• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: Jo, a ještě k WWOOF systému, o té farmě jsem se dozvěděl přes HelpX.net, http://www.helpx.net/findhosts.asp?network=3 -- rovněž se tam platí poplatek, ale co už. Na rozdíl od původního WWOOF to rozšiřuje nabídky i na jiné práce než ty na farmě. Záleží na zemi, kde to je populární. Pro Anglii, Francii apod. to je fajn, protože tam je celkem dost nabídek.

    Je to trochu jako CouchSurfing, který převálcoval starší HospitalityClub.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LITTLEPUNKK: Nemám zkušenosti v ČR, ale loni jsem vyrazil do Belgi e, kde teď i studuju a svou jedinou zkušenost WWOOFera si nemůžu vynachválit. Čerstvé fotky teď z víkendu, kdy jsem se tam opět zajel podívat:
    https://picasaweb.google.com/115551517855988543399/20120324_to_25Plukrijp#

    a s podrobnějším komentářem fotky z loňského léta: https://picasaweb.google.com/115551517855988543399/PLUKRIJP_vyber_12_2011

    Plukrijp je ale extrém v tom, že to je spíš velká kolektivní zahrada než farma. Nic se odtud neprodává, je snaha maximalizovat bezpeněžní hospodářství a barterovou směnu. A nejde jenom o tu zahradu, ale o to, že to je Místo s velkým M.
    Detaily jsou v tom francouzském pamfletu co jsem vkládal včera.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    Nevím jak funguje českey wwoof teď ,ale to co bylo před 4? rokama to bylo směšné ..transparentní učet kde stejně mizely peníze bez udání učelu , dva roky stará výroční zpráva atd.

    Dle mě je to pěkney shit platit členský příspěvky na wwoof ... mělo by to býti bezplatné . To že dostanete kartu "wofera" kterou se máte prokazovat je směšný a ta brožurka na recyk. papíru ...no comment . Vidím v tom díru na peníze . Snad jediney důvod proč neukazovat ty adresy vidím že by na ty místa pak jezdil kdejakey looser .

    ..navštívil jsem jen pár míst a málo kde mají dotyční lidé čas se vám věnovat , většinou dostanete jednoduchou manuální práci která je zrovna potřeba a co nepotřebuje složité vysvětlování/principů atd . Posezení "po práci" může být přínosné ,ale ne každey je mu nakloněn . Takže bych to tolik narůžovo nemaloval ..
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Neznáte někdo email na Gengel?
    Teda, jestli vůbec nějaký mají. Na webu mají jen adresu a tlf.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    JAGA: bude tam v pátek vstupné, případně kolik?
    SVA
    SVA --- ---
    IRO: protože štěstí je vrtkavé .-)
    IRO
    IRO --- ---
    SVA: proč štěstí v uvozovkách?
    SVA
    SVA --- ---
    RFK: jo super já takové "štěstí " nemám...:-)
    RFK
    RFK --- ---
    já teda informace o permakultůře získávám hlavně od babičky a jejich kámošů.oni sice slovo permakultura neznají ale provozují to celý život:)
    SVA
    SVA --- ---
    BUBLINATOR: myslíš jako, že se musíš zaregistrovat, aby si měl přímé kontakty na farmáře? podle mě to není zas tak moc, nekoukala jsem na český, ale v zahraničí je to třeba 20euro, to není tak moc, když to porovnáš třeba, že za nějaký víkendový seminář permakultury/permalotu zaplatíš mnohem více. K tomu všemu jsem to nestihla pro-koukat, ale určitě bude možnost se setkat s lidmi, kteří nabízejí spoustu jiných možností-informací-zkušenosti. Jsem právě dost překvapená kolik ji je tady.... stačí si zadat region...ale upřímně pokud mě něco hodně zajímá tak klidně budu neautonomní..třeba nějaké řemesla atak. :-)
    IRO
    IRO --- ---
    BUBLINATOR:

    Proč platit členský poplatek?

    Členstvím udržujete kontinuitu systému a možnost výměny informací mezi všemi - mezi farmáři, vámi jako dobrovolníky i námi jako prostředníkem mezi farmářem a dobrovolníkem. Členský příspěvek slouží pro udržení a rozvoj WWOOFingu. Je jím zajištěn kontakt se zemědělci a tím také aktualizace údajů v brožuře, dále náklady spojené s provozem WWOOF cz a s vydáváním zpravodaje.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    SVA: škoda, že ty informace nejsou zdarma
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SVA: Každá, každá ruka navíc dobrá. :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam