• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAREN: z toho ze pises "stale vznikaj novy plody" bych si myslel, ze jich maz moc na to, aby ti vsechny dozraly jak potrebujes:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    LA_PIOVRA: plodu je celkove spis malo, takze vyhony radsi neredukuju - plody vesmes vznikaj na "periferii", na nepraktickejch mistech ve svahu nebo "ve vzduchu"; samotnej zahon je zrejme moc zastinenej, je tam prilis rostlin ci co./ je mozny, ze na dany rostline/odnozi bylo tech plodu prilis, jeste se na to o vikendu podivam a kdyz tak to proberu - predtim jsem spis redukovala samci kvety, jinak to nechavam rust nadivoko. a myslim, ze stale vznikaj novy plody - maj sanci to stihnout?? jak dlouho tak zrajou?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAREN: kolik mas na rostline plodu? Redukovala si vyhony?
    (dyne dost bezne v zajmu vyvoje a zrani nejvetsich plodu odstavej mladsi, pokud jich mas na rostline hodne)
    KAREN
    KAREN --- ---
    prosim co je tohle za hnilobu ci co?? par hokaido mi takhle predcasne odpadlo, z toho nekolik uplne miniaturnich kousku (prumer cca 2 cm) bylo nahnedlejch a zabalilo to... tohle byla velikost 5-10 cm na "vysku".

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Prodám z rodinných důvodů chovný pár čistokrevných vietnamský prasat. Je dva roky starý, svině měla jednou selata (11ks). Oba jsou ochočení a slyší na jméno Bobina a Emil. Jsou zvyklí na pastevní odchov i na pobyt ve chlévě přes zimu. Cena je za oba 3000 Kč. Prasnice je nyní znovu připuštěná.

    koza: prodám z důvodů omezení chovu kozu po druhých kůzlatech. Jde o kříženku kozy hnědé a kozy toggenburské. Letos po porodu z důvodu infekce ztratila mléko a něco na váze. Vhodná je tedy spíše jako společnice ke zvířatům, nebo k lidem co s ní budou mít trpělivost. Povahu má přítulnou. Slyší na jméno Rozinka. Dohoda jistá.

    ovce: Prodám dvě čistokrevné romanovské ovce (2 roky staré) a dále tři křížence ovce romanovské a Suffolk (bahnici a dvě jehnice). Lze prodat i jednu čistokrevnou jehnici Suffolk. Cena: Romanovky - 2000 Kč, 1500 za bahnice a 1300 za jehnice. V případě zájmu můžu nechat připustit čistokrevným Suffolkem linie Lucky Luke. Zn. omezení chovu.

    Tel.: 724 663 822; lokalita - Chrudim/Ústí nad Orlicí.
    RADUSZKA
    RADUSZKA --- ---
    SELECTOR_IX, KAREN: Na tyhle nepříjemnosti s obsahem pytlíků si stěžuje čím dál víc lidí. Prý mají v SEMO docela bordel. Dle fóra na perma webu.
    Mě osobně ze semínek z obchodů taky moc nevzešlo.
    MARTHINEZ: Červený rybíz bych měla, písni do zpráv, pokud poptávka stále trvá.
    JAGA
    JAGA --- ---
    Petr Vacek je spontánní permakulturník
    http://www.permakulturacs.cz/...etr-vacek-je-spontanni-permakulturnik&catid=38:spolecnost&Itemid=125
    Byla jsem u známého herce Petra Vacka, má doma úžasná ekologická/soběstačná řešení, třeba domácí TEG - termoelektrický generátor...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Rybízy se často pokud vím roubují na meruzalku zlatou. Takže pokud je rybízem stromeček s tenkou větvičkou, tak to co má smysl množit je jen to nad tím roubem, jinak to co hojně roste z kmene a kolem kořenů bude ta meruzalka. "Vonné žluté květy v řídkých hroznech kvetou od dubna do května a v červenci dozrávají v aromatické fialovočerné bobule bez výrazné chuti. Listy jsou trojlaločné, zelenožluté, na podzim červenají a pak opadávají.". Což asi nechceme ;-) Krom toho se říká, že tyhle výhony berou živiny té rostlině na ty plody.

    Naopak pokud jde o keřík, který naroubovaný není, tak v tom nemůže být problém. Teď jsem takhle píchl větvičky asi 30 let starého černého rybízu do jiných míst v zahradě a zatím se tváří stejně jako mateřské rostliny.
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    OGMIOS: no odkopek (myslím ten vzniklý hřížením) je víceméně to samé, co řízek, takže by v tom z hlediska plození a kvality neměl být rozdíl, si myslím :-) Jen jsem myslel, že by odkopek měl oproti řízku lehčí náskok O:-)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    OGMIOS: a kolikaletý ty odkopky/výhony byly? pač na jednoletým dřevě neplodí žádnej rybíz...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: vidis, to je pravda..sem myslel na cervenej kde to znam jak jsem psal a zapomnel jsem na cernej kde vlastne sam jsem rozsazoval odkopky a ty plodily :D
    no ale i tak ted mam brouka v hlave proc ty vyhonky co vyjely u toho cervenyho rybizu neplodily..hmm..tak to musim jeste prozkoumat :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: my takhle mame ziskanych nekolik cernych rybizu z puvodni matecne rostliny a plodi vsechny.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: ikdyz ted me napada ze to mohlo bejt naroubovany buhvi na cem pro vetsi odolnost.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: no co ja si pamatuju tak jsem prave nikdy nevidel ovoce na tech vyhonkach co vyrazili z korenu nekde. proto si to myslim :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: plane by to bylo, kdybys vypestoval nove rostlinky z pecky, kdezto kdyz beres ze dreva, melo by to uchovat vlastnosti te rostliny.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    hmm ja myslel ze odkopky z rybizu jsou plany..nebo rodej po nejakym case? my vzdycky urizli vetvicku, sup s ni do vody, koreny to pousti lehce a pak zasadit.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    MARTHINEZ: Ne, ale můžeš si jej nahřížit nebo nařízkovat
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    Zdravím, neměl by někdo odkopky červeného rybízu? Třeba se někomu samovolně množí a bude se toho zbavovat. Mohu nabídnout meruňkovou marmeládu, případně nějaké drobáky (dle domluvy)...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MYKO: kdyz jedes z Melnika smer Mseno, tak prejizdis pres koleje, pak je tam cca 500 metru baracku a pak uz je silnice z Melnika....a tam na leve strane je takova polni cesta a u ni reklamni cedule
    KAREN
    KAREN --- ---
    a nekdo tip na skolky nebo dobry zahradnictvi na trase brno - kurim - tisnov - nedvedice - bystrice n. p. (- zdar)?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    to nejde minout...je tam vinice a uprostred odbocka s velkou ceduli....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam