• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE je tady koukám jako takovej Joomla online support zdarma a bez nároku na honorář :)) Už jsem párkrát přemejšlel, že se nebudu ptát tady ve veřejný diskuzi, ale napíšu mu rovnou do pošty... :-D
    SKID
    SKID --- ---
    REDSNAKE: Díky moc.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SKID: https://www.akeebabackup.com/download.html

Do rootu stránek nahraješ kickstart.php a balík se zálohou z akeeby. Pak jen spustíš kickstart napsáním do adresního řádku www.tvojestranky.cz/kickstart.php a postupuješ podle průvodce.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SKID: kickstart.php

google prozradi vic.
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Na ostrém webu mám zálohování pomocí Akeeba. Jak nejjednodušeji obnovit celý web ze zálohy?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, řeším zapeklitý problém. Mám na webu napevno nastavené tři kategorie, kam uživatelé můžou nahrávat fotky. Potřebuju, aby uživatel mohl nahrát maximálně tři fotky do každé kategorie, celkem devět fotek. Omezení na celkový počet fotek jsem našel a nastavil, ale ještě bych potřeboval omezit právě počet fotky v kategorii na uživatele. Lze to někde nastavit?

Rozšíření Joomgallery

Případně mrkněte na teramagazin.cz/index.php/fotosoutez
    Je to web, kde problém řeším..
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Ještě by to chtělo dodělat návrat k starším verzím u modulů jako to je u článků a bylo by to pecka...
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Musim říct, že mě Joomla hrozně baví a líbí se mi celkově, zvlášť když jsem byl zvyklej dělat ve WP.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: Jo, právě přehrabovat se v tom je šílený. Hele děkuju za všechny rady, já se s tim už nějak poperu... :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: Google. Nicméně spousta teplates vydávaných jako free, free ve skutečnosti nejsou pokud mrkneš na stránky autora. A ty hezčí jsou placené
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    ehm, a snad už na nějakej čas poslední otázka - váš oblíbenej zdroj free responsive Joomla templates? :-P
    je toho moc a nechci ztrácet čas... :-)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj, omlouvám se za trochu blbý dotaz, protože je mi jasné, že nedokážu konkretizovat věci tak, aby to šlo říct takhle od stolu, ale kolik stojí udělat web?
    Jsme neziskovka, potřebujeme to předělat, potřebujem si na to vyhradit část v rozpočtu - alespoň orientační odhad.
    Asi v joomle nebo něčem podobném, majitelem zdrojových kódů bychom pak byli my, grafický návrh bychom dodali, běželo by to na našich serverech, doménu máme. Potřebovali bychom uživatelské účty s vymezenými oblastmi působení a asi pět typů šablon stránek, sytili bychom si to kompletně sami.
    Kromě klasických stránek a článků potřebujem fotogalerii a kalendář ( ale asi z google), ale to je snad vše...
    Původní web je www.roztoc.cz - pro představu.
    Díky :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: já bych pololaicky řekl, že kusy kódu jsou oddělené prvkem div, takže pokud umázneš co je mezi div a /div tak by to mělo být ok. Když budeš pracovat na tom localhostu, lehce si to otestuješ. Do velkých úprav bych se nepouštěl, ale jestli je to jen skrytí ikonky fcb a podobně, toho bych se nebál..
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: To mě napadlo a už jsem to i nakousnul, ale v poslední chvíli jsem si to rozmyslel, protože jsem si říkal, že smazat jen takhle část html a nechat tam případně nějaký provázaný zbytky by nemuselo dělat dobrotu.... Ale nejspíš to tak stejně dopadne a budu doufat, že s tim nebudou problémy... :-) Dík
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: to bude zakomponovaný v šabloně kterou používáš. To ani nemusíš přes administraci najít. To co se nejvíc osvědčilo mě je postup, že si otevřu vývojářskou konzoli v prohlížeči kde mám otevřenou stránku, označím objekt, tam se mi vypíše kus kódu a podle určitejch indicií už je možný ten kod dohledat v kodu šablony buď manuálně nebo v total commanderu který prohledá klidně celou složku na výskyt určitého textového řetězce. Ten pak zkusím zakomentovat a posléze třeba i smazat aby neprudil.

Prasárna, ale mě to tak docela funguje.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    můžu zas otravovat se začátečnickejma otázkama? :-(

zasekl jsem se na jedný věci - v záhlaví webu, co předělávám, je FB ikonka a text, co potřebuju odstranit... ale nemůžu to najít v adminu - nevim vůbec, jak je to tam vložený, nemam skoro žádný zkušenosti s editací struktury záhlaví.... :-(

prosimvás, jak je tohle obecně řešený? kdyžtak pošlu screenshot webu + html, ale možná bude stačit obecná rada, jak na to.... díky, už jsem s tim zabil spoustu času, tak zkoušim tuhle cestu, sorry... :-/
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Tak s XAMPPem jsem moc neuspěl.. rozchodil jsem v něm sice Apache a MySQL (což by mělo stačit), ale už mi nějak nešlo načíst web přes localhost... Tak jsem zkusil Akeeba backup + Akeeba Kickstart, všechno běží jak má, Kickstart rozbaluje zálohu a je cca v polovině a najednou BSOD a díky čau :-D omg, občas se mi to z nějakýho důvodu stane, ale zrovna v tuhle chvíli to byla fakt trefa.. :-) No nic, jedeme dál... protože co jinýho nám zbývá, že...:))
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: děkuju, zkusím to nakonec asi přes ten XAMPP - možná je to o něco složitější, ale zdá se že spolehlivější a víc možností kontroly... wish me luck
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: Používám kickstart a Wamp. Nicméně s wampem je taková potíž, že se blbě stahuje. Resp. na webu je nějaká instalačka s novým PHP a to mi ňák nechodilo, už nevím ty verze, ale musel jsem na notebooku vyhrabat starší verzi s nějakou starší verzí PHP a pak to šlapalo. Jinak Wamp je mocný, měl by umět si dotahovat i různé verze PHP (nejen) ale bohužel to přesměrovává na nějakou blbou stránku ve francouzštině a to jsem v pérdeli, podle mě nic co by se toho týkalo.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: jj to jsem teď študoval tady https://www.ostraining.com/blog/joomla/test-site-akeeba-backup/ a tady https://www.youtube.com/watch?v=fwB6x-HHqxM

používáš při tom prosím XAMPP nebo něco podobnýho (jako v tom Youtube tutorialu), nebo Akeeba Kickstart jako v tom psanym návodu? nebo něco jinýho ještě? XAMPP jsem kdysi zkoušel a měl jsem s tim nějaký problémy - nemohl jsem nějak rozchodit ten localhost, už nevím proč ale...

díky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: já to většinou dělám tak, že si nahodím akeebu, což u máš, vytvořím zálohu a ze zálohy obnovím na localhostu. Veškerá práce je potom daleko rychlejší, protože nepřistupuju přes FTP, lehčeji se zálohují jednotlivé soubory kde provádím změny a vůbec. Finálku pak nahodím zas přes akeebu zpět na web.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    ahoj zdravím, jsem Joomla noob (strávil jsem pár let různejma editacema a správou webů, ale nikdy jsem to nestavěl od nuly) a teď mam za úkol dost zásadní přestavbu jednoho webu .......... chtěl bych se zeptat, jak k tomu přistoupit - už jsem udělal zálohu, jak manuální (FTP + databáze), tak přes Akeeba backup plugin ... ale než se do toho pustím, byla by pro mě rada nad zlato - jak k tomu přistoupit ... co takhle něco jako offline developer testovací server nebo tak něco? že bych všechny úpravy dělal na testovací kopii webu a pak až to bude komplet všechno nahrál na ostro?

jak jsem psal na začátku, jsem v těchhle věcech totální noob, ale bohužel se tomu musim postavit čelem a udělat to ... ocenim každou radu, děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam