• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    GOSHEWAN: Jestli si chceš nechat vymluvit díru do hlavy povídáním o whisky a něco prochutnat tak doporučuji Vaška Rauta v Legerce ve Whisky&Kilt klubu. Ceny fajn a o whisky ví všechno.
    Whisky and Kilt
    http://kilt12.wix.com/whiskyclub
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    GOSHEWAN: jasná volba - Marpek, Dejvice
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    PALEONTOLOG: Tu jsem pred tydnem dopil a nejspis si ji znovu nekoupim. Byla to zajimava zkusenost, ale nic po cem bych extra touzil (:

PINGVINS: Ta Balvenie zni zajimaveji, dik za tip.

Nejlepsi asi bude, kdyz si nekam zajdu na ochutnavku. Kde v Praze umi male panaky za dobre ceny?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GOSHEWAN: za mě laphroaig 10yo, lidi to buď mají a nebo nemají rádi, tak je to toršku lotynka, kdyžtak si najdi chuťový parametry, hjestli to je to co chceš
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    GOSHEWAN: ta desítka tullamorky je přijěmně ovocná a jemná. Jestli něco jiného tak bych zkusil Balvenie 12 Doublewood - dostařovaná v sudu po Sherry.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    HP je zatim i muj favorit, ale Tullamorka ani Bushmills me moc nelaka (prvni ovsem neznam). Co misto toho? Klidne nejake min mainstream.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Japonská je ztráta peněz, dal bych 10 yo Busmills (květinová) a třeba ten 12 yo Highland Park, jak radí kolega (lehce nakouřenej).
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    GOSHEWAN: 10ti letá Tullamorka a 12ti letý Highland Park.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    BRUKEV: Tak urcite. Ovsem ty si dokazu vybrat sam (;
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GOSHEWAN: nezapomeň na nějaký dobrý rumy dva taky!
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Zdravim,

opet resim problem s vyberem. Rad bych mel na svatbe v baru mimo jine i zastupce ruznych destilatu. Whisky samozrejme nesmi chybet. Mezi mymi kamarady je jen par lidi, kteri whisky piji "aktivne", a tak neni nutne kupovat to nejdrazsi. Ma predstava je 700-1200 za lahev s tim, ze bych tam chtel mit jednu normalni a jednu kourovou. Pokud mate pocit, ze by stalo za to tam mit jeste jiny typ, tak si necham rad poradit. Premyslim ze bych bokem pridal jeste nejakou japonskou.

Dik!
    JENNE
    JENNE --- ---
    MACHALIK: mas pravdu:)), mne prijde ze jen strasne lehounce, prijemne, az na konci, zadny masakr .. Tak asi spise az uvod do kourovek :)
    Jinak ted tu mam novy kousek Longmorn 14yrs a ta prijemne prekvapila..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HP je s kourem.
    JENNE
    JENNE --- ---
    ISCH: Tak jako zenska, bych lobovala za Aberlour nebo Highland Park...
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak pánové, děkuji všem za rady tady i v poště... Vidm to na to, že vyrazím jednoho krásného dne směr Marpek, rozhoduju se (podle definic a Vašich milých rad) mezi třema lahvema. Takže to tam prubnu a uvidíme - třeba mi doporučí ještě něco jiného.
    Dám vědět, jak jsem dopadla :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Lehce mezioborovy tip: BrewDog Paradox Isle of Arran
    Imperialni stout dozraly v sudech od Arran whisky. Minuly tyden jsem na nej narazil v beergeeku. Docela zajimavy chutovy zazitek.

JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    ISCH: Vzpomnel jsem si jeste na Balvenie 12y Double Wood. Daval jsem ji loni babicce a mam pocit, ze byla taky dost jemna. Tou zadny chlap podle me nepohrdne... u te tyrkysove Laddie by mohl zavahat, i kdyz, pokud se vyzna, vahat by nemel ;)

Jinak uzitecny seznam pro zakladni orientaci zde:
    Tipy na dárky podle chuti - Články a informace - Skotská-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/clanky/tipy-na-darky-podle-chuti.html
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    ISCH: Nejjemnější? Auchentoshan Three Wood by IMHO mohla být dobrá volba.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    ISCH: Za mne: Bruichladdich Laddie Classic Edition.
    Zenska whisky kazdym coulem ;)

EARL
    EARL --- ---
    MACHALIK: u tech silnejsich chlastu mivam problemy to do sebe narvat, tohle je furt jemny jako "normalni" highland whisky. nechtel sem tim rict, ze to je bez chuti:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Trochu silnější, ale na chuti to není znát - to je spíš průser, ne?
    EARL
    EARL --- ---
    bmw, kdyz tu zaznela ta glenmorenzi (quinta ruban je dobrej tip), jak se vam zamlouva Astar? http://www.glenmorangie.com/our-whiskies/astar ja na ni tuhle narazil pri ochutnavani napojaku v Baru, ktery neexistuje a musim rict, ze super. trochu silnejsi, ale na chuti to neni znat. IMHO velmi dobra highland whisky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam