• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: To mě napadlo a už jsem to i nakousnul, ale v poslední chvíli jsem si to rozmyslel, protože jsem si říkal, že smazat jen takhle část html a nechat tam případně nějaký provázaný zbytky by nemuselo dělat dobrotu.... Ale nejspíš to tak stejně dopadne a budu doufat, že s tim nebudou problémy... :-) Dík
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: to bude zakomponovaný v šabloně kterou používáš. To ani nemusíš přes administraci najít. To co se nejvíc osvědčilo mě je postup, že si otevřu vývojářskou konzoli v prohlížeči kde mám otevřenou stránku, označím objekt, tam se mi vypíše kus kódu a podle určitejch indicií už je možný ten kod dohledat v kodu šablony buď manuálně nebo v total commanderu který prohledá klidně celou složku na výskyt určitého textového řetězce. Ten pak zkusím zakomentovat a posléze třeba i smazat aby neprudil.

Prasárna, ale mě to tak docela funguje.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    můžu zas otravovat se začátečnickejma otázkama? :-(

zasekl jsem se na jedný věci - v záhlaví webu, co předělávám, je FB ikonka a text, co potřebuju odstranit... ale nemůžu to najít v adminu - nevim vůbec, jak je to tam vložený, nemam skoro žádný zkušenosti s editací struktury záhlaví.... :-(

prosimvás, jak je tohle obecně řešený? kdyžtak pošlu screenshot webu + html, ale možná bude stačit obecná rada, jak na to.... díky, už jsem s tim zabil spoustu času, tak zkoušim tuhle cestu, sorry... :-/
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Tak s XAMPPem jsem moc neuspěl.. rozchodil jsem v něm sice Apache a MySQL (což by mělo stačit), ale už mi nějak nešlo načíst web přes localhost... Tak jsem zkusil Akeeba backup + Akeeba Kickstart, všechno běží jak má, Kickstart rozbaluje zálohu a je cca v polovině a najednou BSOD a díky čau :-D omg, občas se mi to z nějakýho důvodu stane, ale zrovna v tuhle chvíli to byla fakt trefa.. :-) No nic, jedeme dál... protože co jinýho nám zbývá, že...:))
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: děkuju, zkusím to nakonec asi přes ten XAMPP - možná je to o něco složitější, ale zdá se že spolehlivější a víc možností kontroly... wish me luck
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: Používám kickstart a Wamp. Nicméně s wampem je taková potíž, že se blbě stahuje. Resp. na webu je nějaká instalačka s novým PHP a to mi ňák nechodilo, už nevím ty verze, ale musel jsem na notebooku vyhrabat starší verzi s nějakou starší verzí PHP a pak to šlapalo. Jinak Wamp je mocný, měl by umět si dotahovat i různé verze PHP (nejen) ale bohužel to přesměrovává na nějakou blbou stránku ve francouzštině a to jsem v pérdeli, podle mě nic co by se toho týkalo.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: jj to jsem teď študoval tady https://www.ostraining.com/blog/joomla/test-site-akeeba-backup/ a tady https://www.youtube.com/watch?v=fwB6x-HHqxM

používáš při tom prosím XAMPP nebo něco podobnýho (jako v tom Youtube tutorialu), nebo Akeeba Kickstart jako v tom psanym návodu? nebo něco jinýho ještě? XAMPP jsem kdysi zkoušel a měl jsem s tim nějaký problémy - nemohl jsem nějak rozchodit ten localhost, už nevím proč ale...

díky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: já to většinou dělám tak, že si nahodím akeebu, což u máš, vytvořím zálohu a ze zálohy obnovím na localhostu. Veškerá práce je potom daleko rychlejší, protože nepřistupuju přes FTP, lehčeji se zálohují jednotlivé soubory kde provádím změny a vůbec. Finálku pak nahodím zas přes akeebu zpět na web.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    ahoj zdravím, jsem Joomla noob (strávil jsem pár let různejma editacema a správou webů, ale nikdy jsem to nestavěl od nuly) a teď mam za úkol dost zásadní přestavbu jednoho webu .......... chtěl bych se zeptat, jak k tomu přistoupit - už jsem udělal zálohu, jak manuální (FTP + databáze), tak přes Akeeba backup plugin ... ale než se do toho pustím, byla by pro mě rada nad zlato - jak k tomu přistoupit ... co takhle něco jako offline developer testovací server nebo tak něco? že bych všechny úpravy dělal na testovací kopii webu a pak až to bude komplet všechno nahrál na ostro?

jak jsem psal na začátku, jsem v těchhle věcech totální noob, ale bohužel se tomu musim postavit čelem a udělat to ... ocenim každou radu, děkuju
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Netušíte pls. jak zapnout WYSIWYG editor v modulu, kde je jen plain text políčko?
    V kódu je:

<textarea type="text" name="btg-infowindow" id="btg-infowindow"></textarea>'
    + ' <div style="clear:both;"></div>

Tak jestli tam nejde přihodit nějakou proměnnou. Díky
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Poptavam nekoho, kdo by byl ochoten za uplatek udelat par addonu na miru do joomly. Jednalo by se o kvazi raking system pro lidi, kteri publikuji a uploaduji content (neco na zpusob hodnoceni co pouziva Envato)
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Nevite nekdo jak nastavit blog module K2 aby uzivatel ( ne admin v Back officu ) mohl blogovat na mym webu? Dikes
    WILDDUCK
    WILDDUCK --- ---
    Ahoj, sháním někoho na dotažení webu, který je postaven na Joomla cms, jde především o to vytvořit kategorie, default templaty pro typové stránky, zprovoznit přihlašování + komentáře přes Facebook a další úpravy. Taková menší brigáda. Kdyby o to měl někdo zájem, prosím do pošty. Díky.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Nemuzu najit nikde full screen slider for free. potreboval bych takovoudle shablomu
    http://demo.joomshaper.com/?template=shooter
    jestli ma nekdo nejakej link, budu zavazan.Dikes.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZONICEK: Tak to nevím. Zkus položit dotaz na joomlaportal.cz
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    REDSNAKE:
    Mám to na localu.

Prostě když mám jakýkoli plugin pro galerii, který se přidává tagem třeba
    {gallery}slozkagalerie{/gallery}

tak se v článku nádherně vygeneruje galerie, protože se to prostě v content udělá.

Ale když mám nějakou komponentu, která má v sobě oblast pro text, který se taky normálně upravuje editore, tak tam už to neprojde.

Třeba když tady klikneš na jakýkoli článek
    ExtStore Demo Components for Joomla 3.0 - Advanced Portfolio
    http://demo30.extstore.com/components/index.php/2013-05-04-03-15-24/advanced-portfolio

Tak to neni klasický článek, ale článek v kompoentě, takže to neni brané jako klasický content, takže se to nevygeneruje a zůstane tam jen
    {gallery}slozkagalerie{/gallery}

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZONICEK: nějak nechápu co konkrétně děláš, nemohl bys hodit odkaz?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Netušíte někdo jak rozchodit jakoukoli galerii přes plugin v komponentě?
    V článku fungují krásně, ale potřeboval bych to do descriptions v komponentě a tam to samozřejmě nejde :(
    TONAL
    TONAL --- ---
    Nemáte někdo ozkoušený - a tím pádem dobrý tip - na nějaký anketní (polls) modul pro joomla ve verzi 3? Nejlépe samozřejmě free, ale pokud bude hodně ozkoušený a nadmíru doporučovaný, tak za nějaký levný peníz by to šlo.
    Díky předem za tipy
    K_JA
    K_JA --- ---
    REDSNAKE: my pouzivame na project management Trello - mame tam SCRUM board a mnohem lepsi nez scrolling v mejlech. Karticky - To DO, DOING a DONE nekdy nestaci, ale muzes si vytvorit svuj postup logu, takze pridat BUGy, NAPADY atp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam