• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    COMODOR_FALKON: nojo, to je neco jako kdyz je neco "chemickeho" :))
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KACHNIK: Nekde jsem videl na to tema i dokument - zplynuji se. Uvadelo se tam, ze se pouziva vysoka koncentrace CO2.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ANABEL_LEE: Nejen ortodoxni genetik.. :D
    I spouste lingvistu by se jiste nezamlouvalo uzivani obecnejsiho terminu pro konkretnejsi pojem.

    Taky se podle toho vetsinou pozna, jestli diskutuji ctenari bulvaru, nebo lidi co o tom fakt neco vi..

    Na druhou stranu, diky nizke informovanosti je straseni pojmem "GMO" efektivni, protoze v nejhorsim se misto omluvy (ev. nahrady skod) jde odkazat na to, ze GMO je vlastne vsechno "NEdivoke"...
    VEVER
    VEVER --- ---
    My jsme brali jednodenní kohoutky na krmení po čtyřech korunách (většina z toho asi padla na dovoz až domů :))a zbytek se prý zplynuje.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    OGMIOS: Dík
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OGMIOS: pokud je to masne plemeno jdou na vykrm, pokud jsou to nosni, tak spis ne, usmrti se a do kafilerky
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KACHNIK: tak jsem se ptal na chovatelsky skupine a prej podle lihne. nekde se odprodavaj za mizernej peniz treba korunu a nekde to rovnou likvidujou.
    XL1
    XL1 --- ---
    DENDROBATA: Dendrobato pokud sháním nějaké které JE odolné tak asi vím že takové odrůdy JSOU -měl sem je. takže doporučovat mi shunt co se dá normálěn koupit v obchodě je trochu mimo. děkuju.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KACHNIK: no ja nevim co se deje v prumyslovejch odchovnach s kohoutama po vysexovani.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    OGMIOS: Výkrm a prodej pro běžnej trh mi právě nesedí. Nikdy jsem nikde neviděla prodej "obyč" kohoutů, na maso se chovají broileři. Když vezmeš, že zhruba z poloviny vajec jsou kohouti a většina lidí nakupuje hybridní kuřice na snůšku, muselo by to být někde vidět. Ten odpad se snažím vytěsnit s tím, že to určitě mají nějak rozumně zmáknutý...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KACHNIK: prodaj se jako kohouti bych rekl a nebo se vyhazou jako nerentabilni odpad. pripadne jdou na vykrm jako brojleri?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    OGMIOS: no a co s těma mini kokrháčema?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KACHNIK: sexujou jednodenni kurata. coz znamena ze si zjistej pohlavi. v tom jednom dnu to prej je viditelny a pozdeji to nejde tak lehce zjistit,
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Když se tu řeší ta drůbež, mám blbej dotaz. Před rokem na jaře jsme koupili pár obyč kuřic hybridní hnědek "z auta" a následně netříděná kuřata český kropenky. Hnědky se hezky roznesly, jsou krotký až nablblý, kropky nazýváme od prvního dne pošuky, protože rozhodně neztratily všechny instinkty divokýho ptactva a jsou všechno jen né vklidu. A já se furt bavím rozdíly mezi tím přirozenějším ptactvem a tím zpitomělým hybridem. Po tom co se z kuřat ze dvou třetin vyklubali kohouti mi ale vrtá hlavou jak to vlastně dělaj v těch vekochovech aby měli jenom slípky? To už se dají "naočkovat" vejce rovnou určitým pohlavím?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OGMIOS: mas naprostou pravdu, hybrid a GMO je totalne neco odlisneho. GMO zvirata existujou snad jen v laboratorich a vyzkumnych ustavech, bezne se (zatim) nechovaji. I kdyz, ortodoxni genetik by mohl rict, ze i heteroze je forma geneticke manipulace, ale v takovem tom beznem chapani totoho terminu, kdyz se geny jednoho organismu vnasi do genomu jineho organismu, tak to krizeni skutecne neni.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: ja mam vsechno mozny. a zrovna vloni mi nekdy zacatkem zari zacly slepice preperovat, pak si daly na cas, ted je zima a predpokladam ze se do mesice roznesou. takze ja to nejak neresim jakou maj snasku :D a hybrida mam jen jednoho kohouta..teda asi..nevim co to je ale vypada na Dominant ale klidne to muze bejt cokoliv.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    OGMIOS: nevím co máš ale já nakoupil pře necelým rokem bohužel tady http://www.integrazabcice.cz/cs-cz/products/ jsou dostupný, nesou.. Shánčivost taky dobrá, jedna už dvakrát zakvokla a od té doby nenese
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: ja si teda nejsem jistej proc clanek vyuziva strasaka GMO na hybridni slepice...? je pravda ze nevim jestli je nejak nekde geneticky modifikujou v laboratori, asi to urcite zkousej. ale hybridky u nas jsou nejcasteji hybridky z toho duvodu ze to jsou potomci ruznych cistych plemen u kterych se vi co vyjde kdyz se skrizej. coz mi prijde na tom clanku skoda protoze jinak je dobry ze se upozornuje na praktiky velkochovu ktery jsou hnus.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    DUL: Chutově vynikající ale tak mrňavá že nasbírat rozumné množství třeba na výrobu protlaku zabere dost času (a plochy). Ale na takovéto zobání super :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Jestli budete zjara pořizovat slepice dobré vědet toto .. http://domaci-chov-drubeze-a-kraliku.webnode.cz/hybrid-nebo-plemeno/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam