• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NEVILL: Pravděpodobně ano. Každopádně po mně z UPC chtěli dokladovat sílu alkoholu u všech lahví. Paradoxně poté, co mi v prvním emailu poslali mimo formuláře pro zastoupení také dodejku od odesilatele, kde byly všechny lahve včetně síly alkoholu. Tehdy už jsem nebyl daleko od toho někoho zabít. ;)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    STEPNI_VLK: a nejspíš u nás budou chtít i spotřební daň z alkoholu?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PETD: Já mám příšernou zkušenost s lahvemi z aukce, která sice proběhla začátkem prosince, tedy před brexitem, ale oni to prostě do konce roku nestihli odeslat. Handrkoval jsem se s nimi skoro 3 měsíce, přičemž se mi to i pokusili odeslat, ale neprošlo to přes hranice UK, než mi nakonec vrátili peníze ve chvíli, kdy už jsem měl u banky zažádáno o chargeback.

Co se objednávání z UK týče, tak počítej minimálně s poplatkem za vyřízení celního řízení, což se pohybuje kolem 700 Kč. Co jsem tak pochopil, tak se platí DPH z poplatku za dopravu. Připrav se na to, že proclení bude trvat klidně až 14 dní, a že budeš muset platit uskladnění v celním skladu. Jo, a údajně se lze s obchodem domluvit na tom, že ti z ceny odečtou DPH, které pak zaplatíš zde.

Až teď jsem si všiml, že ti to půjde do Němec. No, tak o tom vím samozřejmě kulové. Ale výše uvedené nechám případně pro jiné dobrodruhy...
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo nezkoušel objednávat letos lahev whisky přímo ze Skotska? Zajímalo by mě jak je to po Brexitu s cly a tak. Bohužel jsem si vyhlédl whisky, co neposílají k nám, takže budu muset přes kamaráda v DE a chtěl bych vědět na co ho připravit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FIRED: Souhlas. Už jen v tom kubíčku si proste naprosto protiřečí. Jako... radši smazat z internetu :-)
    FIRED
    FIRED --- ---
    LUKEH: Vemola / jak udelat cuba libre / a rozdily v tuzemaku

Prosim, pokud nejsi barman, ale jen nadsenec, tak se na takovyhle web vykasli. Nikdy to nebude mit potrebnou uroven a tehle “profi barmanu” z internetu ma kazdej barman az po krk.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Prošla kolem mě na FB, třeba někoho osloví.
    SMWS - ochutnávka unikátních klubových lahví
    SMWS - ochutnávka unikátních klubových lahví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: cask 36. Je to fakt výborný. Už se těšim, až si s tim udělám delší chvilku a pořádně to prozkoukám..A díky.:))
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: tak vsechno nejlepsi preju!:) jakej cask mas toho edradouru? ja daval brachovi k narozkam v lednu taky jeden po letech a je to parada:) uz ode me dostal jeden asi pred 5 lety a porad nad tim vzdychal, jak to bylo super, tak se dockal zase:)) ted dostal 2008 cask 23: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/153081/edradour-2008
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Ke tricatym narozeninam jsem byl obdaren lahvi Edradour 2008 CS ibisco decanter. Tohle fakt muzu. Je to teda hodne hodne sherry, ale to ja rad. Tech 57.5% je krasne skrytych, vubec bych to nerekl. Velka dobrota.
    LUKY
    LUKY --- ---
    LUKEH: Hned po prvnim kliknuti na link na te strance na me vyskocila reklama pres celou stranku => odchazim a dal nezkoumam.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Ahoj, nedávno jsme založili nový web o alkoholu: https://www.nejlepsidrinky.cz/ Ještě pořád je ve výstavbě a trochu bojujeme s google reklamou, budu rád když mi napíšete nějaké bugy atd. Hlavně se ale chci zeptat: jaká témata by vás na podobném webu zajímala? Recenze lahví, recepty na koktejly, cokoliv....
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Happy International Whisky Day!:) a Michael Jackson by mel dneska narozeniny...

Michael Jackson (writer) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson_(writer)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: mivaj dlouhodobe nejlepsi ceny core range ardbegu, co jsem v CR nasel v maloobchode:)
    EARL
    EARL --- ---
    ALDARION: vinoteka-praha.cz za 985. osm stovek to uplne neni, ale aspon neco. a maj prijemny ceny i u ostatnich core range ardbegu
    AMANT
    AMANT --- ---
    VEEHELL: kdyby ji muj tata pil..to mi zpival uz muj tata o svym tatovi, padame ale na raka plic,takze proto vsichni muzem spolecne zazpivat!
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    AMANT: jsem ladic pijan, idkyz jsem vic pijan nez ladic
    AMANT
    AMANT --- ---
    VEEHELL: pijan klavirem. to je takova hricka..
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ALDARION: Wee Beastie je super, ale trva tak dva az tri panaky nez tomu prijde pijan na kloub.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VEEHELL: Jo, to je jistota. :)

Mimochodem, mile mne překvapila Ardbeg Wee Beastie. Pravda - moc jsem od ní nečekal. :) A má své chyby. Nicméně vyklubal se z ní velice zábavný společník na lockdownové popocházení po lese, jen tak, nebo s lehčím doutníčkem. :) Musím ovšem předeslat, že jsem velkým fanouškem slaných chutí a na to konto odpustím, že je méně rašelinová a trošičku jí něco schází...
    Jen teda... Za 1100,- se mi další lahev už trošku kupovat nechce... Kdyby stala tak 800... ;)
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    VEEHELL: po tom silvestru jsem neodolal a koupil tuhle
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/165855/port-charlotte-10-year-old lahev jeste jednou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam