• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Co rikate na Inchmurrin 12?? Mne mizi snad nejrychleji z baru..a to ma slusnou konkurenci.:))
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: Co se Kilkerran Heavily Peated týče, tak jsem ochutnal doposud dvě šarže (1 a 4) a ani jedna mi nechutnala ani za mák. Obzvláště 4 byla dokonale hnusná. :)

A co se těch lahví týče, které nikdy nebudeš mít doma. Tak můžeš je mít, že ano, akorát za ně prostě dáš velmi pravděpodobně balík. Co se dá dělat. Je to jen a pouze jednak o tom, jestli ty peníze za to jsi ochotný dát, jednak o tom, jestli ti to za ty prachy přijde jako dobrá koupě. Nic víc, nic míň.

Moje psychologická hranice je už roky nastavena na plus mínus 300 eur za flašku, tedy zhruba kolem 7,5 tisíc korun. A přiblížil jsem se k ní až doposud pouze dvakrát. V obou případech zatím ještě nevím, jestli to stálo za to. ;)

A abych nebyl tajemný jak onen pověstný hrad v Karpatech, tak první byla před pár lety tahle 13letá Bowmore z roku 1995 (prodávaná pouze v palírně) a druhá před pár dny tahle 32letá Benrinnes z roku 1988. Obě dvě na WB s hodnocením těsně kolem 90 bodů.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak jsem si vyzvedl tu Kilkerran Heavily Peated. Ted jsem si nalil slzu, zatim moc nevim, co si o ni mam myslet, ale 57,4% asi potrebuje vic casu na vydychnuti. Rozhodne neni spatna, ale chce to cas.

Kdyz uz jsem byl ve whiskerii, tak jsem ochutnal 3 skvely, az famozni whisky, ktery se uz nikde nedaj koupit (nebo za nesmysl) - Hazelburn 15yo ollo rosso, Springbank 18yo, GlenAllachie 15yo virgin scottish oak. Na jednu stranu je clovek rad, ze ma ve sklenici neco tak famozniho, na druhou stranu ho dere, ze doma to nikdy mit nebude...
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: hele, minulej patek mi pani z rezervaci hlasila, ze vsichni zaplatili a misto nemaj. Ja spim v Krumlove:-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: kdyz pambu da a jeste budou mit narychlo misto, tak se tam uvidime:)
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: ja sem tenhle tejden marnej a setrim jatra na vikend na Svachovce:-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Nekdy tento tyden si pujdu tu lahev do Jindrissky veze vyzvednout, treba tam i neco ochutnat, nechce jit Earl nebo nekdo dalsi na panaka?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SAMOUT: To je celkem fér, gratuluju! :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Tu lahev si teda pochopitelne musim koupit, soutezilo se pouze o pravo na ten nakup (volnych lahvi je v CR par, mozna jen tahle jedna). Nicmene to je za velmi pricetnou cenu 1750 kc.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Neni mozna, ja neco vyhral :-). To si tak clovek koupi ve Whiskerii Glenallachie 10y CS batch 7, a hned ho nutej koupit dalsi lahev :-).

Dobrý den,

děkujeme za objednávku, která byla zařazena do slosování o limitované stáčení whisky z palírny Springbank a Glengyle.

GRATULUJEME, Vaše objednávka vyhrála:

Kilkerran Heavily Peated Batch 6 57,4%
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    budete nekdo na skotskych hrach v sobotu?:)

Skotské hry
    https://www.skotskehry.cz/
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    DJFRACTAL: tak už jsem se toho asi dovtípil, je to blend cca 4 letého pre-koňaku a pre-armagnacu od Albert de Montaubert & synové, takže tragedie to asi nebude
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Dostal se mi do rukou Jean de Clairac Superior VSOP, vypadá to na rebrand nějaké levnější brandy, krom pár českých a slovenských obchodů nemůžu najít pořádné info, nemá někdo potuchy co to je?
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Dve moje nejoblibenejsi vodky pekne po spolu :D

EARL
    EARL --- ---
    Mortlach 16-year-old - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/179/mortlach-16-year-old

Ale na takovy to bezny domaci piti to uplne neni:-)

Btw, ta glen scotia vypada zajimave
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jdu pro tipy.. narazili jste v posledni dobe na neco zajimavyho?:) me se podarilo dobre nakoupit neco malo octomoru, ale to uz znam vsechno:))

me teda v posledni dobe zaujaly tyhle cerstve otevreny lahve:

Orchard House od Compass Box
    Orchard House The Signature Range CB - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/188561/orchard-house-the-signature-range-cb
    lehka, ovocna, kvetinova, pekna letni vec za solidni penize

Campbeltown Loch Blended Malt
    Campbeltown Loch Blended Malt Scotch Whisky - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/205096/campbeltown-loch-blended-malt-scotch-whisky
    campbeltown moc napitej nemam (mel jsem par springbanku a longrowu akorat), ale tohle se mi libi za ty prachy:)

Glen Scotia 2013 8y
    Glen Scotia 08-year-old - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/208714/glen-scotia-08-year-old
    tohle me hodne prijemne prekvapilo! na 8y to stoji dost uz, ale zas je to sudovka, je to kourovy a s px finisem:)

Secret Speyside 2006 MBl
    Secret Speyside Distillery 2006 MBl - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/198303/secret-speyside-distillery-2006-mbl
    neni to prehrsle komplexni, ale je to krasna sherry bomba!:) udajne to ma bejt Macallan, ale ja to nepoznam (ten nemam napitej vubec)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Baví mě, že i v roce 2022 se dá v malém obchodě v Česku narazit na lahvování z roku 2007. ;) Tuhle starou Strathisla 12yo jsem měl navíc možnost ochutnat v rámci Whisky festivalu a je to moc dobrá věc; lepší než to moderní lahvování, řekl bych. Litrovka za 1370 Kč, no nekupte to. :)

NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: kdyby chtel dneska nekdo na tu degustaci, tak mam rezervovany dve mista a odpadl mi partak;) kdyztak dejte vedet..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Se poznaj ti svobodni bezdetni :-).
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: 3,7? Amatere... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam