• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Hezky pekne!
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: jo aha, chapu:) me to nejak ustrelilo tentokrat:D chtel jsem to vyzkouset uz dlouho, jen to tam ted napadalo najednou:))

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Jo, ja o jiny ani nemluvil :-). A pokud dam za 100 proof a Glencadam 10yo 2800kc, tak uz necham dalsi lahev za litr na jindy, uz jsem na zacatku mesice koupil letosni WotY Arran 10yo. Ze prej mam rodinu nebo co:-).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: ralfyho whisky of the year byla ale ta zakladni 12y, ne? ta stoji 999,- na rumhouse..
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Ralfy vychvaloval tu starou ne? Ty nazory na ni jsou fakt dost ruzny.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: Novou ne, jen starou. A pokud klapne ten nakup na rumhouse, tak to asi odlozim, uz tech 2800 je dost penez :-).
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Uz mas ochutnanou tu Glenallachie?
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    SAMOUT: A je velkej rozdil v tech batchich u Springbanku? Ja uz dlouho premyslim ze nejakej vyzkousim.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: Vim, batch 20.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: SB 12 maji i na alkohol cz, to bych ji vzal spis tam.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Jn, tak oni recenze napovidaji ze to je ne moc fungujici prodejce. Uvidime. Ja misto 100° Proof vemu klido 2009 batch 2, u benromachu bych se nebal ze bude neco spatny.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Hm, na tu jsem taky koukal. Nebo se teda prastim pres srajtofli, a koupim nekterou edici 12yo Springbank, tam ovsem vyvstava zasadni otazka kterou, maj pry batch 15 - 18.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: zatim meli vsechno, co jsem tam objednaval.. jen u toho Arran 14 mi rekli, ze maj jen jednu lahev misto 4..

Ale jinak pokud to nebude, tak holt objednam dalsi 2009 CS Batch 2:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Jestli to vubec maji...

MATEJICEKKK: Jako 10 dni bez dalsiho infa je celkem silne podezrelejch, nevzbuzuje to prilisnou duveru.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jinak btw. Ralfy u Roye jako host:)

vPub Live - Ralfy's 10 Years
    https://www.youtube.com/watch?v=Wx8ELFjV9FI
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    kurva ja jdu taky nakoupit, at mi tam neco zbyde! jestli jste tu 100 proof vykoupili, tak si me neprejte!:)))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Ja cekam na dodavku z diosu, takze vlastne rumhouse uz asi 10 dni a furt nic. Tak uvidime
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Cim vic ji upijim, tim vic mi smakuje, Arran 10yo je skvela levna whisky. Porad cekam na tu dodavku z rumhouse, zatim jen automaticky potvrzeni. Na tu 100° Proof jsem napjatej jak ksandy, jestli se povede.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    STEPNI_VLK: ... ono asi zalezi jakej , kterej zacatecnik ....a jakou ma historii. Ale holt necim se zacit musi ..... : Me kamarad prekvapil rovnou Lagavulinem16yo a od te doby nejak tihnu k tem raselinkam a jodu. A to jsem v tomhle krame https://www.spirituosen-wolf.de nakoupil celkem slusnej vzorek napric a uz jsem si rikal, ze tak nejak uz mam nejakej rozhled a aspon trochu tusim a uz si dovolim koupit neco jen tak "podle sebe". Pak prijde kamos a pritahne nejake miniatury tech lahvi na ktere se ani neodvazuju koukat a naprosto me usadi zpet na zem a me dojde ze jsem stale vystrasenej zacatecnik :-) Z nejakeho duvodu jsem jistou dobu nechaval stranou Ardbeg (nevim proc do te doby jsem od nich nemel ani lok). A pak jsem ochutnal miniaturu Corryvreckan, nechapal jsem, proste mi to srolovalo ponozky a utahlo pasek u zupanu. O tyden pote jsem si koupil tri lahve od Ardbegu (Corryvreckan, Wee-Beastie a TEN). A ja jsem zas musel prehodnotit svuj "top ten" zebricek :). Jeste me ceka nakouknuti do "GlenDronach" konkretne ta jejich 18yo... to ty srolovane ponozky rovnou sundalo i pres obute sandaly.

Bojim se ze tak to pujde porad dal a jen se budou objevovat me nezname palirny a lahvarny zaroven se stoupajici cenou za lahev :).

Nejhorsi je, ze jak mam rad wisky, tak mam podobne rad rumy (Opthimus Solero od Oliviera muj nej pomer/cena/vykon), vodku(Geneneral a Parvak) a i gin(Monkey47) a vlastne i fernet (ne ten nas, ty z argentiny) .... , bejt clenem Anonymniho Klubu Alkoholiku Ignorujicich Ostatni (AKA.IO) je holt tezky udel ... zrovna ted tohle pisu po 1litranku velmi dobre mango margarity, vona i ta tequilka neni spatna :D , nebo takovej domaci mezcal ....
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Jojo, 100° Proof koukal jsem na ni. Taky tam udajne maji peatsmoke sherry cask matured. To bude dobrota!
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    STEPNI_VLK: Děkuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam