//mírně OT
Tak jsem v sobotu zavítal do Super Panda Circus, v současnosti "nejlepšího koktejlového baru v ČR".
No tak jako nevím.
Chápu, že je to zážitkovej bar. Ale celej interiér mi evokuje místo exkluzivního burlesque panoptika spíš znouzectnost ďouru typu Favál (brněnští pamětníci budou vědět) nebo pražskej Cross. Na mě to působilo, bohužel, špinavě.
Barmani jsou asi špičky, a je krásný pozorovat jejich synchro tanec v malým prostoru za barem. ALE: když celej večer sekají jeden drink za druhým, a ten spěch je vidět, tak to kouzlo trochu vyprchává.
Drinky... to jejich menu mi nesedlo. Opět, beru, zážitkovej bar, ale když si objednávám něco, co netuším, jak bude chutnat, ani podle ingrediencí, protože do toho nalejou spoustu domácích bitterů, marmelád, bylin a tak, tak to, že se mi strefí do chuti, je spíš jackpot, než pravidlo. Navíc (ale to možná sere jenom mě, ale o to víc), nesnáším, když se při přípravě drinku výrazně "bryndá", a tady je barpult furt mokrej.
Oba drinky z menu, které jsme si dali, chutnaly jak alkoholická polévka (to moje mělo být old fashioned, hm).
Ale proč to píšu sem: Na koktejlovej bar mají velmi širokej výběr zajímavých whisek i ginů, pokud mohu posoudit- tedy ne klasické single malt kombo od Dios trading :-). Přede mnou v polici seděl Bruichladdich Port Charlotte, tak ten musel jít :-), ale Octomore i Classic Laddie tam měli taky. Pak jsem oblejvil širokej výběr japonských whisek, včetně lahve Hibiki 12yo, mňam!
A už jen kvůli té tam stojí za to jít. Ale jinak celkově upravte očekávání.