• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WILDENBURY_SQ: Mě ten čerstvě koupenej Laph CS 58,3° komplikovanej nepřijde (Ivče smrdí nemocnicí), ale krásně mi voní a byl jsem překvapenej, že není ani moc silný chutí a alkoholem, takové příjemné pocucávání to je
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Uaah! Tak jsem ochutnal Leviathana a pokud by nahodou nekomu treba Laph CS prisel komplikovanej... Tak... Leviathan je Riemannova hypoteza.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já se až teď probral z opice, sakra!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    <OT>Za chvili se dozvime, jestli nam v Moskve vypili vsechen chlast nebo ho na Ruzyni zlaty cesky rucicky rozmlatej nebo jestli budou chtit clo 30000 korun</OT>

Jen pro info, par lidi se to tu precijen tyka a par lidi ma rado ty pribehy.. :)

Pripadne uplne posledni moznost posledni flasky (honem!) v duty free v Moskve, maj tu megavyber a ne tak levno, ale furt levnejc, nez na TWE apod...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zní to zajímavě, kdyby to nechutnalo, tak to nevylévej do záchodu, ale pošli:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Pry kdyz otevru lahev, ucitim opravdu táborák :) To zni zajimave, samozrejme pak dam vedet co a jak.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: blend skotske kourove a americkeho sladsiho bourbonu. Mistni liquor shop chlapik se evidentne vyznal (vzal me do velkeho humidoru, kde mi vykladal o raritnejsich kouscich a orientoval se minimalne stejne dobre, jako vetsina zdejsiho osazenstva).

Na moji zadost, ze bych rad teda vochutnal neco americkyho, ale bez spetky koure by to pro me asi nemelo smysl, mi navrhl tohle s tim, ze se nemam odradit blendem a ze to neni uplna nezajimava všivka, mozna pry budu prekvapenej. Na lahvi je treba cislo batche a lahve, takze treba si dal nekdo zalezet a bude to zajimave. V kombinaci s priznivou cenou jsem to zkusil.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ty jo, co si mám představit pod nápisem na té pravé High west? Pod tím Campfire (jako bourbon, bland, atd.)?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Absolutní pecka.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    zatim (pokud buh a celnici daj) vezu tohle.

Pak jsem chtel vzit 2L lahev Dewara, na to, ze je to tu na urovni naseho tuzemaku, je to mnohem prijemnejsi a zajimavejsi piti. Ale pokusim se s tim dobojovat tady, moc objemny a malo zajimavy :)
    LOBIN
    LOBIN --- ---
    WILDENBURY_SQ: nu dobra ;) mne vzdycky prisel takovy strasne jemny bez naznaku koure
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Samé dobré zprávy :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mi Glenlivet 12 yo přijde medová a k uzoufání nudná. Teď jsem ji někde měl a už ji neocením. Budu zakrátko nakupovat asi všechny tři Penderyny tady v Brně, už se těším, to byla zajímavá whiska.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jinak diky Machalikovi (ani o tom nevi...) jsem sehnal docela raritu, Leviathan II. Jsem na to zvedavej, kdyz uz jsem v ty Emerice, snazim se proniknout i do mistniho piti.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LOBIN: Glenlivet 12 yrs ma mirne kourove pozadi a ja ho citim dostatecne zretelne. Nuance jestli je to drevo, dub, raselina, kour nebo podehtovane lano necham stranou, v zaveru proste citim jemny kour. A hodne me to bavi.

Ver mi, ze s Ardbegem, Laphem ani necim jinym si to vazne nepletu :)
    LOBIN
    LOBIN --- ---
    WILDENBURY_SQ: ja ti nevim, ale v Glenlivetce moc koure neni. Nepletes si to s Arbergem, Laphorigem, Caol Ilou a dalsima?

jsem zvyklej na poradnou kourovou whisky s prichuti a vuni spalenyho dubu, jodu, nemocnice a asfaltu.. ale znam spoustu lidi co to nedokazou ani zdaleka oceni ;)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    MJUGEN: tak měli vybitou baterii :-)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Ja jsem casto v prdeli jmenem Boonton, do NYC jezdim pres den nakupovat a na noci obcas kalit. 20 dolaru neni problem, predem je nechci. Zavazadla uz mam tak pretizeny a clo porusim tak silene, ze horsi uz to bejt nemuze, pokud nechces jeste dva casky whisky k tomu vzit. Budem tak nebo onanak zakladat novy zavazadlo za priplatek.

Doprava problem je, cas v NY je vzacnej, na konec Bronxu mezi negry s letlampama bych pro to asi nejel. Jsem tu jeste 2 tydny, takze pokud by byly schopni dorucit to na adresu do Boontonu (adresu pripadne dam do posty). Je to 30 minut z mesta. Nebo na Manhattanu to muzu vyzvednout nekdy pres den nebo vecer nekde, to by taky bylo ok.

MJUGEN: Nevim, ale shanim Ti tu Lapha CS. Maj uplne vsechny, i vam nezname edice a plneni, ale ve zdejsim liquor shop outletu zrovna CS dosel. Stay tuned...
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    a ještě jeden dotaz - nemá někdo tušení, proč mi to v MarPeku poslední dny nikdo nebere?
    DAHY
    DAHY --- ---
    MJUGEN: Bunnahabhain 12. Whisky Ralfy ji zvolil whiskou roku 2010 :)

whisky review 175 - The Whisky of 2010. - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=5uOITkNhdP0
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    Mohl by, prosím, někdo identifikovat lahev vlevo a něco o ní říci, děkuji.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam