• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAZZZ: To právě funguje jen pro ty, kdo na zahradě bydlí a jak píše
    DRUDRIGER2, můžou je hlídat... Na chalupě, kam obvykle jezdíš na víkend a třeba ani ne každý, to je dost nepoužitelné - zvlášť když pokud teprve nedávno (kvůli ultrazvukovému plašiči) z izolace vystěhovala kuna... To bys tam taky za 14 dní mohl dorazit a najít jen hromádku peří...
    To pak fakt funguje jen nějaký dekl (kryjící plodiny před slimáky i nástrahu před zvířectvem) v kombinaci s Vanishem...
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    slimaci, no j mam kachny ale sousedne pozemky sou nesekane leta takze je neudtale prison novych zivin pro kachny... ono kdyz mas kachny musis hlidat kachny a ne slimaky.ale s kachnama je to lepsi to je jasny
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JAZZZ: jedny urcite jo..kdyz uz tak aspon par :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    OGMIOS: nechtel bys udelat jarni kachni pujcovnu? kazdej by si misto jedu hodil na dva mesice na zahradu jednu kachynku a bylo by po problemech:) nebo myslis ze by ji bylo smutno a zalem by ty slimaky nechtela zrat?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JAZZZ: vsechny kachny je zerou :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    COMODOR_FALKON: kach ny
    Jak na slimáky - bojová příručka: Indický běžec: Kachna, která žere slimáky
    http://jak-na-slimaky.blogspot.de/2011/05/kachna-ktera-zere-slimaky-indicky-bezec.html
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KLATIC: Asi jediné univerzálně použitelné, jakkoliv dočasné, řešení - otázkou zůstává, co až cukety svoje kryty přerostou...?
    BEDUAN
    BEDUAN --- ---
    malý spam, po vcelku velkém zájmu po této předášce [ Hrana architektury + zeměloď kavarna Cross / ostatniother / 22.4.2013 / CR - Praha - Cross Kavárna ]

    se koná ...

    16.6.2013 - 10.7.2013

    [ Sláma | Odpad => udržitelný rozvoj / vystavagallery show / 16.6.2013 / CR - Praha - Cross club - kavárna ]



    Výstava a přednáška, která představí dvě techniky aletrnativního stavění domů. Slaměné domy představí o.s. Baobaby a Zemělodě uvedou Nenásilné alternativy. Bude se jednat o přednášku a následnou výstavu fotografií, která bude v kavárně Cross přístupná do 10.7.2013. Výstava bude mapovat vývoj stavby domu ze slámy i z odpadu a představí jednotlivé systémy soběstačných domů.



    JANYNA
    JANYNA --- ---
    KLATIC: Dobrý, já zachránit nestačila.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    VODA: prkno nezni spatne...to asi otestujem
    DENDROBATA: sbirame a sbirame...problem je ze tam nejsme porad a slimaci maj volne pusobiste

    OGMIOS: sousedni pozemky jsou nesekane a lesni takze jsme slimaky zcela obkliceni :o/
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    DENDROBATA: hehehe...presne tohle jsme aplikovali jako tu nejjednodussi metodu...pul kyble slimaku za vikend ;-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Já zas potřebuju sehnat na půjčení kachny (jestli bude vůbec někdo ochotný). Nemůžeme si je nechat, jezdíme v zimě na několik dnů pryč. Ale letos přes léto to je bez nich už neúnosný.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ty jo ja vam trochu ty slimaky zavidim..mi je lito kachynek ze ted zadny nemaj k sezobnuti :(
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    KLATIC: My. Sežrali mi všechno a kaděj z toho fialový hovna (sežrali mi modrý kedlubny). Pardon mon francais. Serou mě.
    VODA
    VODA --- ---
    DENDROBATA: Prkna jsou bezvadná věc, kolem záhonů jsem z nich udělala cestičky a pak jsem náhodou zjistila, že se pod nima schovávají kvanta slimáků. I když mám záhony zamulčovaný, raději si zalezou pod prkno. Dvakrát týdně je pak hromadná poprava, když slimákama nezatopíš, no:))
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KLATIC: http://www.potravinovezahrady.cz/...a-slimaky-a-plzaky-spolehliva-a-ekologicka-metoda-regulace-plzu/ . pridal bych jeste umisteni dreveneho prkna, z pod ktereho se daji posbirat i pres den, taky myslenka vodniho prikopu se mi nezda spatna ( asi se to hur aplikuje ve svahu :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    kuci..at je pocasi jaky je tak nikdy neni uniformni, je to proste houpacka. i tak si myslim ze sprava krajiny dela vetsinu problemu. to ze se stavi v zaplavove oblasti (hadejte kde mam barak) to ze u nas zemedelci ani nevedej co to vrstevnice jsou a oraj seshora dolu kopcem pac jim to lip vychazi polem. no a milion dalsich detailu ktery ve finale delaj co delaj. zaprsi voda stece, vyplavi a je po ptakach. osobne pozoruji v posledni dobe trend minizaplav z poli. je mi 30 let a u nas tyhle zaplavy nepamatuju a ted tu jsou v poslednich letech.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    COMODOR_FALKON: Jo, já chápu, že Tobě je to mírně nepříjemné, ale smiř se s tím, že já na rozdíl od Tebe sleduju výsledky klimatologického pozorování a výzkumu. Takže když si klikneš hned vedle těch jednotlivých roků, najdeš tam text, který potrzuje má slova.

    V mnoha velkých oblastech byly v období let 1900 až 2005 zaznamenány dlouhodobé změny srážkových úhrnů. Významný nárůst srážek byl pozorován ve východních částech Severní a Jižní Ameriky, severní Evropy a severní a střední Asie. Pokles srážek byl pozorován v oblasti Sahelu, v oblastech Středozemního moře, v jižní Africe a v částech jižní Asie. Srážky jsou prostorově a časově vysoce proměnlivé a v některých oblastech je dostupnost údajů omezená. V dalších velkých sledovaných oblastech nebyly dlouhodobé trendy pozorovány.
    Od sedmdesátých let minulého století byla na větších územích, především v tropech a subtropech, pozorována období intenzivnějšího a delšího sucha. Ke změnám výskytu sucha přispívá intenzivnější vysychání spojené s vyššími teplotami a nižšími srážkami. Se suchem souvisejí také změny povrchové teploty oceánů, změny atmosférické cirkulace a většinou i snížení rozsahu a tloušťky sněhové pokrývky.

    Pro Evropu platí následující trend, vidíme, že roste počet extrémů, že normalita (medián) se posouvá směr doprava (léta jsou teplejší), počet tzv. úleťáků je výrazně znatelnější v pravé části, a to dokonce až o téměř 5sigma (směrodatných odchylek), v průměru, čili, opět, neznamená to, že nutně totéž platí pro ČR.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam