• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    WALEEK
    WALEEK --- ---
    IOT_JH: nebo je v JCE editoru mozne vlozit text primo z Wordu, je tam na to ikonka...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    IOT_JH: ...a jinak se texty z wordu apod. dají protáhnout třeba přes notepad, který to taky kompletně vyčistí...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    IOT_JH: Co pouzivas za editor? Pokud JCE, tak po pod pravym tlacitkem mas volbu Paste, ktera ti ocese vkladany text od prebytecnych tagu.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Hele asi to je tim ze to vkladam z ty schranky. Je tam nejakej trik?

V Joomle mi to nic nenaslo a v sablone taky ne. - Kdyby si to chmatalo nekam do souboru.css tak si s tim snad poradim, ale kdyz uz rovnou v tom editoru je to dany takhle. / ja to klidne vsecko nahradim tim co potrebuju, ale kdyz to bude delat jeste vetsi trouba nez jsem ja, tak nevim.

Dik vsem.
    WALEEK
    WALEEK --- ---
    IOT_JH: a nevkladas tam ten clanek ze schranky? (Ctrl+C Ctrl+V)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    IOT_JH: na 100% to bude nekde v sablone, sablonu sis delal sam nebo je odnekud stazena?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    IOT_JH: zkusil jsi projet cely adresar Joomly na vyskyt toho retezce?
    treba "font-family: Times New Roman; font-size: small;"
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Jako prave ze jsem v tom hrabal, ale prave mi nejde do hlavy, proc tam je ten span, kterej nema zadneou tridu, ale je tam natvrdo pokazdy vypsanej. Uz i kdyz si dam html nahled pri tvorbe toho clanku.
    <p><span style="font-family: Times New Roman; font-size: small;">

Proste kde na to ta Joomla prisla? :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    IOT_JH: asi bych se pohrabal v cely ty sablone. nekde v css stylech nebo tak :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Zdravicko, mam dalsi supr dotaz!

Delam tyhle stranky http://pakosti.asrb.cz/

No a kdyz tam vlozim clanek, tak to tam automaticky narve span kterej ma nastylovanej times new roman. Ja to chci zmenit nejak centralne a nemuzu prijit na to jak to udelat.

Budu vdecny za kazdou radu ;)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MIKEKT: Super, diky, to bylo ono!
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    IOT_JH: hod link na web. podle me musis zmenit odkaz menu na novej clanek. Protoze starej clanek ma jiny ID nez ten novej.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Pratele, potrebuji pomoct!

Nainstaloval jsem (poprve v zivote) a nechal si tam nasypat ten obsah od joomly, abych se podival jak to funguje atd.

Ted, kdyz jsem vymazal vsechny clanky a sekce co tam byly, jsem tam udelal par vlastnich, ale hazi mi to 404 - Článek číslo19 nebyl nalezen

Nevite co to ma jako znamenat?

Diky!
    ALIJEN
    ALIJEN --- ---
    zdravim mate nekdo zkusenosti s virtuemart? nemuzu zaboha rozchodit aby mi virtuemart zobrazoval spravne cestinu v pdf u produktu:((( zkousle jsem tam nahravat ruzne fotny ale porad to blbne... nemate nejaky zaruceny navod? dik
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    CAIDEL: skoda, bylo by dobry vedet co tuhle chybu zpusobilo:)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SAMGARR: Zkoušel. Nakonec to opravdu vyřešili na hostingu, ale šlo to ještě přes někoho, takže bohužel nevím co přesně změnili (ale asi navýšili počet otevřených souborů)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    CAIDEL: tezko rict...zkousels google?
    UBU
    UBU --- ---
    PROBER: Děkuju
    PROBER
    PROBER --- ---
    UBU
    UBU --- ---
    Jelikož je to tu dle zadavatelů samej Lama dotaz, tak taky s jednim přijdu. Dá se spustit joomla lokálně v kompu, tam to vytvářet a dolaďovat a až po vyzkoušení nahrát na server? Nějak se mi to nedaří a budu rád za každou radu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Velmi lama dotaz (Joomlu jako takovou neumím, jen přispívám na jeden web co je v Joomle programovaný):

Když to dnes začalo házet chyby následujícího kalibru:
    opendir(/var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/images/image) [function.opendir]: failed to open dir: Too many open files in /var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 484
    (v adminu, ve správci médií)

Případně:
    Warning: JModuleHelper::require(/var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/modules/mod_janews/mod_janews.php) [function.JModuleHelper-require]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/libraries/joomla/application/module/helper.php on line 173
    (frontend, úvodní stránka s modulem jaNews)

Kde by mohla být chyba? Ostatní sekce adminu jedou, pokud bloknu jaNews, tak to jakž takž jede taky. Nicméně doposud vše normálně běželo. Co jsem tak letmo zkoušel dohledávat v dokumentaci, zdálo se mi, že by to mohlo být nastavením serveru (příliš málo povolených otevřených souborů, nebo tak něco?). Dá se to ovlivnit někde i v Joomle, nebo je to věc čistě hostingu? (a pokud hostingu, co mají nastavit jinak? :)
    NVT
    NVT --- ---
    Omluvám se za lamadotaz, ale existuje nějaký typ instalace pro javascript? Chci jednu JS knihovnu dodávanou s modulem umístit do media/system/js (protože je natolik univerzální, že by mohla najít využití i při jiných příležitostech) a zatím jsem našel jen možnost instalovat soubor z mod_modul.zip do adresáře modulu.
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    WALEEK: jjop vim, joomlapack to jisti ,))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam