• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    JESSE_MORENO: Me to jen prekvapilo, nebyla to kritika (:
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    GOSHEWAN: uklep jsem se myslel jsem 10yo...

uvedom si ze jsem jeste pred pul rokem pil whisky jen v sourech a pred trema mesicema jen se sodou... ted rozdeluju uz jednotlivy skotsky a protoze jsem zacal mit pocit ze uz bych mel trochu brzdit mam ted pracidlo ze piju jen o vikendech, dej mi cas :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    JESSE_MORENO: Laphroaig 12yo nedela, ne? Nejznamejsi je 10yo. A Ardbeg je uplne jinej, to nejde prirovnavat jedno k druhemu (:
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    btw koupil jsem nahodou po ceste na chalupu s kamosema Clynelish 14yo abych mel co lejt celou noc,,, a hrozne pozitivne me to prekvapilo rozhodne mi to chutna vic nez treba glenfidich 12yo v podobne cenove relaci

ardbeg upijim pomalu je to fakt hodne uzeny uz

konecne jsem ochutnal laphroig 12yo a je to uhlazenejsi verze ardbegu... do budoucna si umim predstavit ze v cenove kategorii do litru na bezny piti mam doma prave laphroig a clynelish a jsem spoko

a z newhiskovejch veci jsem uplnej magor do zufankovo slivovice a hruskovice ze sudu... nikdy jsem nebyl na ovocny palenky ale tohle jsou fakt skvely piti a vlastne v posledni dobe jediny veci ktery jsem ochotnej pit kdyz neni okolo skotska....
    EGGH
    EGGH --- ---
    Pořád na mě vyskakuje na FB a začíná na mě ta kampaň fungovat. Měl někdo? Stojí za vyzkoušení? http://warehouse1.cz/produkt/bulleit-frontier-whiskey
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    HERR_FLICK: já jenom moc nerozumím...co myslíš tím "z levnejch jur"?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HERR_FLICK: jak říkám, je to můj mentální problém, jinak jsem to pochopil.

Potkávám celkem normálně lidi, kteří za "pití pro znalce" považují "limitky" (čti: jinak potištěná láhev nebo plechovej obal na Vánoce) Jamesona nebo Jacka. A nic proti nim. Ať si každej pije, co chce.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    HERR_FLICK: Ah ok, dik. S tim jsem jeste nemel tu cest, ale tak ja blendy nevyhledavam no.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    btw. ted jeden dulezitej provozni na baru drmolil neco o tom, ze lagavulin ma takovou chut, protoze sou v sudech pridany listy tabaku
    rek sem mu rovnou, ze to je picovina, ale muzete tuhle UL potvrdit/vyvratit, vyguglit mi to nejde
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    FELCARKILLER: tetrev sem zrovna myslel, ze bude znamy a prosluly)

/famous grouse
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    HERR_FLICK: Pro blby: Co je tetrev?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LEFTY: ja sem mluvil o prohpecy jako nejkourovrjsi z tech levnejch Jur (asi pro nrkoho nrvhodne oznaceno jak sockova)
    nemluvil sem o jinejch vyrobcich

ale kdyz se nad tim zsmyslim tak ano whiskey pod 500 je sockoidni, nekoupis za to temer zadnou single maltku..

jedna z mala whisek pod peto co me napada ze se da jeste pit je tetrev
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    LEFTY: sice rozumim jak to myslis ale ta cena je tam myslim nedostatecnej indikator... zakladni black label mi sockovej prisel :)))
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ok, asi je to můj mentální problém, zdráhám se označit jakoukoliv láhev dražší než 500 jako "sockovou". Mainstream to ještě pořád není.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    Na me tady ceka v kanclu pod stolem "sockova" Caol Ila 12y
    Tak jsem na ni zvedavej, zatim sbiram zkusenosti.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LEFTY: https://www.masterofmalt.com/whiskies/isle-of-jura/jura-1984-bottled-2014-whisky/
    prophecy je z tech levnejch co koupis i v supermarketu nejcoudovejsi
    nemuzu rict ze sem uplne zklamanej ale za 1400 bych si ji nekoupil
    a kdyz bude vedle toho qc za stejnej obnos, priste vemu qc..
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HERR_FLICK: já jsem litrovku koupil asi za 45 eur, a chutná mi teda dost. "sockovejch"?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    jinak ted na grilo sem v asde ulovil za 25liber posledni juru prophecy, ma z tech sockovejch bejt nejnakourenejsi
    ale zadna hitparada, dat za ni 1400+ co stoji v cr bych byl nasranej

HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    GOSHEWAN: matematicky to nesmysl fakt neni
    ani jinak ne
    myslis ze vsechny cs se pijou jak sou
    mas i stejny lahve naredeny a nenaredeny
    nektery lahve maj bezne kolem 60%, pro dobry lahve muzes koupit stejnou vodu kterou dana palirna pouziva k vyrobe, abys to nekazil kohoutovou, resp. v dobrym baru maj dobrou neutralni vodu na redeni vizouru kdyz uz ne primo tu od danyho vyrobce
    osobne sem si whisky z ty sedesatky vodou redil vetsinou, ona tim casto i vic rozkvete do vune i chuti,
    nehlede na skladovani je cs lepsi, 40% je ke konci lahve kdyz ji chvili nechas stat treba posledni dva panaky pak uz jak mocka
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    HERR_FLICK: Tohle je hroznej nesmysl (: Samozrejme pokud ti to tak vyhovuje tak si to tak delej, ale neznam nikoho kdo by premyslel o CS tak, ze si to prepocita na zredeny 40%, protoze by to proste nikdo nikdy doopravdy neudelal. CS ma svuj duvod, stejne tak ma svuj duvod ze neco se redi na 40%.

Nebo ty si kupujes CS aby sis je naredil na litrovky???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam