• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • zobrazit sekci
    součásti makrobiotického talíře
    -mořské řasy mimo jiné i významný zdroj bílkovin a minerálů
    -pickles refresh chutí a podpora trávení

    tématické odkazy
    http://www.prirodnivyziva.cz/prirodni_vyziva.htm základní informace o potravinách
    recepty
    http://makrobiotika.aspone.cz/ nejen recepty
    http://www.makrobio.wbs.cz/Recepty.html recepty na celé menu
    http://www.makrobiotika.info/ makrobiotický odborný diskuzní server
    +Macrobiotic home remedies!!domácí vyprošťováky,např. "umeshokuzu"
    Pokrmy z planých rostlin a zelenin
    http://www.institut.celostnimedicina.cz/jidelnicek.htm děleno podle denní doby
    http://www.makrobio.wbs.cz/Recepty.html základní recepty
    Macrobiotic Cooking & Recipes nějaký videa
    zdraví
    Nepostradatelné minerály a jejich účinek
    Tabulky z oboru zdravé výživy
    Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky
    [ BROZKEFF @ Makrobiotika - neprožívám, zajímám se ] zajímavé neshody v moderním pojetí makrobiotického jin-jang
    průvodce "Éčky" v potravinách mhmm

    kurzy,akce,srazy
    http://www.macrobios.cz/cs nejen kurzy a semináře v praze a na vysočině paní Zuzany Terešové
    http://www.makrobioklub.dobruska.cz/ kurzy dobruška,momentálně pozastaveny
    http://sazavska.unas.cz/kurzy.html odpolední i víkendové kurzy,vaření dle energií. praha
    http://www.makrobio.cz/
    http://www.makrobiotika.info/akce/ makrobio akce
    obchody
    nejen seznam zdravých výživ
    restaurace
    seznam praha, vegfood
    ninestarki studio
    jaselská 8 brno link prověřuje tzv.pavlovův reflex aneb aktuální menu ,)
    - Ukázkový jídelníček
    - Potraviny vhodné pro přechod na makrobiotiku

    Dagmar Lužná zmiňuje tyto zásadní klíče při vaření:

    1. Vybírat co nejkvalitnější potraviny.
    2. Správně využívat tepla.
    3. Dodržovat rovnováhu mezi solí a olejem.
    4. Nepoužívat potraviny v konzervách.
    5. Zmrazené potraviny využívat jen v krajních případech.
    6. Bílou mouku nahradit celozrnnou.
    7. Kvasnice nahradit kváskem.
    8. Nepoužívat geneticky modifikované potraviny.
    9. Tuky živočišného původu nahradit panenskými oleji.
    10. Zařadit mořskou sůl a kvalitní pramenitou vodu.


    /Makrobiotické nedělní vaření, 2007, str. 11/
    nástěnka se tvoří,budu vděčný za věcné a konstruktivní náměty a připomínky.



    !!Výživa podle 5 elementů dojo je přechodné období s energii elementu Země,viz link a obrázek

    vhodné složení talíře podle ročních období
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam