• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OGMIOS: zeptam se.

    RFK: houbu tady mame, radi dame, Praha 2.
    Od nej jsem pochopil, ze je to stejna jak do kefiru, ale ted vidim, ze ne.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: google na to rika neco jako ze by mely byt pouzity kysely ovoce, PH 3-4,6 kvuli bezpecnsoti..jaka bezpecnost/ ze by to vybouchlo jinak? :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LA_PIOVRA: to by me zajimalo jestli to jde delat z jakyhokoliv ovoce/ovocne stavy nebo je podminkou ten citron.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Kolega co to dela pred 5 minutama odjel do Vidne, takze se ho nemam jak zeptat.
    Jo, dela to z redeny stav ze susenyho ovoce, hnedyho trinovyho cukru (toho, jak vypada jak piliny) a citronovy stavy, pak do toho dava houbu, co ma v krabicce v lednici. Houba vypada tak jak meth:)

    Rika tomu "vodni kefir", google zabral: http://www.fisar.net/tibi/tibi-priprava.php
    RFK
    RFK --- ---
    LA_PIOVRA: hele to druhý s tim ovocem.to mě zajímá.povídej.(jakože tu houbu dáš do ovoce a vona fachčí?já myslel,že se živí laktozou)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LA_PIOVRA: to jde delat i z ovocnych stav?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    RFK: to vyrabi kolega v praci, jak z mlika (to nepiju) tak zredeny citronovy stavy se susenenym ovocem a to mo hodne chutna.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PUKPUK: Nam letos,ale uz v zime, vymrzla pulka sazenic az do korenu, proste konec..
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    JAGA: jak ji naklepes tak je jak ziletka, potrebujes babku a sikovny kladivko se zusenym koncem a jemnym poklepanim vytahujes to ostri ale jen do te miry aby se nezvlnilo .. tedkom chci vyzkouset zlepsovak a to prej si ostri zvenku prejet lihovym centrofixem a je pak lepe videt kde uz si klepla a kde ne .. exituje prej i nejaky naklepavaci pripravku ale s tim jsem jeste nedelal
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    RFK: ja ji mam plnou zahradu, prebral jsem to letos a predtim se o to nikdo nestaral. a prave sem koukal co vsechno tam roste za plevele a narazil jsem ze z brslice lidi varej, tak sem ji zkousel chutnat ale prijde mi desne aromaticka, vicemene takova mrkvovita, korenovita. tak nevim co prave z ni delat, asi se to musi vyzkouset. taky protoze si nejsem uplne jsitej jestli sem to identifikoval dobre tak nevim jestli se to neda s necim zamenit at se potom po tom nepo... :D
    RFK
    RFK --- ---
    OGMIOS: třeba jí dávám do ovesnovločkovejch karbanátků.do kopřivovýho špenátu,do polívky.chutná prostě trochu jako celer.ochutnej:)
    RFK
    RFK --- ---
    DENDROBATA: to máš FUX já mám kosu LUX:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    RFK: co z ni varis?
    RFK
    RFK --- ---
    JAGA: bršlice je dobrá na vaření:)
    JAGA
    JAGA --- ---
    MRTS: Jé, to je hezký! Jinak já jsem zakoupila kosu na www.kosimesnadno.cz a zdá se mi, že kosí dobře - jen ji brousím, naklepávat neumím - spíš já mám coby sekačka (od sekáč) asi mezery, protože bršlice apod. je v pohodě, ale taková ta tuhá tráva pak vypadá jako ožižlaná od opilé krávy...
    JAGA
    JAGA --- ---
    BROZKEFF: To vypadá hezky, byla bych na to docela zvědavá, ale už jedu do Německa na evropskou permakulturní konvergenci (EUPC) a předtím na kurz permakulturního designu v angličtině, kde taky slibují hodně kreativních až uměleckých prvků.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    DENDROBATA: teda FUX http://www.vianatura.cz/index.php/cz/eobchod/nacini-pro-koseni/kosy/kosa-fux-80cm-detail řádně naklepaná kosi sama :))
    OGMIOS: mam 4-takt Honda, je docela ticha, nizke vibrace i tak je zni clovek ale po 3-4 hodinach vytrepany, vybzuceny ale na neudrzovane porosty asi nic lepsiho neni
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: to jo no, podle me nejhorsi na krovinaku je ze potom nemuzu nic poradne sevrit v ruce, je to asi nezvykem ale. treba by se to casem srovnalo, jako brigadku jsem loni vysekaval paseky v lese a to byl srumec. kosa lepsi urcite, ale kdyz pak clovek musi nekde vysekat naky krovi tak ten krovinak s hvezdici neni vubec marnej :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    RFK: ltos jsem poridil rakouskou FOX kosu i s jasanovym kosistem pro moji vysku, Krovinak jsem diky tomu zatim nenastartoval.. je to pohadka, a ten klid :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam