STEPNI_VLK: ... ono asi zalezi jakej , kterej zacatecnik ....a jakou ma historii. Ale holt necim se zacit musi ..... :
Me kamarad prekvapil rovnou Lagavulinem16yo a od te doby nejak tihnu k tem raselinkam a jodu. A to jsem v tomhle krame https://www.spirituosen-wolf.de nakoupil celkem slusnej vzorek napric a uz jsem si rikal, ze tak nejak uz mam nejakej rozhled a aspon trochu tusim a uz si dovolim koupit neco jen tak "podle sebe". Pak prijde kamos a pritahne nejake miniatury tech lahvi na ktere se ani neodvazuju koukat a naprosto me usadi zpet na zem a me dojde ze jsem stale vystrasenej zacatecnik :-) Z nejakeho duvodu jsem jistou dobu nechaval stranou Ardbeg (nevim proc do te doby jsem od nich nemel ani lok). A pak jsem ochutnal miniaturu Corryvreckan, nechapal jsem, proste mi to srolovalo ponozky a utahlo pasek u zupanu. O tyden pote jsem si koupil tri lahve od Ardbegu (Corryvreckan, Wee-Beastie a TEN). A ja jsem zas musel prehodnotit svuj "top ten" zebricek :). Jeste me ceka nakouknuti do "GlenDronach" konkretne ta jejich 18yo... to ty srolovane ponozky rovnou sundalo i pres obute sandaly.
Bojim se ze tak to pujde porad dal a jen se budou objevovat me nezname palirny a lahvarny zaroven se stoupajici cenou za lahev :).
Nejhorsi je, ze jak mam rad wisky, tak mam podobne rad rumy (Opthimus Solero od Oliviera muj nej pomer/cena/vykon), vodku(Geneneral a Parvak) a i gin(Monkey47) a vlastne i fernet (ne ten nas, ty z argentiny) .... , bejt clenem Anonymniho Klubu Alkoholiku Ignorujicich Ostatni (AKA.IO) je holt tezky udel ... zrovna ted tohle pisu po 1litranku velmi dobre mango margarity, vona i ta tequilka neni spatna :D , nebo takovej domaci mezcal ....