• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NEVILL: napali.. uz jsem cetl x pribehu.. zaplatis celni rizeni, skladovani v celnim skladu, spotrebku na alkohol a pripadne DPH (ale muzes si nechat vratit UK DPH)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    STEPNI_VLK: Tak jestli jsem se díval dobře, měl by být bezcelní limit 1 litr alkoholu od 22% a více, což platí pro cestující. U zásilek to sice zmiňují taky, ale je to v sekci "zásilky zboží mezi soukromými osobami", takže nevím jestli na to celnící nenapálí DPH a spotřebku když to bude objednávka z e-shopu...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NEVILL: Pravděpodobně ano. Každopádně po mně z UPC chtěli dokladovat sílu alkoholu u všech lahví. Paradoxně poté, co mi v prvním emailu poslali mimo formuláře pro zastoupení také dodejku od odesilatele, kde byly všechny lahve včetně síly alkoholu. Tehdy už jsem nebyl daleko od toho někoho zabít. ;)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    STEPNI_VLK: a nejspíš u nás budou chtít i spotřební daň z alkoholu?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PETD: Já mám příšernou zkušenost s lahvemi z aukce, která sice proběhla začátkem prosince, tedy před brexitem, ale oni to prostě do konce roku nestihli odeslat. Handrkoval jsem se s nimi skoro 3 měsíce, přičemž se mi to i pokusili odeslat, ale neprošlo to přes hranice UK, než mi nakonec vrátili peníze ve chvíli, kdy už jsem měl u banky zažádáno o chargeback.

Co se objednávání z UK týče, tak počítej minimálně s poplatkem za vyřízení celního řízení, což se pohybuje kolem 700 Kč. Co jsem tak pochopil, tak se platí DPH z poplatku za dopravu. Připrav se na to, že proclení bude trvat klidně až 14 dní, a že budeš muset platit uskladnění v celním skladu. Jo, a údajně se lze s obchodem domluvit na tom, že ti z ceny odečtou DPH, které pak zaplatíš zde.

Až teď jsem si všiml, že ti to půjde do Němec. No, tak o tom vím samozřejmě kulové. Ale výše uvedené nechám případně pro jiné dobrodruhy...
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo nezkoušel objednávat letos lahev whisky přímo ze Skotska? Zajímalo by mě jak je to po Brexitu s cly a tak. Bohužel jsem si vyhlédl whisky, co neposílají k nám, takže budu muset přes kamaráda v DE a chtěl bych vědět na co ho připravit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FIRED: Souhlas. Už jen v tom kubíčku si proste naprosto protiřečí. Jako... radši smazat z internetu :-)
    FIRED
    FIRED --- ---
    LUKEH: Vemola / jak udelat cuba libre / a rozdily v tuzemaku

Prosim, pokud nejsi barman, ale jen nadsenec, tak se na takovyhle web vykasli. Nikdy to nebude mit potrebnou uroven a tehle “profi barmanu” z internetu ma kazdej barman az po krk.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Prošla kolem mě na FB, třeba někoho osloví.
    SMWS - ochutnávka unikátních klubových lahví
    SMWS - ochutnávka unikátních klubových lahví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: cask 36. Je to fakt výborný. Už se těšim, až si s tim udělám delší chvilku a pořádně to prozkoukám..A díky.:))
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: tak vsechno nejlepsi preju!:) jakej cask mas toho edradouru? ja daval brachovi k narozkam v lednu taky jeden po letech a je to parada:) uz ode me dostal jeden asi pred 5 lety a porad nad tim vzdychal, jak to bylo super, tak se dockal zase:)) ted dostal 2008 cask 23: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/153081/edradour-2008
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Ke tricatym narozeninam jsem byl obdaren lahvi Edradour 2008 CS ibisco decanter. Tohle fakt muzu. Je to teda hodne hodne sherry, ale to ja rad. Tech 57.5% je krasne skrytych, vubec bych to nerekl. Velka dobrota.
    LUKY
    LUKY --- ---
    LUKEH: Hned po prvnim kliknuti na link na te strance na me vyskocila reklama pres celou stranku => odchazim a dal nezkoumam.
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    Ahoj, nedávno jsme založili nový web o alkoholu: https://www.nejlepsidrinky.cz/ Ještě pořád je ve výstavbě a trochu bojujeme s google reklamou, budu rád když mi napíšete nějaké bugy atd. Hlavně se ale chci zeptat: jaká témata by vás na podobném webu zajímala? Recenze lahví, recepty na koktejly, cokoliv....
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Happy International Whisky Day!:) a Michael Jackson by mel dneska narozeniny...

Michael Jackson (writer) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson_(writer)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: mivaj dlouhodobe nejlepsi ceny core range ardbegu, co jsem v CR nasel v maloobchode:)
    EARL
    EARL --- ---
    ALDARION: vinoteka-praha.cz za 985. osm stovek to uplne neni, ale aspon neco. a maj prijemny ceny i u ostatnich core range ardbegu
    AMANT
    AMANT --- ---
    VEEHELL: kdyby ji muj tata pil..to mi zpival uz muj tata o svym tatovi, padame ale na raka plic,takze proto vsichni muzem spolecne zazpivat!
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    AMANT: jsem ladic pijan, idkyz jsem vic pijan nez ladic
    AMANT
    AMANT --- ---
    VEEHELL: pijan klavirem. to je takova hricka..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam