• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    WILDENBURY_SQ: klidně bych se připojil a vemu nějaký Bruichladdich a Laph 10yo na doplnění :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA, MJUGEN: Ja myslim, ze by fakt bylo realny stavit se u nasme na panaka, pokud by Ejcka prinesl Laph CS a Mjugen Benromach PS, byl by to zajimavej kourovej vecirek zakoncenej tou chobotnici.

(Pojdme prosim rovnou preskocit debatu o tom, ze si tu zas nekdo domlouva teplouškej sraz a ze whisky se prece musi tajne pit doma v kresle. Kazdymu dle gusta, ne? :)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WILDENBURY_SQ: ano, ten "octomor" bych velmi rád okusil, třeba už nebude tak jemná jako Laph CS :-)
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak jo! Mám doma načatej Laphroaig 58.3%, tak to můžem vyzkoušet po sobě...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jinak v kdyby nekdo prazskej mel chut zas na neco uplne jinyho, do Marpeku jsem hodil flasku Belgian owl, belgicka jednosladova... Kazdy Bulharsko ma dnes svoji jednosladovku :)

Pry je temer nekourova a neni spatna, samozrejme o high-end nepujde, spis zajimavost, asi neco jak hammerheadka.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Tak se stav někdy s bráchou na paňáka.
    STQ
    STQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: to je moc pekne napsany :)
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Já jsem teda bezmezný příznivce Octomoru! Byť nutno přiznat, že jsem si jej nikdy nedal "z voleje" jako první kousek... vždy jsem předtím pil něco kouřového a sudového (často právě Laphroaig CS :)).

Pití whisky mě mj. baví i proto, že člověk v ní najde chuti a vůně, které by jinak do úst nikdy nevpustil, byť moje smysly velice lákají - silně živočišný, ale i anorganický až technický. Vždycky mi například voněly mořidla, promazaný stroje nebo čoudící dřevo - no a v Octomoru, byť je v zásadě poměrně nekomplikovanou whisky, to najdu v silně koncentrovaný podobě.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jemná :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    (kazdej ma hubu jinou, ale vse ma sve limity, tohle uz je moc i na me.)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jj, prijemna, myslim, ze ID Mjugen ji tu kdysi oznacil za "jemnou"... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Měls Lafrojg Cask Strength? Tu jsem skoro nedal já. Kouř, hořkost, svíravost... jak říkáš, vlastně mě srala.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak jsem si pritahnul domu Chobotnicomóra, teda... Oktomóra a i ja si pokorne sahnul na dno (nebo vrchol?) kourovych whisky, kde i me ten koure vylozene... Sere :) Ta whisky je dobra, po 5 mililitrech. Ale po malym panaku ma clovek pocit, ze sezral cely ohniste. Asi ji budu fakt dlouho susit po hompeopatickejch davkach (vymluva, abych nemel vycitky za cenu lahve) a mezitim se pokorne vratim k spis mene kourovejsim ale sofistikovanym kouskum, sic treba rustikalnich :)

Z dostupnejsich me treba posledni dobou zaujal nejaky Port Charlotte, jemna kourova. Ostrovni. Mel jsem ji nahodou v nejakym baru a docela premyslim o lahvi...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    LEFTY: Na Radlické je jen sídlo. V tuhle chvíli ale je poslední ochutnávka před prázdninami již plná, další budou až v září. Více zde: http://www.whiskoteka.cz/
    JERRY1
    JERRY1 --- ---
    Jindřišská věž - Whiskeria.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LEFTY: degustace dělají různě po městě, hodně často pizerka Rugantino - na Radlické nikdy (nejspíš jen sídlo společnosti)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    NAVARA: na degustace, nebo mají na Radlické něco jako bar?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LEFTY: whiskoteka
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Kam jinam v Praze zajít ochutnávat whisky, když ne do Marpeku?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jak "lihový" zákon postihuje dovozce zajímavých lahví | pravy prostor
    http://pravyprostor.cz/jak-lihovy-zakon-postihuje-dovozce-zajimavych-lahvi/
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    LEFTY: Hele, já kdysi Ardbeg označil za lékařské rozpouštědlo... O nějakou dobu později jsem se dostal k Taliskeru, pak Laphroaig a postupem času mi Ardbeg začal chutnat. K tomu se propiješ. 8-)
    Stejně ale Laphroaig stále považuju za jednu z nejlepších whisek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam