Alkohol momentálně piju hodně málo, dřív jsem lehce laškoval s whisky a pak se nechal unést módní vlnou "pičů" rumu.
Teď bych rád koupil 2-3 lahve whisky do domácícho baru, at si můžu čas od času dát na dva prsty do sklínky a vypít to během čtení nebo sledování filmů. Plus ukázat kamarádům, co pijí rumy, že whiska není jen mýdlová voda.
Něco jsem si tady během okurkové sezony v práci načetl, ale uvítám pomoc.
Budget je do začátku skromný, ideál do 1500 na lahev. Chtěl bych "něco" s ovocnou, květinovou vůní/chutí, pokud se to takto dá specifikovat.
Tím, že nemám aktuálně napito a nechci do toho dávat peníze (jiné koníčky mě stojí dost), tak se mi to špatně specifikuje. Patnáct set je pro zkušené pijce málo, ale mám zkušenost že časem se názory zkreslují, že má pijec tendenci hodnotit vše levné jako špatné a přitom i levné lahve jsou pro běžného uživatele dostatečné. To jen proč fakt nechci utrácet víc. Sám prodávám kola a nerad lidem nutím drahé stroje, když vidím, že to mají jen na výlet s rodinou. Jasně, když přidá litr, je tam tohle navíc, když přidá osm litrů, je tam navíc onohle, ale prostě dost lidí tyhle vyfikundace nevyužije a je pro ně tudíž připlácet si zbytečné.
Druhou whisku bych chtěl asi nějakou kouřovou, dehtovou, tam už si asi nějak poradím sám. Dodnes cítím na patře klasický jodový Ardbeg 10yo, co jsem pil někdy patnáct let zpět a je to přesně to, co bych chtěl.