• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Bršlice dělá hluboké a dlouhé kořeny, pokud v místě je, nedá se jí jen tak zbavit. Podobně na tom jsou další plevely, třeba i takové obyčejné kopřivy :-)

    Doporučuje se, že pokud člověk chce bršlici jako doplněk salátu u sebe na zahradě (a zatím ji tam vůbec nemá), ji dát třeba do izolované vany a nedovolit jí vykvést a vysemenit se. Jakmile se jí dovolí kořeny prorůst dál, už je to skoro nevratné :)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    OGMIOS: Asi jen jedno léto. Rozrostl se pod nimi trávník, který sekáme docela často. Na plochách, které necháváme zarůst vysoko a sekáme jednou za čas pořád je, ale nám to je jedno..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JANYNA: jak dlouho to trvalo?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    OGMIOS: My se snadno zbavili sekáním. Byla všude, je jen na vyhrazených místech.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BROZKEFF: brslici prave likviduju na zahrade, zkousim na ruznejch kouskach ruzny metody. roundup jsem zavrhl, zadna chemie. plel jsem rucne a snazil se vytrhavat koreny, za 2tejdny brslice vyrazila, takze zbytecna prace pac to vyjde nastejno s posekanim. zatim jedine co pomaha je ze jsem kompletne presil asi 20cm pudy a vybral vsechny koreny. to jsem udelal na 2mistech a zadnej predchozi plevel nevyjel, nasel novou travu a v klidu. ale prdim na to. zbytek budu pravidelne sekat a udrzovat kratkej a vono to casem vymizi :D
    RFK
    RFK --- ---
    BROZKEFF: souhlas,nejlepší jesi ho natrhat nekde jinde:)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    RFK: a taky je to dobře se rozlézající plevel, který je radost na zahradě NEmít, případně mít, ale jen ve vymezené oblasti a nikoli všude ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OGMIOS: zeptam se.

    RFK: houbu tady mame, radi dame, Praha 2.
    Od nej jsem pochopil, ze je to stejna jak do kefiru, ale ted vidim, ze ne.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    RFK: ty vado, jeste to tak :D
    RFK
    RFK --- ---
    OGMIOS: spíš aby ti nevybouch zadek,ne?:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: google na to rika neco jako ze by mely byt pouzity kysely ovoce, PH 3-4,6 kvuli bezpecnsoti..jaka bezpecnost/ ze by to vybouchlo jinak? :D
    RFK
    RFK --- ---
    LA_PIOVRA: jo,takže to neni ta samá houba co se dává do mlíka.no tak až se vrátí,taxežeň tu jeho kulturu.vyměnim za tu moji:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LA_PIOVRA: to by me zajimalo jestli to jde delat z jakyhokoliv ovoce/ovocne stavy nebo je podminkou ten citron.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Kolega co to dela pred 5 minutama odjel do Vidne, takze se ho nemam jak zeptat.
    Jo, dela to z redeny stav ze susenyho ovoce, hnedyho trinovyho cukru (toho, jak vypada jak piliny) a citronovy stavy, pak do toho dava houbu, co ma v krabicce v lednici. Houba vypada tak jak meth:)

    Rika tomu "vodni kefir", google zabral: http://www.fisar.net/tibi/tibi-priprava.php
    RFK
    RFK --- ---
    LA_PIOVRA: hele to druhý s tim ovocem.to mě zajímá.povídej.(jakože tu houbu dáš do ovoce a vona fachčí?já myslel,že se živí laktozou)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LA_PIOVRA: to jde delat i z ovocnych stav?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    RFK: to vyrabi kolega v praci, jak z mlika (to nepiju) tak zredeny citronovy stavy se susenenym ovocem a to mo hodne chutna.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PUKPUK: Nam letos,ale uz v zime, vymrzla pulka sazenic az do korenu, proste konec..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam