• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: Stejnej dojem. V drtivy vetsine mi prislo, ze posilaj bezny whisky, co si muzu koupit prakticky vsude. Nejlepsi za me byly online degustace z whisky baru, ktery neexistuje
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: Jj, taky uz se tesim. Jen si musim vyresit dilema - nejradsi bych poslouchal podcast po ceste do prace, ale u toho clovek nevidi flasky a nemuze popijet:-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Jinak koukam, ze se ty sluzby typu predplatnyho pomalu zacinaj rozmahat i v CR.. Krome nize zminenyho Whisky & You jsem nedavno zaregistroval Dramroom a Alkohol.cz ma taky nejaky moznosti rumovyho a whisky predplatnyho..

Me to hrozne zajima a rad bych ochutnaval novy veci, ale na druhou stranu musim rict, ze cim dyl se v tom clovek pohybuje, tim min je to zajimavy.. Jednak mam relativne prehled, kolik ty veci stoji v nakupu, druhak jsem spoustu z toho ochutnal uz a vlastne mi nedava smysl platit extra premium za veci, co uz jsem mel.. a na zaver u veci, ktery jsem nemel jeste, tak malokdy je tam neco, co by me fakt zajimalo (casto jsou to veci s nizkym hodnocenim atd.)

Co me naopak hodne potesilo v nedavny dobe, tak jsem mel moznost ochutnat adventni kalendar z whisky.de a byly tam fakt zajimavy veci! Skoro samy single casks nebo jiny limitky, spousta paliren, ktery jsem nikdy nepil (vcetne treba izraelsky Milk & Honey).. zkratka byla to fakt zajimava zkusenost i kdyz uz mam neco napito. Letos uz mam objednanou 40ml verzi a nemuzu se dockat, co tam bude tentokrat!:)

Zkouseli jste nekdy nejakou takovou sluzbu (klidne i treba Flaviar nebo tak)? Jakou s tim pripadne mate zkusenost vy?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: druhy dil 29.4. ve 20:00 bude s Vaclavem Routem, ceskym brand ambassadorem Bruichladdichu (a jeste jedny palirny, ale nepamatuju si jmeno, i kdyz mi to zrovna vcera rikal:D). Vaclav je provozovatelem Whisky&Kilt klubu a nedavno taky spustil sluzbu Whisky & You, ktera funguje na bazi predplatnyho, kdy dostavate pak mesicne nejaky panaky na ochutnani..

2. díl nového českého podcastu o whisky s Václavem Routem
    https://www.facebook.com/events/202898471375990
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: Vyborny povidani, uz sem malem bookoval letenku na Orkneje a Feis Ile:-)

A k predchozi diskuzi o Ledaig Rioja finish - za tu cenu vyborny piti (ale uznavam, ze jako u jedny z mala whisek mi vic chutnaly prvni panaky z lahve a kupodivu se chut moc nerozvinula, cim dyl to mam otevreny). Ale prave ta kombinace koure a cervenyho me dost bavi, takze uz se tesim na tu novou Port Charlotte
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Jiri Sinogl (moderator FB skupiny Investicni alkohol CZ):

Jelikož mi stále v České republice stále chyběl český podcast o whisky, rozhodl jsem se že ho uskutečním sám.

Budu se snažit s určitou pravidelností zvát známé i méně známé osobnosti českého whisky světa a budu si s nimi povídat o whisky. Abych nekladl otázky jen já, tak bude podcast probíhat nejdříve online na Facebooku a Youtube a můžete se připojit a hostům klást otázky i Vy. Následně bude záznam uložený na Vaše oblíbené podcastové aplikace aby jste se k nim mohli vracet.

Proto již zítra 15.4.2021 v 20:00 přivítáme prvního vzácného hosta a tím bude Petr Křenek ! Připojte se i Vy a zeptejte se našeho hosta na to co Vás zajímá.

připojte se a sledujte na facebooku zde: https://www.facebook.com/WhiskyEssence
    nebo na youtube zde: https://www.youtube.com/channel/UCpX91y2AEQgg4fxNLoQTYYg/featured
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOIZER: zpocená ovce...to zní hrozně... :-))
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: ja porad nevim, co si o tom ledaigu myslet.. vzdycky, kdyz se toho napiju, tak se mi tam kombinuje kour, zpocena ovce a sladkost toho vina:))) je to fajn, ale zaroven fatk zvlastni!

Ohledne Ledaigu/Tobermory, ale i Bladnoch, Bunnahabhain, Glengoyne a dalsich byl super rozhovor (ja vim, ze VLK uz to videl urcite, ale pro ostatni:) s Ianem MacMillanem ve vPub.. fakt to za ten cas stoji! Vypravi tam mimojine jak se zasadil o to, aby prave tyhle palirny prestaly chill-friltrovat, pridavat karamel a zacaly stacet na 46+%

vPub Live - with Ian MacMillan; Modern Whisky vs "the Old Days"
    https://www.youtube.com/watch?v=mNh8D9Fwv8U
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Jeste je taky dobra moznost koupit 1+1 port charlotte a laddie na bottles and stories
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Zkoušel. Několikrát. Za mě je Ledaig Rioja velmi příjemné pití, u kterého bych vůbec netipoval tak vysoká procenta alkoholu. A jak už to tak bývá, ty vinné sudy částečně překrývají kouř. Prostě čistě chlastací whisky se vším všudy.

Jo, a Benromach 10yo za mně není vyloženě hodně kouřová, což byl požadavek. Je to spíše středně nakouřená whisky. Což nic nemění na tom, že je to vynikající whisky, ze které se dá udělat vážně skvělý old fashioned.
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    NOIZER:
    STEPNI_VLK: Moc diky za doporučení, pánové. Dám pak zpětnou vazbu, co a jak chutnalo.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: pravda, na ten jsem zapomnel.. Zamyslel jsem se primarne na Islay lahvemi.. V tom pripade by mozna stal za doporuceni jeste Benromach 10y (ale nevim, jestli je do litru:)

Kazdopadne zkouseli jste uz nekdo Ledaig Rioja cask? Pro me je to teda hodne zvlastni kombinace:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KOLOCH: Zrovna dnes jsem s kolegou v Angels' Share nadhodil díky jednomu zákazníkovi téma Top 5 whisek, které by mi doma nikdy neměly chybět, ať už v otevřeném či neotevřeném stavu. Postupně jsem mezi ně zařadil Talisker 10yo, Bunnahabhain 12yo, Clynelish 14yo a Ledaig 10yo. Pro tu pátou jsem se prozatím ještě nerozhodl, přičemž kandidáty jsou zatím Caol Ila 12yo, Lagavulin 16yo či Highland Park 12yo, a dost možná ještě přijdu na další.

A právě tu Ledaig ti vřele doporučuju coby hutnou kouřovku, lahvovanou na solidních 46,3 %, nebarvenou a nefiltrovanou za studena. Často jsem ji ve Whiskáči doporučoval lidem, kteří si automaticky dávali Laphroaig 10yo (případně jiná lahvování), abych jim lehce rozšířil obzory. A v podstatě takřka vždy jsem se nakonec - třebas i po počáteční lehké nedůvěře - setkal s nadšenými reakcemi...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KOLOCH: hm.. co me napada, tak nasledujici se daj sehnat do litru:

Ardbeg 10
    Ardbeg Wee Beastie
    Big Peat
    Finlaggan Cask Strength
    Laphroaig 10
    Laphroaig Quarter Cask
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    NOIZER: Radsi si koupim vic flasek po liru jedna, nez jednu za ctyrku. Rad toho vic ochutnam. Takze cca do litru jedna ideal.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    KOLOCH: jakej na to mas budget?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KOLOCH: Udajne to furt maji

Benromach 100 proof 10y 0.7l - Single malt | Rum House
    https://www.rumhouse.cz/benromach-100-proof-10y-0-7l-eanW0006244-skup11Zn1ak51.php
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Zdravim,

jakou byste doporucili fakt hodne kourovou whiskey? Mam za sebou Laphoraig select, Talisker 10yo, mimo Skotsko Connemara peated single malt napriklad - doporucuju, tedy asi takovy "klasiky". No ale furt je to "malo", resp chtel bych fakt neco hodne hodne kourovyho, uplnou bazinu:) Diky za doporuceni.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Vcera jsem konecne objednal ten novej Laphroaig 10y Sherry Oak Finish.. A u te prilezitosti jsem zjistil, ze https://www.whiskyjace.de/ dorucuje do CR za 15 EUR za balik, coz mi prijde hodne fer, kdyz si clovek objedna vic nez jednu lahev:) tak jen FYI
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Ono to asi nebude trvat dlouho a Skotsko se osamostatní a vrátí se do EU, oni z ní vystupovat nechtěli...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam