• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    EARL
    EARL --- ---
    RUSSIANBLUE: Jako prazak muzu poradit jenom Bar, ktery neexistuje, nebo Rotor (kde je teda vyber o dost mensi)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dopiče-
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Za necelých 8 tyček je váš. Jestli se nepletu, jedna z nejlepších whisek (pochází z triády), co kdy Machalik pil...
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    Je v Brne slušnej whiskey bar? Kde prodavaji whisky a ne "legendarni tatarak"?

Pro tuto akci hledám nejakou lepsi nalivarnu, kde budou mit, treba tuto znacku:
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/laphroaig/laphroaig-15-y-o-.html

Nebo kde budou mit slusnej vyber napric chutovym spektrem...?
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    STEPNI_VLK: Taky mam jednoho ve skrince, dobre ty!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK: Whiska už je na 150 EUR :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Souhlasím, vždy přírodní. A ohřátá, samozřejmě, vždy ohřátá. I vodka (dobrá) je lepší teplá. Studenej chlast je nesmysl, maximálně bublinky.

Ty sklinky nejsou ony. Tohle jsou ony:

2 Highland Park Nosing Tasting Kelch Whisky Gläser Glas Neu u.Unbenutzt Rarität | eBay
    http://www.ebay.de/...s-Neu-u-Unbenutzt-Raritat-/331784068561?hash=item4d3fdf1dd1:g:cJMAAOSwA4dWImTK
    GEGE
    GEGE --- ---
    STEPNI_VLK: souhlas, vždy přírodní
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Machaliku, jsou tohle ti krtečci od Glencairn, nebo ne? Přemýšlím o tom, že bys si je koupil. Ty na té tlusté stopce se hrozně blbě zahřívají...

http://www.ebay.de/...lencairn-Crystal-Scotland-/182033354051?hash=item2a62088d43:g:dcoAAOSwzgRWzC7J
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, málem bych zapomněl. Dnes dorazil další obyvatel mé malé Willage, tak se vám musím pochlubit. ;)

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK: Při tom úklidu a vylepšování Nastěnky, kterém mimochodem stále probíhá (v noci na dnešek jsem přidal informace o 7 základních aromatech, která můžete ve whisky nacházet), jsem si dal znovu rozhovor Marka Ebena s Jim Murrayem. A zjistil jsem, že už jsem klasicky úspěšně zapomněl, o čem mluvil (díky bohu za možnost zopakování!).

Ono uvolnění molekul, které řeší Ralf přidáním vody, se podle něj dá provést pouhým zahřáním whisky ve skleničce na teplotu těla. Molekuly vůně a chuti při něm zrychlí, vzdálí se od sebe a whisky se tím zjemní. Chladná whisky je dle jeho slov sevřená a nemluví s námi. Přidávání vody je dle Murrayho naprosto zbytečné - toliko ředí whisky, nic víc.

Takže po krátkém experimentování s přidáváním vody na to nejspíš seru a vracím se zpět k pití whisky tak, jak mi ji namíchali v palírně. Stejně mi nepřišlo, že by tam ta voda - kromě ředění "voltáže" - dělala nějaké zázraky...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Asi ne, dal bych vědět když tak, ať se nepereme tady my z klubu :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Máš v plánu přihazovat?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jinak jsem si celkem pohrál s nástěnkou, odstranil zbytečný balast, jakož i nefunkční odkazy, naopak přidal některé nové a snad také vše celkově zpřehlednil. Přibyla rovněž sekce s doporučenými whisky okolo tisícovky, příp. s doporučenými blended whisky. Pokud by měl někdo pocit, že tam ještě něco chybí, sem s tím (nebo mně do pošty). Kvalitnímu chlastu zdar a whisky zvláště!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    STEPNI_VLK: east imperial se da pomerne normalne sehnat. neni nijak extra drahej. mame ho na baru a leju to lidem do GT i ve ctyri rano :) radi chodej pro dalsi a dalsi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHAIWALLA: hm, jak 14 dnů přemýšlím, jestli toho Hajnýho koupit, tak jsi mě trochu víc namotivoval
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    S kolegama jsme se vyhecovali a zakoupili tu novou Mysliveckou Reserve a musím říct že takhle překvapenej jsem při okoštování produkce Made in CZ ještě nebyl :) Příjemná, zakulacená chuť,vanilka, lehce nakouřená vůně, na hony daleko od benzínovýho JW Red, blíž spíš k základním řadám Dewars nebo Famous Grouse. Pardon teda že se tady zase vytahuje Myslivecká, ale docela mě to příjemně zaskočilo :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    LEFTY: zkus ji koupit jeste toho henry thomase a pak uz tady nize zminenej imperial, to je neco jeste uplne jineho...

A jestli pritelkyne fakt ma rada v tom tonicu ten GIN tak zkus ji jeste nez se toho prepije (ac to muze trvat i nekolik let) naucit neco novyho jako bud Bramble pokud je na sladky veci a nebo Gin Rickey pokud ma rada spis tu bylinkovost... nebo soury z Ginu. Bude mit variabilnejsi vyber a bude to zas trochu vic ritual to piti vecer :)
    FIRED
    FIRED --- ---
    LEFTY: omfg jsou limitovany edice. 2014 je s mexickou damianou a 2015 je s pryskyrici, takze se to odrazi i na cene. omg je standart. chutove je prijemnej. do citrusu a pokud se nepletu, tak tam dava i medunku....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam