• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Se poznaj ti svobodni bezdetni :-).
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: 3,7? Amatere... :-)
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    SAMOUT: FL Věk je Plzeňská legenda. Kde se vzal název nevím, ale před érou eshopů se pro kvalitní pití chodilo do FLV. Z velké části teda taky protože nikde jinde se to koupit prostě nedalo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Vy me derete... Ted jsem objednal lahve za 3700, a jeste dalsich 1500 za kostovani... Btw. jsem objevil, ze v Plzni je obchod F.L. Vek, a ac si o tomhle pojmenovani myslite co chcete, tak maji dkladem obe posledni edice Kilkerran 8yo, sherry i port. Ja nakonec vzal jen sherry, na degustaci me zaujala vic, a k tomu normalni Springbank 10yo tatikovi k narozeninam. Akorat teda maj jen osobni odber u nich v Plzni, ale ja jedu s rodinou v sobotu na dovolenou na Sumavu, a jako na potvoru kolem Plzne :-).

Whisky - Skotské single malt whisky - Skotsko, Campbeltown | F.L.Věk nápoje
    http://eshop.flveknapoje.cz/Skotsko-Campbeltown
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: samozrejme... :-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Nejdete nekdo do Marpeku na degustaci ve ctvrtek?

NOIZER
    NOIZER --- ---
    Kousek od Frydlantu vznika Raspenava Distillery, tak muzeme sledovat zrod dalsi ceske palirny uplne od zacatku (maji tam fotky zarizovani provozovny, vyroby zarizeni atd..

a nejaky info od majitele:

"Budeme se zabývat Rumem i ovocnými pálenkami jsme také domluveni na sladině z lokálního pivovaru tak můžeme vyzkoušet i whisky. Zabýváme se i dostařovacími věcmi z Amazonie sudy z různých druhů dřev a středně toustované spirály,kostičky a chipsy."
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    zase jeden vypecenej delivery day!:)

NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: to jsem rad! me jede dost:) a jsem rad, ze mam nasyslino par lahvi:))

jinak v sobotu se mi podarilo v aukci vysasit Laph 10y CS batch 007-010 :) takze az to dojde, budu to mit 007-014:) ty predchozi budu zkouset, kdyz se budou objevovat za rozum nekde.. rikal jsem si, ze dokud to stoji min nez Octomore, tak proc ne.. ale za ty prvni uz se mi 300+ eur davat nechce:(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Ted ochutnavam batch 7, a jako takle - je to famozni piti, ale budem potrebovat jeste tak dva az tri panaky na to, abysme se definitivne skamaradili, ba zamilovali. Koupe rozhodne nelituju.
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: presne tak. A ted byl prvni turnus pro ty distributory (skupinka ctyr lidi - je otazka, jak velky budou skupiny pro "normalni" lidi), pak si jeste dali pauzu na pripravu festivalu a teprve ted se to rozbehne
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: O tom i Mirka mluvila, jednou do toho rozhodne pujdu, az ta mladsi trochu odroste, tak hura do Skotska :-). Rodina dostane v kufrech 1 kg bagaze na osobu, zbytek hmotnostniho limitu do letadla budou flasky :-).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: predpokladam, ze behem lockdownu nebrali nikoho no, takze se zdrzenim pocitam.. a jestli berou 1 cloveka na tejden, tak je to 50 lidi za rok:)
    EARL
    EARL --- ---
    Ale teda tohle me docela nalakalo, takova zkracena springbank school, navic bez ty prace:-)

Barley to Bottle Tour - Springbank
    https://www.springbank.scot/product/barley-to-bottle-tour/
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: tak to si furt jeste pockas, furt cca pet sest let. Jsou ted jedini, co to delaj, takze zajem je obrovskej. Mirka se tam dostala jen diky programu pro distributory...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jinak ja jsem se prihlasil taky do Springbank "whisky school" nebo jak se to jmenuje.. nekdy pred 2 roky cca.. a rekli mi, ze na me prijde rada tak za 5-6 let, jestli mam porad zajem se zapsat:))) tak jasne, napiste me! a od ty doby cekam:D
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: kurva ja na to uplne zapomnel!!!:((( achjo!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Toz vyborny to bylo. Mystery dram byla Springbank Sherry 9yo (voltaz jsem zapomnel). Navic skvelej vyklad od nekoho, kdo ve Springbank stravil tyden primo v provozu. A na tu Springbank 21yo tam nekdy musim zajit, i kdyz stoji nesmysl, voni fantasticky.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: ja to promyslim a checknu s kalendarem;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Tak te zas po dlouhy dobe rad uvidim.
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: ja tam du...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam