• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Už to, že první raketa byla v Libni, bylo ulítlý. Libeň je nádraží jednak pro příměstskou dopravu každodenně do práce, v menší míře víkendová výletní doprava. Tahle klientela si nechce sednout do předraženýho "jinýho meka", ale jen koupit bagetu nebo párek v rohlíku a jít. Ale v čase rozjezdu LR přibyla frekvence do Sazka/O2 Arény - na tu asi spoléhali, marně.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Možná kdyby obchodní modely pro nádražní restaurace dělali lidé, kteří vlakem alespoň jednou v životě jeli, dopadlo by to lépe...
    KACIR
    KACIR --- ---
    ZUZKAOU: V Libni ta La Rocket zela prázdnotou, byla sice nekuřácká, ale tím výhody končily...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/sedmdesat-procent-nadraznich-restauraci-nevyhovuje_172504.html

Mno tak nevím, ale představa že se zaplivané nádražky uživí v podobě moderních restaurací je dost naivní. A bagetárny už na nádražích jsou...
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    JULESKAH: Jojo, v Severních Čechách na Kozí dráze, byl jsem spokojen, pohodlí, tichý chod, rozhodně jiný kafe než Regionoha:o)
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    zkusil jste nekdo zluty vlaky??
    ja jsem nemocna, tak to nedam :(
    chteli jsme se po letech mrknout z Brna na Macochu ... a taky na ten vlak jako takovej jsem byla zvedava ...

LITTLEFOX: nadhera, zvireci romantika ;) taky jsem to sem chtela dat :D
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    PETRUNA
    PETRUNA --- ---
    tak po dlouhe dobe zase nejka analog plzen
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    KACIR: Samo ze nevidel :)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Ještě bych tedy chtěla doplnit, že pokud máte někdo malé děti, rozhodně Solvayovy lomy stojí za návštěvu, poněvadž se tam můžete projet vláčkem poháněným parní mašinkou.

http://smirci-krize.cz/fotky-stc-be-svaty-jan-ps-solvayovy-lomy.php
    http://www.tipynavylet.cz/misto-stredni-cechy-zapad-solvayovy-lomy.html
    KACIR
    KACIR --- ---
    TALAGE: Tys viděl nějaké předpisy této dráhy? :-)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    LITTLEFOX: Original to urcite je, jak vidno. Jestli ti jde o to, zda je tento vzor v predpisech, tak to urco ne, si myslim . . .
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    VSTUP NA TRAŤ JEST PŘÍSNĚ ZAPOVĚZEN! myslíte že je to originál? nikde jsem nic podobného neviděl...
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Tak já také přihodím něco z výletu ve Sv. Janu pod skalou, resp. ze Solvayových dolů, které jsou nad vesnicí ukryty v lesích.

JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Tak jsem právě dorazil z Království železnic na Andělu. Bendl tam měl tiskovku k železniční dopravě. Celkem nezajímavé žvanění, ale při odchodu jsem se zapovídal s vrátným o rozpadajících se nádražích. Dotyčný prý v době odstřelu Těšnova byl ve Svazu mládeže a přemlouval tehdejšího starostu Prahy 1, aby byl v budově nádraží zbudován klub mládeže, čímž by byla budova zachována. Starosta prý souhlasil a začal telefonovat na všechny strany, aby zastavili odstřel. Jenže k odstřelu došlo tři čtvrtě hodiny před původním termínem a zastavení demolice se asi o půl hodiny nestihlo. Už asi nikdo nikdo nezjistí, nakolik je to pravda a nakolik jde o fantazii starého pána, ale jestli je to pravda, tak na Smíchově v Království železnic u turniketu stojí starý fousatý chlap, který málem zachránil nádraží Těšnov.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Inu, ačkoli se mi líbí ledacos, budova nákladového nádraží do této mé kategorie nepatří. Byl jsem tam mockrát a imho je strašná. Na druhou stranu se ovšem děsím toho, co by vzniklo místo ní. Nehledě na to, že tato budova zřejmě jen tak nespadne a nikoho nezabije. U většiny moderních staveb si tím zrovna jist nejsem. Když si představím, že by se dnes, kdy nejsme schopní ani prokopat tunel pod Letnou bez toho, aby se propadla, stavěli kupříkladu kamenné viadukty, které tu stojí ještě z dob R-U, jsou na mě mdloby.
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    HAC: konečně...
    KACIR
    KACIR --- ---
    HAC: Tak to je dobrý, já to považoval za panelák z 60. let...
    HAC
    HAC --- ---
    Žižkov přijde o funkcionalistickou chloubu, radnice o „barabiznu“ nestojí
    http://zpravy.idnes.cz/zizkov-prijde-o-funkcionalistickou-chloubu-radnice-o-barabiznu-nestoji-1o0-/praha.asp?c=A100412_185430_domaci_lpo

Nejhustci jsou ty vymluvy proc vlastne zachovani te budyvy neni v planech. :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam