• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tak první test objednávky degustačky z Izzi Pubu proběhl naprosto v pohodě. Ve středu objednáno, zaplaceno 50 Euro a dneska ráno byly Kilchoman očíslovaný vzorky v Z-Boxu. Na cestu z Bratislavy to byl celkem fofr. V úterý bych měl dostat link na online povídání z baru, tak jsem zvědavej. Izzi zrovna onehdá v Kilchomanu byl, tak to bude sranda. Potom poreferuju, případně pošlu link.

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NOIZER: jasná věc a rád. Jakmile ji seženu, domluvíme se na detailech.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NAGASAWA: ja mel akorat primo v palirne vzorek v breznu 2024, takze tomu bylo tak 4.5 roku a teda nebavilo me to skoro vubec zrovna:( rikal jsem si, ze bych si na to jeste par let pockal.. od ty doby jsem od nich nic nepil, tak tezko rict.. jestli koupis 6y, tak v ramci vyzkumu rad kostnu vzorek, kdyz se podelis vymenou za neco jinyho treba:)
    OT_
    OT_ --- ---
    ERVIN: Žena mi jednou pekla buchty a místo klasického rumu tam dala Caol Ila a byly vynikající!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BEREGOND: My jsme ve Whiskáči dělávali 3 varianty tataráku: 1. klasická, 2. s JW Red a 3. s Laphroaig 10yo. Každá varianta měla své fanoušky, přičemž ideální bylo dát si to na 3 díly a ochutnat všechny 3 najednou. Mě samozřejmě nejvíc bavila ta nahulená. ;)

NAGASAWA: Ochutnal jsem tu jejich 5yo Inaugural a byla boží - a to mě spousta jiných mladých lahvování nových palíren zklamala. Tudíž bych se té 6yo ale vůbec nebál.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Já bych z mojí zkušenosti doporučil něco míň "nemocniční dezinfekce - like" ta rašelina byla fakt těžkej kalibr hrozí, že by mi to hodili na hlavu. Ale mam tu ještě Talisker a Buffalo trace (což je teda bourbon, ale snad panstvo promine). Další co mě napadá, že by to mohlo fungovat ve sladkym. Vim že tim kamarád potunil ve svý kavárně vánoční vaječňák a najednou z toho byl gourmet-alko zákusek...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pánové postupně finišuju kompletní průřez Islay a samozřejmě mi chybí Ardnahoe. Aktuálně se začíná objevovat ta jejich šestka. Zkoušel jste ji někdo? Má smysl, anebo si mám ještě pár let počkat na budoucí core range?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BEREGOND: na tyhle veci je dobrej ardbeg wee beastie, kdyz mas doma otevrenej.. stejne tak kdyz ho nalejes trosku na lososa a nechas marinovat, druhej den mas uzenyho lososa:) ale to je taky asi jediny, co se s tou whisky da delat, pit se to moc neda:D
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Asi objevuju ameriku, ale příště až budu chystat omáčku na trhaný maso, zkusím tam zkusmo poslat malýho panáka Ardbegu.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NAGASAWA: To uz je ale solidni hereze 🤣.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ERVIN: Chápu. Posledně neměli v Albertu uzený krevety, který mám rád, tak jsem do klasických poslal pro tu srandu 0,02 z CS desítky. Celkem to fungovalo.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    NAGASAWA: Nepoučený řidič jistě nahlásil, že se mu rozbila lahev nemocniční dezinfekce... Teď jsem o víkendu z nouze jebnul Laph do omáčky na špagety. Dostalo to pořadný grády, ale nebejt doma sám, nikdo jinej by to asi nežral...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ja mam obecne neduveru k whisky ze sudu po nejakym ovocnym destilatu (agave teda neni uplne ovoce, ale rozumime si), prave z duvodu strachu, ze sud tu chut whisky prerazi. Zrovna Kilchoman udelal tusim 13yo po calvados, a citil jsem ho tam vic, nez bych potreboval.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Zrovna mi volali z Alkohol.cz, že Zásilkovna při doručování tu Laphro dvanáctku rozbila a že mi ji posílají znovu. Když si představím tu vůni v autě zásilkovny... mmmmmmm.....
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: presne tak no.. ackoliv je to dost jiny nez ostatni laphy, tak porad tam to laph dna je a vlastne je dobre ze zkousi novy veci a ne zase padesatou variaci na to samy furt dokola. Uplne v tom vidim ten trend vyrobcu piv, kteri cili na mlady píče slabsima a ovocnejsima pivama:) tem zkusenejsim to umozni prozkoumat palirnu zase z jinyho pohledu, porad to ma 46% a cena 1500 mi prijde vlastne dost v pohode, takze proc ne!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    STEPNI_VLK: Zrovna teď inzeruje Izzi degustačku Kilchomanu a posílá vzorky i do Čech. Ten zelenej tam zdá se bude.

Instagram
    https://www.instagram.com/p/DV8C8WCjKog/

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mimochodem, mezcalové zrání Kilchoman pro European Tour 2026 byla až překvapivě dobré pití. Jen ten mezcal tam byl propsaný tak moc (nebyl to jen finiš), že jsem si říkal, jestli by mě to náhodou nezačalo trochu vadit, pokud bych se propíjel celou flaškou. Tak či tak vřele doporučuju k ochutnání, pokud na ni někde narazíte.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Whisky kámoš z toho byl zklamaný, že je to málo kouřové a málo Laphroaig. Ale ochutnával jsem a též mi to přišlo jako úplně v pohodě pitelná whisky. Nenadchla, ale ani neurazila (jako třeba některé ty několikaleté z nových palíren).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Jinak muzu ho vrele doporucit! Je to dost jiny nez oststni laphy, nejvic mi pripomina 16y.. zda se to byt ciste bourbon zrani, je to dost jemny, ovocny, kour je tam spis jemneji (ale je!:). Nebezpecne pitelnej daily dram!
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NAGASAWA: kdyby se nekomu nechtelo hledat, tak link tady (dovolil jsem si prihodit svuj referral:)

Laphroaig 12y 0,7l 46% - SKLADEM | ALKOHOL.cz
    https://www.alkohol.cz/produkty/laphroaig-12-25972/?a_box=7q3cnvyu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam