• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: kvetinace... to me teda krapet prudi.)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: no ja sem taky cekal jestli se jeste sebere ale nevypada to na to no...holt teda kvetinace, skoda
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: mama v Praze ho nechava venku v zahone, ale u nas na Vysocine, obavam se, zimu nedal;/ ani chvoji asi nepomohlo... treba se jeste sebere, ale moc tomu neverim;(
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: no ja prave nevim jeastli jsem mel jen smulu ze mi vymrzl a muze u nas normalne rust a nebo vubec. ja si naivne myslel ze kdyz roste v anglii kde taky teploty umej spadnout na -10C atd tak ze u nas to taky da. ale je pravda ze u nas bejva jeste o neco chladnejs.
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: my ho mame v kvetinacich a na zimu je ve verande, kde je par stupnu nad nulou. obavam se, ze v nasich krajich by zimu venku nedal.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    vydrzi vam rozmaryn pres zimu venku? mate na to nejakej trik nebo se to musi davat dovnitr?
    JAGA
    JAGA --- ---
    Sláva, mám nové daleko hezčí a profesionálněji designované webové stránky www.prirodni-zahradky.cz!
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    VERSONNENHEIT: "Moderní" kosa ano, ale záleží jaká, italské či rakouské Fux rozhodně ano. Podobně staré. Důležité je, aby dobře sloužila, což je dílem individuální. Podrobněji tu: [ Kosy - kosení - kosišťata - naklepávání - babky - senoseč ]
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Zdravím, sekáte někdo trávu kosou? A má vůbec smysl si kupovat dnešní moderní kosy, nebo se spíš mám poohlédnout po nějaké staré? Vím, že mě to kdysi hodně bavilo, ale pak nebylo kde sekat, teď by i sekat kde bylo, ale zase neni kosa :)
    LURA
    LURA --- ---
    KUATO: Texty: "Prací prášek z mýdlových ořechů s dezinfekčním účinkem", "131,0" a "567,5" :-))
    Taky jsem čekala nějaké obrázky řimbaby ...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    nic, nějakej bordel co se mi tam sám vložil, netuším co mi to ten linux zase provedl, ignorovat ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    BROZKEFF: ty soubory co pastujes mi nejsou otevrit. co jsou zac?
    KUATO
    KUATO --- ---
    BROZKEFF: jo, ona ta svina se slusne rozpleveluje :o). loni jsem ji notne probral. na migrenu pouziva zena rebricek, ale ma ji zridka :o).
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: to bílý je všechno kopretina řimbaba? pokud jo, co s takovými kvanty děláte, léčíte celý rok migrénu celé vesnici ne? :)



      KUATO
      KUATO --- ---
      JANYNA: vypada to super! nase fotka je tez z predlonska myslim. letos je vsecko jeste male. jo, bylinky zona 0, beru. ale my na podzim delali novou kanalizaci a letos budem nuceni rekonstruovat vsecko, co se rozbilo, takze nezustane na dvore kamen na kameni :o). pak budem uvazovat o zone 0 :o)
      JANYNA
      JANYNA --- ---
      JANYNA: Tady je fotka z předloňska. Teď už to je asi tak stejně bujné, jako u vás, včetně těch divizen, slunečnic a dalších mega kytek. :-)

      JANYNA
      JANYNA --- ---
      KUATO: My máme spirálu nespirálu. Prostě kameny ohraničený záhon přímo před dveřmi, udělaný jako zvýšený vrstvený s mulčem (proti plevelu pomáhal první 3 roky, teď už bohužel ne). Dvorek máme mírně ve svahu a záhon jsme uměle navýšili na takový kopeček, ale rostlinky tam umisťujeme spíše podle vzrůstu, aby si extra nestínily (bazalku před ten pelyněk od tebe, který se rozrůstá do olbřímích rozměrů), než podle suchomilnosti. Výhodou je však to, že je to přímo před dveřmi - další nejbližší záhon je asi o 60m dál. Prostě bylinky patří do zóny 0. :-)
      KAREN
      KAREN --- ---
      KUATO: pekny to mate, mne tenhle "bordel" prijde idealni.)
      KUATO
      KUATO --- ---
      LURA: ja to cetl v kteresi chytre knizce tez, ale pak jsem si rekl, ze pul metrove prevyseni nijak zasadne neovlivni ani svetlo (slunko je pres vegetacni dobu uz vysoko, takze minimalni stin), ani vlahu (kdyz je sucho, tak je sucho), takze to neresim. mam zkusenost, ze snad nejvic suchomilna kytka, kterou mame - materidouska, bez problemu roste a rozrusta se normalne na kraji zahonu pod stromem (mensim, ridkym), kde ma vlahy dost a da dve velke bohate urody nate. proste mame nekolik koutu, ktere vypadaji nejak takhle:


      ano, pripoustim, ze jsme bordelari, kteri to nechavaji rust, jak to roste, akorat, kdyz uz se to moc cpe do zahonu (ty brutnaky, mesicky a divoke rajcata, ktere tady nejsou videt), tak je trochu zkrouhnem :o)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam