• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZANKAZUSankt Petěrburg
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETGRIDUS: možná jsem měla jenom fakt pech, no, nedá se to vyloučit:)

    /jinak tohle jsou zkušenosti z letošního července/
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    BRUSINKA: no ja kdyz tam byl v roce 2007 tak po me pas nechteli, tak asi pritvrdili
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SUNY: /a 10 000 na 4 dny, já nevím, ale já jsem byla 17 dní, měla jsem předem zaplacený ubytování v pitěru, takže to nepočítám, a 10 000kč mi bohatě stačilo na celou dobu na vstupy, jídlo, pití, suvenýry:), drobný nákupy i cestování(vlakem) a ubytování mimo petrohrad.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETGRIDUS: rada dobrá, ale úplně mimo, leda že by suny mluvila opravdu perfektně rusky, protože jim nedělá žádný problém říct si o pas a často to dělají.
    Já jsem měla takovou ruskou obdobu isicu, - jakože z ruský vejšky, a většinou mě pustili zadarmo, ale někdy byli zase schopný se pět minut dohadovat o tom, že ruská studentka sice bejt můžu, ale to je nezajímá, když nemám ruskej pas, moc fajn.


    SUNY: jojo, v muzeích a divadlech jsou ty dvojí ceny ofiko, na ostatních místech se prostě jenom snažej cizince natáhnout jak můžou, takže si všechno kontrolujte a s taxikářema se domlouvejte předem.
    z mojí zkušenosti jsou 4 dny dobrý tak akorát na to, aby člověk zjistil, že jsou rusové pitomci;) ale jestli nebudeš cestovat sama, tak na to asi tak často nenarazíš, a 4 dny jsou na petrohrad docela fajn, akorát je tam trochu blbá doprava, metro nemá zastávky zrovna na nejpraktičtějších místech, autobusy jezdí, ale nikdo neví přesně kdy a kam, musíte se ptát, no:) a kasy v muzeích obvykle zavíraj hodinu předem a o minutu pozdějc vás tam už nepustí, fakt. jestli chceš, můžu půjčit lonely planet, je starší, ale základní přehled o tom kam zajít dá.
    no a 100 rublů za láhev vodky mi přijde dost málo, nějakých 60 korun.. ¨
    jo a pro jistotu - jestli nevíš - petrohradská voda z kohoutku je nepitná a nepitelná, tak pozor na to.
    SUNY
    SUNY --- ---
    PETGRIDUS: haha, to není špatný nápad, máme rusku sousedku, zkusím odposlouchat dialekt :D
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    SUNY: no nebo se muzes vydavat za rusku a zkusit jit za ruskou cenu
    SUNY
    SUNY --- ---
    Díky moc za info, ale nepotěšilo mě :)
    Co myslíš systémem dvojích cen? To mají ceny pro Rusy a pro ostatní? To snad ne :(
    Chtěla bych to pořídit tak za 10 000 na 3-4 dny, ale to je zřejmě bez šance.

    Alkohol vést tedy nechceme, myslela jsem, že vodka i rum tam až tak drahé nebudou, ale to jsem se asi spletla :)

    Jak dlouho jsi tam byla? Myslíš, že 4 dny stačí k tomu, aby to tam člověk poznal?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SUNY: za jídlo v restauraci si připlatíš, hlavní jídla tak kolem 500 rublů průměrně. Jídlo v supermarketech vyjde tak nastejno s tím, že nemají moc výběr - zelenina bývá nezralá/nahnilá, je lepší kupovat na tržištích, ze sýrů jsem taky nebyla nadšená, žádný velký výběr. Pečivo - skoro jen toustové, ale různě po městě bývají pekařství. Alkohol - v hospodách taky spíš dražší, v supermarketech láhev vodky za +- 100 - 150 rublů. Cigarety - nemají pevný ceny, ale v zásadě jsou strašně levný, začínaj i na 15ti rublech, velbloudy za cca 40, a tak..
    Jinak je lepší počítat s tím, že jako ne-rusy vás budou chtít sedřít z kůže, to je tam takovej zvyk.. tak se nenechte, když to není nutný, nicméně třeba do muzeí mají regulérně systém dvojích cen a isic je obvykle neobměkčí.
    Jinak dovézt se určitě něco dá, do batohu/kufru toho stejně moc nenacpeš a do letadla to vzít nemůžeš, to je jasný. Já vezla 1 lahev vodky a 8 balíčků cigaret a žádný problém, přesný množství asi vygoogluješ, tohle určitě řeší víc lidí:)
    SUNY
    SUNY --- ---
    plus ještě jaké jsou ceny? Jen orientačně...za jídlo, za pití - alkohol. Dovážet se asi nesmí, že? :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    nemáte tip na levné ubytování v centru?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    FUJI_ITA: pak se poděl se zkušenostma, jedu v červenci a beru všechny tipy;)
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    THE_DARKNESS: diky Ermitaž a Puškinova zní nadějně, sem spíš přes art, design, architekturu a pod řekněme dvacatý století a vejš, než přes památky kostely a zámky těch sem se nabažil v dětsví :) Co podniky na drink, kávu, oběd...? nebo nejakej gheto underground s grafity streetartem?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    jedu pristi tyden na par dni do St_petersburgu a sem lacnej hype typu have to see stylu ale i vic underground zalezitostí poradite nekdo ?
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    ZANKAZU: mam, ale jeste ne plny pocet (12). je to jina klientela nez vetsina nas nyxaku, navic je tam odborny business program (kontaktovani s ruskych obchodniku), pritom jsou tam dost netradicni veci, jako strechy. mno uvidime :-)
    jinak obed v restauraci Podvor'e nejde pod 5000, ****hotely taky nejsou lace.

    je to relativni... ja treba bydlel v Piteru na fajn koleji (bylo to v lete) myslim za 200 rublu, jeste jsem si tam mohl vzit kamarady, parbicka. bylo to nekde u Piskarevskeho hrbitova, jakysi technikum. vrele doporucuju
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    SHPAGIN: no nektery lidi vyhledavaj tuhle formu instantniho zajezdu, proc ne..ale ta cena a doba mi prijdou trochu neumerny..jakoze plne si vychutnat atmosferu Petrohradu za pet dni nejde.a za vice nez 35 tisíc.. mas uz zajemce??
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    (pokud vadi, smaznu)
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    ZANKAZU: tak, je to trochu samponovina.... ale oproti jinym podobnym myslim dost originalni, coz?
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    SHPAGIN: aha..proti gustu
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    OK, díky!
    napsal jsem direct mail partnerům Business Travel Clubu, kopíruji:

    Milí přátelé,
    dobýváme pro vás další ekonomicky a turisticky zajímavý prostor. Předmostí pro tažení Ruskem a státy SNS jsme vybudovali v Sankt Petěrburgu: V prvním z řady jedinečných zážitkových projektů poznáte bývalé hlavní město Ruského impéria na břehu Finského zálivu. V programech, které nenabízí žádná z cestovních kanceláří, plných zážitků pro všechny smysly!

    Pětidenní cestu jsme načasovali na dobu proslulých Bílých nocí, abyste si plně vychutnali atmosféru magického města s jeho slavnými zdvihacími mosty, širokými bulváry, rozkošnými parky a překrásnou architekturou. Na své si přijdou i milovníci světové kuchyně a dobrého pití. Kromě netradičních výletů na vás čeká také návštěva firmy Ladoga – výrobce prémiové vodky, degustace i fakultativní business program.

    Highlights

    • ubytování ve 4* hotelu

    • slavné památky klasicky i z ptačí perspektivy petěrburgských střech

    • prohlídka carských zahrad a paláců v imperiální rezidenci Carskoje selo

    • noční život za Bílých nocí: kluby, koktejl bary na souši i na vlnách Něvy

    • exkurze v továrně na výrobu vodky třídy Super High Premium

    • pro vážné zájemce business program

    • prohlídka nově otevřeného muzea vodky spojená degustací a „seminářem“ o ruském národním nápoji

    • návštěva legendární roubené restaurace, kterou si oblíbil Vladimir Putin, vyhlášené autentickou ruskou kuchyní

    • výlet k Mannerheimově linii – unikátně zachovalé vojensko-technické památky, místa tvrdého finského odporu v Zimní válce 1939-1940

    • plavba lodí na ostrov Kronštadt

    Vydáme se po památnících petrohradské moderny. Prohlédneme si Petrohrad také z výšky – na unikátní exkurzi po soustavě střech (procházka se dá lehce absolvovat i v lodičkách s podpatky). Připravena je projížďka na lodi po Něvě a po moři na ostrov Kronštadt, proslavený svou slavnou vojenskou minulostí i rockovými festivaly, na které přijíždějí mladí lidé z celé Skandinávie. Prohlédneme si slavnou Mannerheimovu linii, unikátně zachovalou vojensko-technickou památku. Jeviště tvrdého finského odporu proti sovětské přesile v Zimní válce 1939-1940 je zasazeno do čarokrásné krajiny Karelofinské šíje s osvěžujícím klimatem. Nevynecháme ani Carskoje selo, komplex carských paláců se zlatými sochami a fontánami, před kterým bledne i jeho předobraz Versailles. V Kateřinině paláci pocítíme slávu a mohutnost imperiálního rodu Romanovců – v největším tanečním sále klasicistní Evropy, zdobeném zlatem. Spatříme osmý div světa, Jantarovou komnatu vytvořenou z 1.5 milionů kusů jantaru.
    Exkluzivně pro vás jsme připravili prohlídku moderního závodu Ladoga – výrobce vodky třídy Super High Premium podle starých receptur z carských archivů. Nápoje, kterým si připíjelo 50 hlav států na summitu G8, vytvořeného původně jako imidžový produkt k oslavám 300. výročí založení města. Exkurze bude spojena s prohlídkou muzea vodky, ochutnávkou a povídáním o historii ruského národního nápoje, pravidly jeho podávání a sestavování menu tzv. zakusek. Pro vážné zájemce i s neformálním banketem, kterého se zúčastní ruští podnikatelé (firma Ladoga Group byla již potřetí vyhlášena největším plátcem daní v regionu).
    Před tři sta lety otevíral na pobřeží Baltu Petr Veliký „okno do Evropy“ - Sankt Petěrburg. Business Travel Club vám nyní toto impozantní město nabízí jako „okno do ruského byznysu“.

    Objevujte s námi Rusko. Začněte od jeho nejzápadnější výspy, pyšných „Benátek Severu“, nazývaných svými obyvateli důvěrně „Pitěr“!

    Termín: druhá polovina června 2009
    Cena na osobu: 34 850 Kč

    Cena zahrnuje letenku, ubytování v DBL pokoji ve 4* hotelu se snídaní, odborný a doprovodný program (výlety, vstupné), transfery klimatizovaným mikrobusem, komplexní cestovní pojištění, služby českého průvodce.
    Cena nezahrnuje víza a palivové příplatky, lodní lístky.
    Letišní a palivové příplatky budou fakturovány dle skutečné výše.


    ... je to můj první samostatný projekt ;-)
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    SHPAGIN: sure..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam