STEPNI_VLK &
NOIZER: O dalších 7 let později. ;) Tuhle lahev jsem byl víceméně nucen otevřít kvůli tomu, že rapidně klesl její neckfill, což jsem zjistil náhodou při procházení lahví po stěhování před 4 lety. A dobře jsem udělal, protože korek se při otevírání úplně rozdrolil. Ale dál už bylo vše jen vrcholně pozitivní. Za mě velmi, velmi osobitá Islay kouřovka, ke které bych jen těžko hledal podobnou. Zřejmě to bude dáno tím, že se s největší pravděpodobností jedná o mix 2 různých
new make již před zráním - ale ruku do ohně za to nedám. Nicméně vůbec bych se nedivil, kdyby to byla Laphroaig dohromady s Lagavulin, Caol Ila či Ardbeg; těžko říct. Dnes jsem si každopádně nalil poslední panák.
Ve vůni fenykl, asfalt, uzená makrela, kouř táborákového ohně, Maggi, rozmarýn a vanilkový cukr. S vodou pak prášek do pečiva a ovocné bonbony.
Chuť je sladko-kyselá, ale i lehce slaná. Velmi hřejivá. Žloutkový krém, pepř, vanilkový puding, košťál, Pernod, mentol, lékořice, feferonka a pochopitelně kouř. S vodou pak pomeranč, pomerančová kůra, anýz, cukrová voda a ovocné želé bonbony s pepřem.
V dokončení dojíždí pálivost i ta lékořice. Dále pak skořice, máta, fenyklový čaj, slanost, rozšlehané syrové vejce a kvašený okurek. Po přidání vody lehce pichlavé. Slaný nálev, kandované ovoce, popel, peprmintová žvýkačka, uzený sýr a marshmallow.