KEVIN182: Z těch, co jsem měl možnost ochutnat ve Whiskáči, tj. stará i nová 12yo Sherry Oak, Sienna, Gold, Amber mi přišla nejlepší Sienna. Jinak mě suverénně nejvíc bavila Macallan 10yo Fine Oak, kterou jsem měl minimálně dvakrát u kamaráda - trochu mi připomínala moji oblíbenou Clynelish 14yo. Edition No. 4 i Rare Cask pro mě byly totálním zklamáním. No, a včerejší sestavu jsem zatím neochutnal, protože jsem na to vpravdě neměl s tím vším naléváním a staráním se o hosty čas. A až to udělám, tak mám doma pro srovnání nachystanou k otevření Macallan 2005/2019 od Gordon & MacPhail, kterou relativně vychválil Ralfy a dal jí 87 bodů.
Nicméně mé preference nejsou v tomto ohledu zase až tak důležité. Kdybys měl hostům nabízet jen to, co chutná tobě, tak zkrachuješ se sebelepším podnikem. A včerejší degustace měla zatím suverénně nejvyšší účast od znovuotevření po lockdownu, s čímž jsem po pravdě tak trochu počítal, protože Macallan. ;) A to ještě další dva 2 nemohli přijít a staví se ve středu. Nemluvě o šesti 2 cl vzorcích Enigma (spolu s šesti vzorky Ardbeg Traigh Bhan 19yo Batch 3), které jsem nalil jednomu pánovi s sebou a dalších 2 panácích Enigma a Fine Oak 15yo, které si dal pár, jenž přišel až po degustaci. Takže tak...
Nějaké to zklamání ohledně konkrétních lahví, příp. poměru cena výkon (Enigma) se samozřejmě diskutovalo. Na druhou stranu, ještě jsem nezažil degustaci (a že už jsem jich zažil, resp. vedl celkem dost), v rámci které by byli všichni nadšení ze všech lahví.