• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAMAHL: googluj. kdysi nekdo udelal nejakou novejsi verzi.. Taky myslim ze ten vzorec bude v nejaky knize..?

    KAMAHL: A co, dobry? :-)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Tak jsem konečně přelouskal ten tree of knowledge :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    a dám vám tajemství nadsvětelného pohonu, když budete šířit sémě mého ohonu na jiné planety, muhahah
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    XCHAOS: Tak přesně něco takovýho bych taky chtěl. Ten DOSovej program mám, ale fakt že to ovládání je dost nepohodlný a než tam něco udělám tak to dycky strašně trvá... Kdybyste věděli, kde sehnat ty algoritmy, tak bych to byl i ochotnej do nějakýho open source přepsat...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: existuje jakysi pochybny DOSovy program s hodne slozitym ovladanim, a pak se nekdo snazil udelat modernejsi verzi.. Googluj.

    Jinak je videt zes neposlouchal ty mnou doporucne mp3, jednak tam rika ze jeho rozsah fraktalniho pojeti casu je od Planckova casu po neco jako hodne miliard let.. A pak taky predvadi jak funguje Timewave Zero software - coz je tosku komplikovane protoze vidis jen zvuk a ne obraz. :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: a neexistuje nějaká opensource verze TimeWave zero, kterou by šlo rekompilovat aby byla odolná vůči přetečení mayského kalendáře ? :-) chápeš... třeba prostě Terrencův algoritmus jen neměl k dispozici dost paměti, nebo tak něco...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SCHWEPZ: žejo? :-)

    jsem rád že se moje propaganda těch mp3 byla konečně úspěšná.. jinak já jsem teď asi u 6ky, kde řeší i-ťing, pak tam IIRC následuje používání SW TimeWave Zero pro MS-DOS.. :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    McKenna theorizes that as the North African jungles receded toward the end of the most recent ice age, giving way to grasslands, a branch of our tree-dwelling primate ancestors left the branches and took up a life out in the open -- following around herds of ungulates, nibbling what they could along the way.

    Among the new items in their diet were psilocybin-containing mushrooms growing in the dung of these ungulate herds. The changes caused by the introduction of this drug to the primate diet were many -- McKenna theorizes, for instance, that synesthesia (the blurring of boundaries between the senses) caused by psilocybin led to the development of spoken language: the ability to form pictures in another person's mind through the use of vocal sounds.

    About 12,000 years ago, further climate changes removed the mushroom from the human diet, resulting in a new set of profound changes in our species as we reverted to pre-mushroomed and frankly brutal primate social structures that had been modified and/or repressed by frequent consumption of psilocybin.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    E2E4: včera jsem si dával ten "tree of knowledge" a musím ti dát s hodnocením za pravdu...vyníkající a inspirativní! ...evoluce na základě nutričních nedostatků, ochutnávání "darů" biotopu, trávení a houby na hovnech, ....velmi velmi sofistikované a propojené ;) je to lahůdka.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Robert Anton Wilson & Terence McKenna - Preparing for the Singularity
    http://www.youtube.com/watch?v=3SgioL8mHMQ&feature=related
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Popravdě, mě dostal track http://hynek.zewling.com/terence/voynich.mp3 - četl jsem o tomhle rukopisu už dříve, nafocený je třeba zde: http://alef.rajce.idnes.cz/voynich/ - na wiki si o tom lze přečíst toto: http://en.wikipedia.org/wiki/Voynich_manuscript

    Je to celkem kultovní věc, a moderuji McKennu +5 interesting, za to že se zabýval i tímto. (Věřím, že nejpozději v roce 2012 bude smysl Voynichova manuskriptu zcela objasněn :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KEIKIN: je. ale je mu krasne rozumet a ma super hlas (viz samply ve mnozstvi psytrance tracku :-).

    muzes pouzit nejaky speaker independent voice recognition a pak to prohnat google translate, ale obavam se ze vysledky by uz byla psychedelie na druhou :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    E2E4: Je to english hynku ? Neexistuje nějaký mp3 google translator ? :-D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KEIKIN: vicemene. hlavne ze to zmenilo spolecnost.. ale poslechni si ty mp3 tree of knowledge ktery tady porad cpu, je to hned v ty prvni na zacatku! :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: ano pane, Georges Duby byl btw. LeGoffuv ucitel....
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KEIKIN: podle soudobých paleoantropologických teorii mělo vliv na změny - "progress" - mozku nejen bipedie, ale také to, že začli jíst maso, resp. také tepelně upravené maso.mělo to stratovat jakési procesy, psali o tom v science, zkusím to najít. a pak že neplatí, že "jsi, to co jíš" :-)))
    DARJEEL: jeho jazyk, jeho přednes - lahůdka pro uši ,)
    DARJEEL: přesně tak, dějiny mimo "války, šlechtu a královský dvůr" začli zkoumat až ve škole annales, neboli anály :-) také jsou jejich díla vrcholně zajímavá, třeba "Tělo ve středověké kultuře" od J.LeGoffa
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    XCHAOS: Terence měl i teorii o vzniku člověka ? Něco jako že opice žraly halucinogeny a tím se nastartoval mozek..
    E2E4
    E2E4 --- ---

    http://hynek.zewling.com/terence/ a tam treeofknowledge*.mp3

    13 hlasy od 13 respondentů

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam