• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Změna názvu není možná. Navíc kluby o tequille, míchání, barmanství atd. tady sice jsou, ale žalostně zmírají, takže nejen já jsem asi šťastný, že se s ochlasty můžu potkat tady na jednom místě, ne sledovat pět klubů (ještě o rumu, vodce, ginu---).

Macho kry jsou asi šestkrát větší než libovolná kostka - všimni si jejich velikosti ve srovnání s velkou krabičkou od sirek (to prkno, abychom si rozuměli, má 55 x 35 cm). Do skleničky ti většinou stačí jedna kra, naplní tumbler až po okraj a collinsku do půlky.

Debatu o nejlepším rumu a cole do Cuba Libre bych velmi uvítal, stejně jako debatu o nejlepším tonicu do ginu (Fentimanns? Fever Tree? Q Tonic? Paso de los toros? Hlasuju za poslední.) nebo nejlepším vermutu do martini. I o limetách (nejlepší, co jsem měl, byly brazilský kupovaný přímo v Jižní Americe). Zaplať pámbu, že to nemusíme třepit do osmi různých klubů!

PS: Whisky stones jsem nikdy nezkoušel, jelikož (dobrá) whisky je nejlepší ohřátá na teplotu těla. Studená whisky je všechna stejná a dá se z ní leda tak ožrat. Whiska není osvěžující nápoj :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RUTHLESS: Zmena nazvu temer urcite mozna je (pokud to neni nejaka novinka). Resit vsechno by znamenalo castejsi nedorozumeni podobne tomu, jake nastalo u meho dotazu na led. Ja mluvil o whisky, ostatni o drincich. Navic tu kluby o rumu, tequile a jinem chlastu uz jsou, tak proc to resit i tady?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GOSHEWAN: Zmena nazvu neni možna

Ale nevidel bych problem v tom, proc tu neřešit všechno. Vždyť je to přece úplne jedno, ne? :-)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    STEPNI_VLK: "Sveho casu" je fakt hodne napomocne (: A pokud si pod "jakykoliv kvalitni" mam predstavit "jakykoliv", proc neupravis nazev klubu? Nebo se tu chcete bavit i o tom, ktera kola je kvalitni a ktery rum jeste muzes dat do Cuba Libre? Led uz prece mate vyreseny ((: Pak bude zbyvat jen kde koupit ty nejlepsi limetky...

Toz tak..

MOMENT: Machalikovy machokry jsou dle obrazku skoro stejne velke jako normalni kostky, ktery udelam v jakemkoli platicku na led. A protirecis si kdyz rikas, ze redis kostkami, ale u vetsich kostek jde jen o chlazeni. Proto jsem se take ptal na ty kameny.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GOSHEWAN: Zkus třikrát hádat, proč je v názvu diskuse uvedeno "jakýkoliv kvalitní chlast", resp. proč se v historii diskuse řeší i jiné druhy alkoholu. Svého času se tu rozšíření řešilo a odhlasovalo se, že by bylo škoda být tu úzkoprse zaměřeni toliko na whisky. Tož tak..
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    Benromach peat smoke... Má někdo POTVRZENO, že ho někde MAJÍ?

Děkuji
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    GOSHEWAN: cim mensi kostky, tim rychleji se z nich stane voda. proto machoKry, ktery jen tak neroztajou. udelej si doma pokus.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ses celej popletl!
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: Jo a proto se o ledu bavis ve Whisky klubu, aha.

MOMENT: Asi nerozumim. Homokostky jsou neco jineho nez macho-kry? Ja mel za to ze homokostky = led a macho-kry = led. Tedy ze to chladi a castecne redi oboje (;
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    GOSHEWAN: a de o ochlazeni. redis homokostkama.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Led se proboha nedává do whisky, řeč je o drincích.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Hele led si tam davate kvuli teplote a nebo kvuli zredeni? Nebo oboje? Ja zpravidla neredim (piju kolem 40%) a nechladim (chutna mi to vic).

Pokud bych chtel chladit tak me celkem zaujaly whisky stones. Zkousel jste nekdo? Uchladi to dostatecne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: No konečně.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Shanel nekdo led?

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Velkej PRD! Kra, vo kterou se roztrhnul Titanic při své cestě do USA, měla původně namířeno k nám domů. Podobných už totiž dřív doplulo víc a doma jsme z nich krumpáčem odštípávali menší kusy ledu a házeli si je do kýblů na ochlazení drinků. Tak tady nemachruj s nějakýma Collins skleničkama a sekundárníma pidikostičkama:D

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Tebe prostě sere, že ještě pořád používáš homostky ve tvaru srdíček a nepřišel jsi na tento geniální trik s pravými chlapskými macho-krami jako z reklamy sám :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOMENT: Jejich velikost je řízena:
    - teplotou ledové hroudy
    - teplotou horké vody, která ji rozpraská
    - rychlostí změny teploty
    - rychlostí dopadu na podložku

Tyhle mi tak akorát pasují do Collins skleniček, už jsem to celkem vychytal. Ale některé z nich jsem musel rozbíjet ještě sekundárně, neb první úder udělal moc velké kry.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MACHALIK: tvoje kusy ledu sou ale porad jeste moc maly :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Master distiller whiskey Bushmills: Práci si nosím domů. Po lahvích – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...8297-master-distiller-whiskey-bushmills-praci-si-nosim-domu-po-lahvich.html
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Ja uz jsem Machalika prijal jako existujici fenomen. Z jeho vyjadrovani si dokazu vyextrahovat dulezita data a balast kolem ignoruju :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam