• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: jsou a nejsou..ja treba kadej den dojizdim do prace a ejhle asi pred tejdnem a kus zaclo jedno pole pekne zloutnout vlastne jedno pole na jedny strane silnice aj druhy na druhy strane silnice. ted ho zorali a co tam zasadej na takhle pekne pripraveny pole?
    jinak treba u nas se roundupem strikaj lesy, to vim pac to dela muj bracha ale nevysvetlim mu to, holt si mysli ze roundup je neskodnej.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KLATIC: já sázím na to, že žiju na periferii periferii a že se sem nikdo z nich nepojede :) Jako je to blbý, že se to děje a blbý i v tom, aby se pak člověk bál koupit si pytel brambor, ale zatím tu Montsanto nejsou a snad ani nebudou :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a tady zas naopak neco co zni aspon trosku vic optimisticky..zvlast treba kdyz by proslo to narizeni hnojit hnojem(spis utopie) coz by asi snizilo pouzivani prumyslovych hnojiv. ikdyz hnuj taky neni to nejlepsi ale zase lepsi nez dratem do oka.
    Nechte část půdy ladem, jinak dostanete menší dotace, vzkazuje Brusel farmářům – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/301469-nechte-cast-pudy-ladem-jinak-dostanete-mensi-dotace-vzkazuje-brusel-farmarum.html
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: resp. byly silné tlaky na to tu studii úplně stáhnout
    Science journal urged to retract Monsanto GM study| Reuters
    http://uk.reuters.com/article/2012/11/30/us-science-gm-journal-idUKBRE8AT10920121130
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    VSOUKOLOHLOR: oboje, viz fulltext té studie který je na Sciencedirect dostupný každému, jak glyfosát, tak GM, tak kombo obojího výrazně urychlilo ty nádory oproti kontrolní skupině.

    Shrnutí ve francouzštině
    http://tempsreel.nouvelobs.com/ogm-le-scandale/20120918.OBS2686/exclusif-oui-les-ogm-sont-des-poisons.html

    Jelikož se po zveřejnění výsledků svrhla vlna kritiky kterak to je statisticky, metodologicky, vědecky a tak vůbec nevalidní, např
    http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/121128.htm

    tak se pak zase začaly objevovat i protiargumenty že to vlastně je dost dobré
    http://leplus.nouvelobs.com/contribution/646458-etude-sur-les-ogm-une-methodologie-statistiquement-bonne.html

    :-)
    takže z vědy je klasické bitevní pole soupeřících zájmů, business as usual
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: pockej myslis jako ze nasi kocourkovsti radni by to mohli zabit tyhle snahy? ze by nakonec byli k necemu i dobri? :D
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    BROZKEFF: Dobrá kauza, tenhle Seralini!
    ScienceDirect.com - Food and Chemical Toxicology - Food and chemical toxicology
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512008009
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    DARJEEL:
    KAREN:
    KUATO:
    doporucuju shlednout tenhle dokument
    Monde selon Monsanto, Le (TV film) (2008) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/262046-monde-selon-monsanto-le/
    (vim ze uz tu odkaz byl) ale resi se tam presne tohle...
    a presne ty kontrolori po americe, indii atd uz jezdej a pokud si nezaplatis kazdej rok novy osivo
    tak te zazalujou a prijdes o majetek....navic v indii a jizni americe uz GMO skoro znicilo puvodni zemedelstvi....
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BROZKEFF: U tohohle mi není jasné, jestli za to může GMO anebo roundup, řekl bych, že spíš to druhé, že jo. I když prvé bez druhého asi moc nebude.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KAREN: No to právěže bohužel není jenom po bruselsky. Tohle je mnohem starší záležitost.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: nechtěl jsem tu rozvíjet konspirační teorie, ale ok, mám na to stejný názor jako Ty, je to provázaný a nachystaný doslova pekelný byznys... ale v našem švejkovském kocourkově se myslm ubráníme, nakonec možná dojde na to, že mít staré a hodnotné odrůdy bude nad zlato... well... wealth is the seed je jméno posledního alba mého oblíbeného producenta :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    nevim jestli je to k pláči nebo k smíchu, svoboda jednotlivce končí tam kde začíná korporátní semeno :-))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no prave ze ty semena jsou jen jedno kolecko v tom jejich soukoli od produkce potravin az po nasledne farmaceuticke leceni nasledku konzumace techto vyrobku. to je hnusnej byznis. ale od zahonku s rukama po lokty v hnoji s tim opravdu prd udelame. snad to nebude tak spatny. ale pirat zahradnik je porad lepsi nez ekoterorista :D chtelo by to zalozit alternativni piratskou zahradnickou partaj :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: jj, já tomu rozumím, i ty důsledky si dokážu představit, bohužel od záhonů s tímhle moc nenaděláme, musíme jenom doufat a případně z nás časem budou piráti zahrádkářství :-)
    Že je to lobby a jsou v tom velké peníze nejen ohledně semen, ale na to napojených dalších věcí a důsledky radši nedomýšlet (dopad na plošné populační zdraví atd.)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: oni si to tam nevymejslej, to je z popudu lobistu zajmove skupiny.

    KUATO: zrovna dneska sem cetl ze jde k jednani dalsi verze zakona o Sumave aby bylo mozne zasahnout proti kurovci. dalsi jasna znamka prace lobistu jine zajmove skupiny.

    DARJEEL: nejde o kontrolu malych zahradkaru, ale muzes dopadnotu jako stahovaci na internetu. jakmile bude mit par spolecnosti monopol na semena tak vse bude nelegalni a tebe na udani vosolej na pokutach a lidi te udavat budou. mimo jine to muze vest k tomu ze nebudou dostupna jina nez schvalena semena a jaka ta schvalena semena budou to je vsem jasne. dale vetsi pestitele nebudou moct pouzit jina nez standardizovana semena. coz znamena ze ikdyz budou mit dobrou vuli jet klasicky odrudy tak to proste budou mit zakazany a sankciovany kdyz to porusej a od toho je uz jen krucek k sankcim proti malozahradkarum. opravdu se podivejte jak to bylo s tims tahovanim hudby a ilmu na netu a reknete mi ze jestli dneska stahujete ze jste na 100% v suchu ze z vas nesedrou kuzi.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: ja to rikal, samy ekoteroristi :D
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: taky myslim, ze to nebude tak horky. ale je na povazenou, ze kdosi tamhle v bruselu seriozne vymejsli takovyhle dmnce.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: ja neverim, ze tohle muze projit. staci, aby vazenemu panu inspektoru semene par lidi pred kamerou nadalo do curaku a zlodeju a odkazalo se na nase predky a televize to rozmazne tak, ze od toho ustoupi. tim, jak v cesku ma zahradniceni takovou tradici, tak to bude mit velke zastani u lidi. snad ani ti politici nejsou tak padli na hlavu, aby neco takoveho prosazovali. dyt by jim bylo jasne, ze by v nejblizsich volbach s podporou takove vulvoviny dostali radne na frak.

    DARJEEL: presne tak.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: ono je to celé nesmysl - kdo to bude kontrolovat? Jak vůbec, na pozemek Ti nikdo nesmí, ani policie pokud nemají "důvodné podezření"... a kolik by na to muselo být lidí a prostředků, kdo to bude řešit? Celé je to nesmysl, jen prostě vymýšlej hovadiny...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: myslim, ze se srpem ci vidlema v ruce to pujde domluvit.))
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: a co kdyz ho vypicujes? a hromadne ho vypicuje treba 100k drobnych zahradkaru v cr. zavrou nas vsechny? dyt uz ted jsou lagry plne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam