• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    TYET: :( kde zhruba bydlíš, že ti to pomrzlo?
    TYET
    TYET --- ---
    Tak nám na dnešek zmrzla asi třetina malých švestiček, polovina brambor, všechny fazole a lichořeřišnice. Naštěstí ořechy to vydržely.
    IRO
    IRO --- ---
    Monsanto (I love you :*)
    Vize a poslání

    Dostatek potravin a zdravé životní prostředí. Monsanto zajišťuje produkty a integrovaná řešení, která trvale uspokojí rostoucí světovou potřebu potravin, s cílem šetřit přírodní zdroje, zlepšovat životní prostředí a redukovat náklady v zemědělství.

    Závazek

    Zemědělství hraje ve světě elementární roli. Společnost Monsanto, která je v tomto oboru lídrem, deklaruje v pěti bodech svůj závazek, který artikuluje korporativní hodnoty a v němž se odráží základní principy chování a jednání v globálním prostředí:

    Dialog: Budeme pozorně naslouchat různým názorům a zapojíme se do konstruktivního dialogu, abychom rozšířili naše porozumění problémům a byli tak schopni lépe postihnout potřeby a zájmy celé společnosti.

    Respektování: Budeme respektovat náboženská, kulturní a etická hlediska lidí na celém světě. Budeme jednat čestně, odhodlaně, s respektem, upřímně, poctivě, skromně a zásadově. Naší nejvyšší prioritou bude bezpečnost našich zaměstnanců, komunit, kde působíme, našich zákazníků, spotřebitelů a životního prostředí.

    Transparentnost: Zajistíme dostupnost, přístupnost a srozumitelnost informací.

    Sdílení: Budeme sdílet vědomosti a technologie, abychom podpořili rozvoj vědeckého poznání, zlepšili zemědělství a životní prostředí, zvýšili úrodu a pomohli zemědělcům na celém světě.

    Přínosy: Budeme dodávat produkty vysoké kvality, které budou přínosem pro naše zákazníky a pro životní prostředí, se solidní a novátorskou aplikací vědy, přístupem ohleduplného a efektivního správce statků, majíce na zřeteli zásady bezpečnosti a zdraví ve všem, co děláme.
    ID_0
    ID_0 --- ---
    DRUDRIGER2: většina granulí pro výkrm obsohuje sójovou nebo kukřičnou GMO mouku... typuju roundup ready z J Ameriky... Nebrat !!!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KUATO: jj rybicky by urcite taky sluply :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    ja chytal kacenam kdysi slunky (male plevelne rybky) a kdyz jsem jim je dal zive do takove lodne, kde se cvachaly, tak se po nich mohly utlouct.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    jo jo, nejakej pamlsek to vis.ale myslim si ze i obvarene maso bys i v klidu dali
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DRUDRIGER2: jestli jsou masozrevi, mozna by jim v zime obcas bodl sem tam moucny cerv nebo tak neco, ne?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    DRUDRIGER2: Díky.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRUDRIGER2: aha, tak sem za lamu, me to netrklo :)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    facebook skupina primi link tady
    https://www.facebook.com/groups/160099347350087/
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRUDRIGER2: co je FC?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    od jara do podzimu mic nic nechteji zrat jenom behaj po zahrade lovi slimaky musky cerviky sou proste masozrave. na zimu muzes koupit but granule nebo namletej srot.jinak vsetky info sou na strankach.snusku majo dobrou, sednou y mneli take vice si fakt procti na jejich strankach nebo na te strance na FC tam sou fakt odbornici co uz je chovaji leta. jo a u mladych kachnatek odporucam koupit tak ve stari 2mesicu nemate li s tim skusenosti, a dalsi vec je ze jdou rozeznat pohlavi az po asi 3 mesicich drive.a dalsi zakladni vec chces li mit chovnej parek musis si koupit kacera od jednoho majitela a kachnicku od jineho aby se neparlil bracha se sestrou.
    ja jsem kupoval minulej rok 2 mesicni a to byl asi cervenec, kim povyrostli avrhli se na slimaky ve velkim byla skoro zima , takze na tendle rok bych s nima nepocital nejak extra ale poridis sli je tendle rok odchovas na zimu od jara ti to uplne vyzerou, je to na desli cas jak se rika trvala udrzatelnost neni hned...
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Ok, díky.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JANYNA: zeptam se babiny, pokud nezapomenu, ona chovala kaceny cely zivot a stare mela pres zimu ve chleve.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Jo a ještě - jak v zimě?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    KUATO: Ok, díky.
    KUATO
    KUATO --- ---
    JANYNA: koprivy nasekat, smichat se srotem.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    DRUDRIGER2: Prosím tě, a jak je to s krmením? Četla jsem na těch stránkách indickybezec.cz něco o kachních granulích, ale připadá mi to trochu jako rada zamilovaného chovatele, normálně na vesnici si nedokážu představit, že by lidi svoje kachny krmili kupovanými granulemi. :)

    Jak je to se snůškou a vyváděním mladých? Nemám s hospodářským zvířectvem vůbec žádné zkušenosti, ale na indické běžce se chystáme. Dáme jim k dispozici horrní zahradu s ovocnými stromy, záhony a spoustou travní plochy, kterou moc nesekáme - asi 1000m2 plus přemýšlíme zda nechat volný průchod na dvorek 600m2, ale tady je to sekané na krátko, takže tu toho moc nežije.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRUDRIGER2: sem z ceskolipska a jak projizdim inzeraty tak jako na potvoru tady odsud nic neni v nabidce. chtel bych tak nekde do 50km at si pro ne muzu zajet ale asi bych to nechal na pristi mesic pac musim nejdriv udelat plot, prave od potoka zadnej neni takze frr a kacky by byly v trapu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam