)... Ale asi bych byl rad, kdyby nekdo zkusenejsi ochutnal i Levitahana. Jakoze se malínko ve whisky orientuju, rikam, tohle je namrd a totalne me to vykolejilo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kriste pane. Nejdrsnější whisky, co jsem měl.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WILDENBURY_SQ: Mě ten čerstvě koupenej Laph CS 58,3° komplikovanej nepřijde (Ivče smrdí nemocnicí), ale krásně mi voní a byl jsem překvapenej, že není ani moc silný chutí a alkoholem, takové příjemné pocucávání to je
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Uaah! Tak jsem ochutnal Leviathana a pokud by nahodou nekomu treba Laph CS prisel komplikovanej... Tak... Leviathan je Riemannova hypoteza.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já se až teď probral z opice, sakra!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    <OT>Za chvili se dozvime, jestli nam v Moskve vypili vsechen chlast nebo ho na Ruzyni zlaty cesky rucicky rozmlatej nebo jestli budou chtit clo 30000 korun</OT>

Jen pro info, par lidi se to tu precijen tyka a par lidi ma rado ty pribehy.. :)

Pripadne uplne posledni moznost posledni flasky (honem!) v duty free v Moskve, maj tu megavyber a ne tak levno, ale furt levnejc, nez na TWE apod...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zní to zajímavě, kdyby to nechutnalo, tak to nevylévej do záchodu, ale pošli:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Pry kdyz otevru lahev, ucitim opravdu táborák :) To zni zajimave, samozrejme pak dam vedet co a jak.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: blend skotske kourove a americkeho sladsiho bourbonu. Mistni liquor shop chlapik se evidentne vyznal (vzal me do velkeho humidoru, kde mi vykladal o raritnejsich kouscich a orientoval se minimalne stejne dobre, jako vetsina zdejsiho osazenstva).

Na moji zadost, ze bych rad teda vochutnal neco americkyho, ale bez spetky koure by to pro me asi nemelo smysl, mi navrhl tohle s tim, ze se nemam odradit blendem a ze to neni uplna nezajimava všivka, mozna pry budu prekvapenej. Na lahvi je treba cislo batche a lahve, takze treba si dal nekdo zalezet a bude to zajimave. V kombinaci s priznivou cenou jsem to zkusil.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ty jo, co si mám představit pod nápisem na té pravé High west? Pod tím Campfire (jako bourbon, bland, atd.)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam