• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Repost z jiného whisky fóra:

Od pondělí 27.5. bude v Lidlu v akci za 299 korun single malt whisky Ben Bracken 12y. Podle zahraničních diskuzí se jedná o Tamnavulin 12y.Což by mohl být celkem výhodný nákup.

WHISKYBASE - UD Ben Bracken LIDL
    http://www.whiskybase.com/whiskies.php?merkid=176&whiskyid=38865
    DAHY
    DAHY --- ---
    Koukam, ze Glendronach nedavno predstavil prvni varku Cask Strength. Mel uz nekdo prilezitost ochutnat? Za 1295,- na topvino.cz se mi to jevi jako velmi zajimavej kauf.

GlenDronach Cask Strength
    http://glendronachdistillery.com/products/GlenDronachCaskStrength.php
    DAHY
    DAHY --- ---
    BRUKEV: Podivej se na topvino.cz. Vyber sice neni nejvetsi (zadny speciality) a maly objednavky jenom rozvazej (po Praze za 100,-), ale ceny jsou velmi priznivy, takze i s dovozem se to vyplati.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    BRUKEV: Alkoexpert.cz
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jsem nepražák - prosím kontakt na nějaký dobrý eshop/obchod v Praze, kde seženu chlast. Rum/Whisku.

Jde mi o to, že mám osoby, které mi to v Práglu koupí, aniž bych musel třeba dávat 120 kaček za dopravu, kterážto by mi třeba nějakou akční lahvinku nehezky prodražila.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    GOSHEWAN: Ok, díky :-)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Chutnal a nestoji to za to (:
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Grant's Cask Editions - znáte někdo? Zkoušel jste něco z ní? Jedna lahev teď kolem proběhla kolem mě, ale neměl jsem možnost ochutnat. Cena vypadá příznivě, takže si říkám, že na takové to levní pití by to nemuselo být špatné.
    Nemám ale referenci, tak by mě zajímalo, jestli jste to někdo nechutnal....? :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WILDENBURY_SQ: nektery chute se daji na sebe skladat, je to subjektivni, me k tequile limetka vzdycky sedla.. u dobrych tequil uz to bylo na skodu
    to je jako tvrzeni, ze cukr a mliko kazi kavu... a ano, kazi
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak koupen El Jimador reposado. Není to zlé, ale silně mi to připomíná bylinné kapky:) Budu se v tom muset chvilku hledat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KOCOUREK: Jj, rozdil je znat minimalne v zvraceni a nezvraceni.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    DJFRACTAL: Laph QC je skvělá, už tu mám koupenou další láhev, snad ti bude chutnat, oproti 10y je rozdíl znát v intenzitě
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PALEONTOLOG: Mne prijde, ze vsechno v rozmezi +/- 10 minut kazi chut palenky? Kór citrusove plody, ble.

I kdyz k lacine tequile Pepe Lopez hele... Asi jo. Mozna i citron pokapany chilli omackou :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    k lacinější tequile spíš zakousnout limetku, což mě k nějakýmu základu chuti (podobně jako rumy křížem krážem jsou si podobný) osobně sedí, ale k mezcalu už je mi toho škoda, to kazí chuť pálenky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jasně, citron a sůl je nesmysl, správní znalci přece dávají skořici a pomeranč:)

Tak "že s ním ani záchod nečistí"... Já zase nejsem ten typ, abych musel mít všechno top. Myslím, že s výběrem Tequily u nás to není nijak žhavé a El Jimador je slušný standart. Tím spíš pro mě, který tequilu nikdy nebude pít ve velkém.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To jsem klidně mohl být já, tvrdil mi to soused v Argentině. Druhá věc je, že slušná tequilla se podle mě u nás vůbec nebude dát sehnat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Nekdo tu kdysi zahlasil, ze Jimadorem mexikanci ani zachod necisti, ale ja jej povazuju za dobrou volbu v baru, kdyz neni co jinyho do huby a nebo domu, kdyz mam pohostit nekoho, komu bozkov nejede, ale whisky za 1000+ je pro nej skoda.

Olmeca mi nechutna vubec, Herradura naopak jo, vic, nez Jimador. Ze se mas vyhnout komediim s citronem a soli asi netreba psat.
    EARL
    EARL --- ---
    BRUKEV: ja sem si z mexika privez El Viejo Luis anejo a byla vynikajici. bohuzel, bylo to pred dvema rokama, tenkrat se jeste vubec nevyvazela ven a vypada to, ze ten stav je stale stejnej:-( no a ten el jimador mi prijde jako nizsi standard. zbytek (herradura, 1800, corralejo) se mi tezko hodnoti, protoze sem mel po jednom panaku, takze bych to potreboval trochu vic napit... u vsech me ale prekvapila pomerne vyrazna chut anyzu, to jsem vubec necekal. u vseho mluvim o anejo, je jasny, ze pod reposado nema cenu jit a u mezcalu imho plati to samy...

CHAIWALLA: ja sem se na Glenlivet 18y hrozne tesil, protoze tu znacku mam fakt rad a 15y je pro me jedna z nejlepsich whisek. bohuzel, ta 18y me trochu zklamala, a to hlavne tema trislovinama, to uplne stahuje hubu... musim ale priznat ze ke konci lahve uz byl dojem o neco lepsi
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já se na cuckání doma díval právě na ten El Jimador, takže zkusím pro začátek El Jimador reposado.

Tequila mi nikdy nijak moc nechutnala,v podstatě jen jako vodka. Včera jsem ale měl jednoho panáčka od Olmeca a dobré to bylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam