• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MLIKARNA: Klid, bylo to řečeno v legraci. ;) Nejde o to, jestli to znám. Prostě vím, že stejnou službu ti udělá i sklenička za desetinu ceny a nachladit si můžeš jakoukoli podložku, příp. celou skleničku. Ale jak se říká, darovanému koni na zuby nehleď.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    STEPNI_VLK: uprimnou soustrast k cemu? dostal sem tu nejaky degustacni sklenicky, neznas, je to blbost, diky :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    To máš jedno. Jen si změň osoby a obsazení. Výsledek je stejný. Každopádně teda přeju upřímnou soustrast. ;)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    STEPNI_VLK: máňo, ja ty sklenicky dostal :)))
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MLIKARNA: Myslíš? Já bych spíš řekl, že ta tvoje velmi speciální sklenička je typickým předmětem vegetí domácnosti. Máňo, sklenička od inženýrů z Peugeotu, to musí být fakt něco, tu musím mít, jinak si tu whisky fakt řádně nevychutnám.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    STEPNI_VLK:
    SAMOUT:

darovanym degustacnim sklenickam na podtacek nekoukej :)

pravdou je, ze mozna pro nekoho budu barbar ale ja piju whisku vetsinou s ledem, takze tu chladici slozku vitam :) zkusim a uvidime
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MLIKARNA: Technicky vzato, na co chlazeny podtacek v momente, kdy pijes neco, cemu nejvic sluci pokojova teplota? Neprudim, jen se ptam. Sam piju whisky ze http://www.skotska-whisky.cz/doplnky/sklo/degustacni-whisky-sklenka-glencairn.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MLIKARNA: Degustační sklenice N°5? Navržena inženýry značky Peugeot? Sklenička s podložkou za litr? Kristepane, to je zase pičovina na tahání peněz z lidí. A když budeš chtít srovnávat dvě různé whisky, tak si přikoupíš další skleničku za 645 Kč? Bomba!

Neblbni. Za tuhle cenu budeš mít 6 klasických Glencairn degustačních skleniček a ještě ti zbude na panáka solidní whisky, příp. na ten Private Preserve spray, což je mnohem smysluplnější investice než nějaká debilní chladící podložka, kterou musíš před použitím vrazit do mrazáku.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    STEPNI_VLK: "Vůbec nevím, o co jde, a zní to jako blbost." btw super věta, takova vegeti :D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MLIKARNA: Ad speciální degustační sklenice: Vůbec nevím, o co jde, a zní to jako blbost. Nahoď sem nějaké foto či nějaký odkaz.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    GOSHEWAN: po ty prohibici zakazali prodavat flasky s vetsim objemem nez (myslim) 3 litry..
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MLIKARNA: Proc je zakazana?
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    trosku se pochlubim dvouma zajimavejma kouskama (v asi prave vznikajici sbirce :D) moji oblibene Famous Grouse

prvni z nich je pomerne raritni a od roku 2012 zakazana 4,5L klasicka Famous

druha pak 30 leta Famous v limitovane edici 1980 (1980 lahvi celkem) kdy FG ziskala oceneni nejprodavanejsi whisky ve skotsku

a abych se priznal, je mi lito je otevrit :/

btw pouzivate nekdo specialni degustacni sklenice s tim nachlazenym kovovym podtackem?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    HERR_FLICK: 5., s označením "Limited Edition" (do uvozovek to dávám proto, že bylo naplněno 12.060 lahví). Má krapet vyšší obsah alkoholu 48,9 % a tohle, mnou uvedené známé složení, které bylo mimochodem i součástí už druhého whisky skandálu, který se téhle společnosti týkal. Kárala ji samotná Scotch Whisky Association. Pro zajímavost, zde je k přečtení odpověď Compass Box: an open letter to the industry.

Předchozí verze jsem neměl možnost zkoušet, takže ani netuším, zda vůbec byly nakouřené.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    STEPNI_VLK: dikmoc prave jeste v cr.. ale ktery vydani je nejlepai nebo je to vicemene jedno?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    HERR_FLICK: Jestli ji někde seženeš a jestli ji neznáš/nemáš, kup si určitě Flaming Heart 5th Edition od The Compass Box. Je to Blended Malt (kdysi označovaná jako Vatted Malt) a je boží! Ostatně, viz kupř. hodnocení zákazníků na The Whisky Exchange či Master of Malt. A navíc, jestli jsi ještě pořád v Anglii, tak pro tebe asi nebude problém vyzkoušet ji někde v baru. Já ji koupil v ČR za něco málo přes 3 tisíce. V aukcích se teď pohybuje kolem 90 liber bez poplatku.

HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    asi jsem nejak zanevrel na sherryove whiskey/
    nikka taketsuru 21yo na me uz prilis sherry, cekal jsem vyvazenejsi a prilis si ji proto nevychutnal.. tohle se mi kdysi stalo s rumy, sebelepsi rum uz nedokazu nijak ocenit
    ugeadail je pro me max hranice, jaky snesu pomer kour/sherry
    nejake hinty na nakourenou komplexni lahev kolem 2-3k?
    diky
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Glen Scotia 15yo dalsi poznatek - pokud vam vadi, jak je ke konci kysela, nelejte do toho vodu. Ani kapicku. Ta kyselost je, cert vi proc, vazana na tu vodu. Zadna voda, pulhodinku vydychnout, a je to naprosto bozska whisky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A do třetice všeho dobrého. Konečně jsem se dokopal k tomu koupit si Wine Preserver, který mi - budu-li chtít - uchová whisky přesně v tom stavu, ve kterém jsem ji zanechal před měsícem, rokem, lety. Přišel mne na 349 Kč, což je vzhledem k funkčnosti a minimálně 120 použitím fér cena.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam