• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: to jsem rad! me jede dost:) a jsem rad, ze mam nasyslino par lahvi:))

jinak v sobotu se mi podarilo v aukci vysasit Laph 10y CS batch 007-010 :) takze az to dojde, budu to mit 007-014:) ty predchozi budu zkouset, kdyz se budou objevovat za rozum nekde.. rikal jsem si, ze dokud to stoji min nez Octomore, tak proc ne.. ale za ty prvni uz se mi 300+ eur davat nechce:(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Ted ochutnavam batch 7, a jako takle - je to famozni piti, ale budem potrebovat jeste tak dva az tri panaky na to, abysme se definitivne skamaradili, ba zamilovali. Koupe rozhodne nelituju.
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: presne tak. A ted byl prvni turnus pro ty distributory (skupinka ctyr lidi - je otazka, jak velky budou skupiny pro "normalni" lidi), pak si jeste dali pauzu na pripravu festivalu a teprve ted se to rozbehne
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: O tom i Mirka mluvila, jednou do toho rozhodne pujdu, az ta mladsi trochu odroste, tak hura do Skotska :-). Rodina dostane v kufrech 1 kg bagaze na osobu, zbytek hmotnostniho limitu do letadla budou flasky :-).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: predpokladam, ze behem lockdownu nebrali nikoho no, takze se zdrzenim pocitam.. a jestli berou 1 cloveka na tejden, tak je to 50 lidi za rok:)
    EARL
    EARL --- ---
    Ale teda tohle me docela nalakalo, takova zkracena springbank school, navic bez ty prace:-)

Barley to Bottle Tour - Springbank
    https://www.springbank.scot/product/barley-to-bottle-tour/
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: tak to si furt jeste pockas, furt cca pet sest let. Jsou ted jedini, co to delaj, takze zajem je obrovskej. Mirka se tam dostala jen diky programu pro distributory...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jinak ja jsem se prihlasil taky do Springbank "whisky school" nebo jak se to jmenuje.. nekdy pred 2 roky cca.. a rekli mi, ze na me prijde rada tak za 5-6 let, jestli mam porad zajem se zapsat:))) tak jasne, napiste me! a od ty doby cekam:D
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: kurva ja na to uplne zapomnel!!!:((( achjo!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Toz vyborny to bylo. Mystery dram byla Springbank Sherry 9yo (voltaz jsem zapomnel). Navic skvelej vyklad od nekoho, kdo ve Springbank stravil tyden primo v provozu. A na tu Springbank 21yo tam nekdy musim zajit, i kdyz stoji nesmysl, voni fantasticky.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: ja to promyslim a checknu s kalendarem;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Tak te zas po dlouhy dobe rad uvidim.
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: ja tam du...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Prazaci, kdo byste sel se mnou?
    Degustace | E-WHISKY.CZ
    https://www.e-whisky.cz/clanek/73-degustace/

NOVINKY Z CAMPBELTOWNu - 26. května

Degustací Vás bude provázet Mirka Kverková, přední česká odbornice na whisky a zakladatelka Ladies Whisky Clubu. Mirka v uplynulých dnech absolvovala The Springbank Whisky School, tudíž není nikdo povolanější, kdo by nám tyto novinky představil.

Můžete se těšit na 5 skvělých dramů a jeden „bonusový“:

Degustační vzorky á 0,02l

• KILKERRAN 8y SHERRY 58,1%• KILKERRAN 8y PORT 57,9%• SPRINGBANK 10y LOCAL BARLEY 51,6%• LONGROW RED 15y PINOT 51,4%• KILKERRAN HEAVILY PEATED BATCH NO. 5 57,7%• CAMPBELTOWN MYSTERY DRAM
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    No, a hned vzápětí ještě i Dalwhinnie 15yo. Ralfy už několikrát zmiňoval ve svých videích, že lahvování téhle whisky z poslední doby stojí vcelku za prd na rozdíl od těch starých. Tak jsem to vzal jako výzvu a v minulé německé aukci si za 40 eur vydražil lahev, jež byla lahvována v roce 2000, kterou pochopitelně vystavím podrobnému zkoumání, a to včetně srovnání s některou z posledních šarží. Korek se tak nějak očekávaně rozpadl na padrť, takže mě čeká dekantace, poněvadž část ho skončila i ve flašce. Jinak tedy vůně velmi příjemně medová s vlašskými ořechy a chuť plná sladového výtažku, karamelek, medu a jemného pepře, ke konci pak i s těmi vlašskými ořechy z vůně. Na první dobrou tedy rozhodně dobrota... a cena i pro Skota. ;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Právě popíjím Daftmill 2008 Winter Batch Release 46%. Moje první zkušenost s touto palírnou a musím říct, že na výsost dobrá. Velmi příjemná vůně je doplněna hutnou chutí plnou tropického ovoce s vanilkou. Dokončení je navíc pěkně dlouhé a výrazné. Tohle mě fest baví. Naštěstí mám k prozkoumání celou čtvrtinu lahve, za což děkuju jednomu mému bývalému kolegovi z BKN. Poněkud horší je fakt, že jsem za ni zaplatil tisíc korun. Za prozkoumání to rozhodně stojí, ale celou lahev bych si za takhle nekřesťanské peníze - zvláště pak s ohledem na ty desítky až stovky alternativ za mnohem příznivější ceny - rozhodně nekoupil ani omylem.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    STEPNI_VLK: Tak Glenfarclas ma fakt prijemnou chut po ovoci. Opravdu prijemne prekvapila (cekal jsem ze to bude podobne jako u te jejich 10). Ten Lagavulin 12yo kazdopadne mile prekvapil, cekal jsem to daleko drsnejsi, vic smoky/peated. Ale je fakt pekne vyvazena a ta barva. Je to jine nez u 8/10/16 ale presto tak zname/stejne. :D
    Dnes jsem nalil kamosovi (moc kecal), po ochutnani asi 20minut jen pomlaskaval a mlcel.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    STEPNI_VLK: od Glenfarclas jsem zkusil tu jejich radu , modra, cervena, zelena a pak 105Proof(tu mam proste rad, nejradsi ...pomer cena/litraz/voltaz/efekt je vyslovene podcenovan). Takze tahle 17ctka je jakoze "chci ochutnat s prateli" :D.
    U Lagavulina jsem se vlastne nikdy nezklamal. A v pravde tuhle asi vypiju s konkretnim kamosem. Tu asi nebudu jen tak rozlevat navstevam co pak reknou "fuuuj to je jak dezinfekce, muzu si do toho nalejk kolu?" :D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    VEEHELL: Glenfarclas 17yo jsem měl v degustaci batch L 18 01 16, nic moc jsem od ní nečekal a velmi příjemně mě překvapila. Po pravdě, bavila mě víc než 25yo. A u Lagavulin 12yo člověk prostě nemůže být zklamaný, i kdyby snad čirou náhodou chtěl. ;)
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam