-
Ukázkový jídelníček
-
Potraviny vhodné pro přechod na makrobiotiku
Dagmar Lužná zmiňuje tyto
zásadní klíče při vaření:
1. Vybírat co nejkvalitnější potraviny.
2. Správně využívat tepla.
3. Dodržovat rovnováhu mezi solí a olejem.
4. Nepoužívat potraviny v konzervách.
5. Zmrazené potraviny využívat jen v krajních případech.
6. Bílou mouku nahradit celozrnnou.
7. Kvasnice nahradit kváskem.
8. Nepoužívat geneticky modifikované potraviny.
9. Tuky živočišného původu nahradit panenskými oleji.
10. Zařadit mořskou sůl a kvalitní pramenitou vodu.
/Makrobiotické nedělní vaření, 2007, str. 11/nástěnka se tvoří,budu vděčný za věcné a konstruktivní náměty a připomínky.
!!Výživa podle 5 elementů dojo je přechodné období s energii elementu Země,viz link a obrázek
vhodné složení talíře podle ročních období