• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Ten Shan níže je jedna z třeba tří nejlepších whisek, který jsem kdy pil. Možná nejlepší.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Springbank a Auchentoshan... dve pro me pomerne nezajimave whisky v porovnani s ostatnimi. Co vas na nich tak zaujalo?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Našel jsem další zajímavé stránky ohledně hodnocení whisky. Moje Springbank 12 yo CS schytala celkem slušný průměr 89/100 z nějakých 38 hodnocení, jestli to dobře chápu. Každopádně přišpendlím na nástěnku, může se hodit...

Whisky Reviews & Ratings. The Malt Whisky Community - Whisky Connosr
    http://www.connosr.com/
    EARL
    EARL --- ---
    RUSSIANBLUE: Jako prazak muzu poradit jenom Bar, ktery neexistuje, nebo Rotor (kde je teda vyber o dost mensi)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dopiče-
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Za necelých 8 tyček je váš. Jestli se nepletu, jedna z nejlepších whisek (pochází z triády), co kdy Machalik pil...
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    Je v Brne slušnej whiskey bar? Kde prodavaji whisky a ne "legendarni tatarak"?

Pro tuto akci hledám nejakou lepsi nalivarnu, kde budou mit, treba tuto znacku:
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/laphroaig/laphroaig-15-y-o-.html

Nebo kde budou mit slusnej vyber napric chutovym spektrem...?
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    STEPNI_VLK: Taky mam jednoho ve skrince, dobre ty!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK: Whiska už je na 150 EUR :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Souhlasím, vždy přírodní. A ohřátá, samozřejmě, vždy ohřátá. I vodka (dobrá) je lepší teplá. Studenej chlast je nesmysl, maximálně bublinky.

Ty sklinky nejsou ony. Tohle jsou ony:

2 Highland Park Nosing Tasting Kelch Whisky Gläser Glas Neu u.Unbenutzt Rarität | eBay
    http://www.ebay.de/...s-Neu-u-Unbenutzt-Raritat-/331784068561?hash=item4d3fdf1dd1:g:cJMAAOSwA4dWImTK
    GEGE
    GEGE --- ---
    STEPNI_VLK: souhlas, vždy přírodní
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Machaliku, jsou tohle ti krtečci od Glencairn, nebo ne? Přemýšlím o tom, že bys si je koupil. Ty na té tlusté stopce se hrozně blbě zahřívají...

http://www.ebay.de/...lencairn-Crystal-Scotland-/182033354051?hash=item2a62088d43:g:dcoAAOSwzgRWzC7J
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, málem bych zapomněl. Dnes dorazil další obyvatel mé malé Willage, tak se vám musím pochlubit. ;)

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK: Při tom úklidu a vylepšování Nastěnky, kterém mimochodem stále probíhá (v noci na dnešek jsem přidal informace o 7 základních aromatech, která můžete ve whisky nacházet), jsem si dal znovu rozhovor Marka Ebena s Jim Murrayem. A zjistil jsem, že už jsem klasicky úspěšně zapomněl, o čem mluvil (díky bohu za možnost zopakování!).

Ono uvolnění molekul, které řeší Ralf přidáním vody, se podle něj dá provést pouhým zahřáním whisky ve skleničce na teplotu těla. Molekuly vůně a chuti při něm zrychlí, vzdálí se od sebe a whisky se tím zjemní. Chladná whisky je dle jeho slov sevřená a nemluví s námi. Přidávání vody je dle Murrayho naprosto zbytečné - toliko ředí whisky, nic víc.

Takže po krátkém experimentování s přidáváním vody na to nejspíš seru a vracím se zpět k pití whisky tak, jak mi ji namíchali v palírně. Stejně mi nepřišlo, že by tam ta voda - kromě ředění "voltáže" - dělala nějaké zázraky...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Asi ne, dal bych vědět když tak, ať se nepereme tady my z klubu :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Máš v plánu přihazovat?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jinak jsem si celkem pohrál s nástěnkou, odstranil zbytečný balast, jakož i nefunkční odkazy, naopak přidal některé nové a snad také vše celkově zpřehlednil. Přibyla rovněž sekce s doporučenými whisky okolo tisícovky, příp. s doporučenými blended whisky. Pokud by měl někdo pocit, že tam ještě něco chybí, sem s tím (nebo mně do pošty). Kvalitnímu chlastu zdar a whisky zvláště!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    STEPNI_VLK: east imperial se da pomerne normalne sehnat. neni nijak extra drahej. mame ho na baru a leju to lidem do GT i ve ctyri rano :) radi chodej pro dalsi a dalsi.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHAIWALLA: hm, jak 14 dnů přemýšlím, jestli toho Hajnýho koupit, tak jsi mě trochu víc namotivoval
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    S kolegama jsme se vyhecovali a zakoupili tu novou Mysliveckou Reserve a musím říct že takhle překvapenej jsem při okoštování produkce Made in CZ ještě nebyl :) Příjemná, zakulacená chuť,vanilka, lehce nakouřená vůně, na hony daleko od benzínovýho JW Red, blíž spíš k základním řadám Dewars nebo Famous Grouse. Pardon teda že se tady zase vytahuje Myslivecká, ale docela mě to příjemně zaskočilo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam