• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ISCH: Tak jako zenska, bych lobovala za Aberlour nebo Highland Park...
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak pánové, děkuji všem za rady tady i v poště... Vidm to na to, že vyrazím jednoho krásného dne směr Marpek, rozhoduju se (podle definic a Vašich milých rad) mezi třema lahvema. Takže to tam prubnu a uvidíme - třeba mi doporučí ještě něco jiného.
    Dám vědět, jak jsem dopadla :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Lehce mezioborovy tip: BrewDog Paradox Isle of Arran
    Imperialni stout dozraly v sudech od Arran whisky. Minuly tyden jsem na nej narazil v beergeeku. Docela zajimavy chutovy zazitek.

JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    ISCH: Vzpomnel jsem si jeste na Balvenie 12y Double Wood. Daval jsem ji loni babicce a mam pocit, ze byla taky dost jemna. Tou zadny chlap podle me nepohrdne... u te tyrkysove Laddie by mohl zavahat, i kdyz, pokud se vyzna, vahat by nemel ;)

Jinak uzitecny seznam pro zakladni orientaci zde:
    Tipy na dárky podle chuti - Články a informace - Skotská-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/clanky/tipy-na-darky-podle-chuti.html
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    ISCH: Nejjemnější? Auchentoshan Three Wood by IMHO mohla být dobrá volba.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    ISCH: Za mne: Bruichladdich Laddie Classic Edition.
    Zenska whisky kazdym coulem ;)

EARL
    EARL --- ---
    MACHALIK: u tech silnejsich chlastu mivam problemy to do sebe narvat, tohle je furt jemny jako "normalni" highland whisky. nechtel sem tim rict, ze to je bez chuti:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Trochu silnější, ale na chuti to není znát - to je spíš průser, ne?
    EARL
    EARL --- ---
    bmw, kdyz tu zaznela ta glenmorenzi (quinta ruban je dobrej tip), jak se vam zamlouva Astar? http://www.glenmorangie.com/our-whiskies/astar ja na ni tuhle narazil pri ochutnavani napojaku v Baru, ktery neexistuje a musim rict, ze super. trochu silnejsi, ale na chuti to neni znat. IMHO velmi dobra highland whisky
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: byl jsi rychlejší:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ISCH: Zkus začít třeba Bushmills 10 yo. Ta je jemná dost (a stojí 700,-). Nebo nějaká Glenmorangie, ačkoli ty mně přijdou především nudný než jemný. Dál mě napadá Penderyn Madeira (1000,-). Nebo nějakej Aberlour, třeba 15 yo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ISCH: Morenží quinta ruban.

Glenmorangie Quinta Ruban 0,7l 46% Alkohol.cz - ten nejlepší alkohol z celého světa
    http://www.alkohol.cz/produkty/glenmorangie-quinta-ruban-7766/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Tak jsem to myslel. Pro fajnšmekry to dneska je tak od 100 EUR nahoru...
    ISCH
    ISCH --- ---
    BRUKEV: No v prvním postu jsem psala "jemnější", tak jenom raději dovysvětluji jak moc :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ISCH: Lol, to odstraní 85% potencionálních tipů, dost lidí tu má rádo kouřové whisky:))
    ISCH
    ISCH --- ---
    BRUKEV: Takže: nevím, nevím, nevím, není podstatný :D
    Jen bych doplnila: vzhledem k tomu, že to mám pít i já, to chce opravdu co nejjemnější. Mám v poslední době problémy s přecitlivělostí na pachy a tak cokoliv, co voní nějak extra "uzeně" způsobí samo o sobě dost nemilý bolehlav.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: tak možná ten konec, ne? Do litru na pití koupíš vě většině případů normál nehnusnou whisku, ti fajnšmekří teda asi začnou na 1500 :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Bych tochu přeoral ty kategorie :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ISCH: Prubni ho a mezi řečí zkus vykoumat, jak daleko se propil a klidně si seznam udělej. Jako ženská ho jistě nějak k rozpovídání donutíš:) My ti tady pak poradíme. Kolik má doma flašek? Pije whisky v hospodách? Ve čtverkách na rohu ve Zlámané Lhotě, nebo v luxusnějších restauracích ve větších městech?

A nebo dej cenový rozsah a my ti poradíme i tak. Do 500Kč bude nějaký blend, 500-1000Kč standartní maltky (pitelná, dobrá, ale nic šokujícího), 1000-1500Kč (lepší třída pro fajnšmekry).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam