úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
PASH
---
---
15:12:20 6.2.2009
1 odpověď
OVERSEER
: jasne, ale tohle jde vazne hodne ztuha... tak jestli trebas neni nejaka prisada, ktera by tomu pomahala
VRINDAVAN
---
---
14:44:48 6.2.2009
DARJEEL
: jj,nák to necítím,myslím že čím menší teplota tím lepší.
každopádně miso polévka je moc dobrá.;o)
VRINDAVAN
---
---
14:41:44 6.2.2009
OVERSEER
: jelikož je miso živé,je v něm spoustu živých látek je logické že když ho zahřeješ tím ho i zničíš,sterilizace. myslím že je to stejné jak s medem. kdyby jsi vařil kombuchu,také zničíš vše živé co v ní je.
ale to je fuk,miso vařit nebudu.
DARJEEL
---
---
14:39:05 6.2.2009
1 odpověď
VRINDAVAN
: musel bys to miso nechat exponovane na vyssi teplote delsi dobu, neni to 60° a sup sup je vsechno v prdeli. je dobre cist prispevky pozorne
SLAUGHTER
---
---
14:33:50 6.2.2009
VRINDAVAN
: mno da ti to energii, lec zanese to organismus - zakon zachovani energie - neco ti to da, neco sebere... Ono ta vydrz jidla souvisi i s teplotami uskladneni a take s tim, co od nej clovek ocekava.
OVERSEER
: Btw pres ktere rameno se divas, kdyz vmichavas miso? A silhas do polivecky?
VRINDAVAN
---
---
14:26:45 6.2.2009
2 odpovědi
OVERSEER
: toxický je i vzduch který dýcháš. jinak jídlo by se mělo skonzumovat do čtyř hodin po uvaření,pak začínají hnilobné procesy.
pokud se ve 40 stupních ničí enzimy a nad 60 vitamíny ikdyž miso naleješ do polévky a jíš už je tam započatý proces destrukce.pak to asi není moc dobré,ale proti gustu....;o)
VRINDAVAN
---
---
14:09:48 6.2.2009
OVERSEER
: tím to ale vše zničíš když to naleješ do horké polévky.
VRINDAVAN
---
---
14:07:06 6.2.2009
SLAUGHTER
: díky pane levl,tady zevl,dobré věděti takže svatá třiatřicítka nic nepokazí,budu si muset pořídit teploměr.:)
BOSSORKA
---
---
12:07:22 6.2.2009
SLAUGHTER
: :D
SLAUGHTER
---
---
12:04:34 6.2.2009
1 odpověď
LILY
: michas ho doleva, bo doprava?
LILY
---
---
12:02:16 6.2.2009
1 odpověď
OVERSEER
: :)) Já ho míchám buď v misce (páč je to miso) nebo v lékárnickém náčiní.
LILY
---
---
11:53:49 6.2.2009
PASH
: Já teda miso vždycky rozmíchávám v troše teplé vody.
PASH
---
---
11:47:47 6.2.2009
1 odpověď
a jak s hatcho misem? to se samo vubec nerozpousti...
DARJEEL
---
---
11:28:00 6.2.2009
SLAUGHTER
: jo, akora to neni tak, ze 40 stupnu abehem mikrovteriny prask a je to vsechno ztraceny, ale par minut to trva... :)
SLAUGHTER
---
---
10:46:57 6.2.2009
2 odpovědi
VRINDAVAN
: nad 40 stupnu nicis enzymy, nad 60 vitaminy. 50ti je jen aritmeticky prumer tech dvou teplot. Miso pridavat az nakonec japonec...
VRINDAVAN
---
---
10:40:20 6.2.2009
LILY
: moc v tom nemám jasno,někde ty tři minuty píšou a někde zase nevařit,tak nevím.ale raději nevařím vodu nechávám schladnout tak na těch sedmdesát stupnů.
LILY
---
---
10:29:22 6.2.2009
1 odpověď
VRINDAVAN
: Já jsem žila v domnění, že by se vařit nemělo, ale na jednom misu (takovém v zavařovačce) psali "tři minuty povařit". Tak nevím.
VRINDAVAN
---
---
10:21:57 6.2.2009
2 odpovědi
Jak je to s misem? napadají mě myšlenky jestli to není jako s medem,pokud se překoná teplota 50 stupnů med se znehodnotí a nemá žádné léčivé látky.
není to i tak s misem nebo se může dát do vřelé vody bo dokonce vařit?
:)
VRINDAVAN
---
---
15:27:59 5.2.2009
KAREEMA
: určitě ano ale těch faktorů může být víc. nebo spíš většinou je víc.
KAREEMA
---
---
15:08:49 5.2.2009
1 odpověď
netušíte někdo, jestli existuje nalezený spoj mezi stravou a depresí?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam