• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ... Pri posledni navsteve J.Veze, jsme s kamarydem Patherem ochutnali
    Bunnahabhain Stiùireadair - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/96989/bunnahabhain-stiireadair

Az, tak, ze jsem si pak pri odchodu koupil. A behem tri dnu s prateli vypil. :D
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    STEPNI_VLK: jj, on tam byl i Martin (někde), Angel's share mě u nich minul.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    M4Y4: Byls tam s Víťou, ne? V tom případě mi bylo ctí. Nenapadlo by mě ani omylem, že jsi také na NYXu. Ale tak na tom není nic divného - na čele to napsané nemáme. Každopádně pro příště už vím. ;)

Já se potkával s klukama z Hedonism Spirit pravidelně v Angels' Share, kde mívali svoje degustace. Ale tam tys asi nikdy nebyl. Nebo se pletu?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    STEPNI_VLK: jj, s brýlema jsem tam byl já a asi teda jo :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    M4Y4: S brýlema, jestli si dobře pamatuju? :) To tys mi naléval tu schovanou Glenglassaugh? :))
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    Já tam byl, na stánku Hedonism Spirits, tak pokud jste se tam stavili, třeba jsme se tam potkali.)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Rád jsem na WLP poznal ID Noizer a Samout osobně. ;) Možná jsem tam nevědomky potkal i někoho dalšího z NYXu, nicméně nikdo další už se mi nepřiznal. :)

SAMOUT: Opět se - takřka klasicky - neshodneme. :) Benromach 10yo je parádní lehčí kouřovka s výrazným vlivem ex-sherry sudů, navíc za relativně rozumný peníz. Mimoto je z ní naprosto geniální old fashioned. A 15yo je ještě o chlup míň kouřová, ale zato komplexnější v chutí, a samozřejmě též parádní záležitost. Obě dvě jsou sice furt ještě filtrované za studena, ale i přesto je mohu jen a pouze doporučit...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    a kdo nesel na WLP nebo uz je doma (ehm:), tak tady je OSWAs winners live announcement: https://www.youtube.com/watch?v=izhXUlvDwuI
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Mne Benromachy pod 50% moc neoslovujou... I spoustou pidi opevovanej 15 mi prijde takovej nanicovatej. Sudovky jsou uplne jina liga, to je famozni piti (ted posledni 2014 je obzvlaste vydareny plneni, doporucuju).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: arran ale neni kourovej.. bunna 12 taky ne:) kourovy bunny maj pridomek “moine”.. talisker je znamej takovou tou peprovosti, ale to ja asi odjinud neznam.. kazdopadne z tech kourovek bych jeste doporucil zkusit benromach 10.. pripadne lagavulin 16 (ale tam asi nebudem v budgetu) nebo 8/10..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BEREGOND: Talisker 10 stoji cca. litr, za stejny penize poridis vyrazne lepsi Arran 10. Do 1500 mas pak dost siroky moznosti na poli nekoure (Glenallachie 12, Craigellachie 13, Glencadam 10 atd.) i koure (Port Charlotte 10, Ledaig 10, Kilchoman Machir Bay nebo Sanaig, min kourova ale vynikajici Bunnahabhain 12 atd.). Moznosti je mnoho 🙂.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    NOIZER: Pry asi jako ten Talisker takze cca do 1500.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BEREGOND: jakej mas budget na to?
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Mam otazku, shanime darek, obdarovany ma rad Talisker 10, jsou nejake alternativy? Jako ze porad koupit Talisker, ale napadlo me jestli neni neco podobneho ale treba zajimavejsiho.
    EARL
    EARL --- ---
    Ja samozrejme oba dny, ale doufam, ze jen decentne:-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Plha se hlasi.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Jdete nekdo v sobotu na wlp?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NEVILL: Ralfy mel nedavno video o necem podobnym v UK, to je vsude.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Doufali, že vydělají na whisky. Nyní chtějí své peníze zpět - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-doufali-ze-vydelaji-na-whisky-nyni-chteji-sve-penize-zpet-263459

Stále to pokračuje...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: V tom s tebou budu 100% souhlasit. Tohle je pro mne - coby ani omylem ne fanatického fanouška téhle palírny - jedno z nejlepších plnění, co jsem měl možnost ochutnat během posledních cca dvou let. Spolu s 8yo For Discussion a Traigh Bhan 19yo Batch 3. Ardbeg ceny raději ani nekomentuju... a jsem po čertech rád, že Ardbog se mi před pár lety podařilo vydražit ještě za docela "rozumnou" cenu 122 eur.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam