• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: no ale kdyz snis pet plus jablko tak se vlastne dobre nazeres :D rofl
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: akorat ty zavery, ktere z toho vyvozuje jsou naprosto pominute. jako bys rekl - matematika je o pocitani a proto "pet plus jablko rovna se to jsem se dnes dobre nazral".
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DACUBE: me kachny fungujou skvele a to je slimaku letos hodne moc znova.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: no ale v podstate ma pravdu..karma je zakon priciny a nasledku..takze pozor na slimaky :D
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    JAZZZ: no a abych te furt jen nehájil, musím říct, že letos bych asi s nějakým sbíráním nebo chytáním slimáků do pastí neuspěl a pokud vím tak ty hlístice jsou drahé jak čert. Navíc než slimáka ostaví, tak stačí zrychtovat celý záhon. Letošní rok moc nepřeje permakulturním postupům
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    KUATO: asi je to taky o míře tolerance, o egoismu a o schopnosti vyzkoušet cizí nápad. Nevím, mám 2500 m2 jenom pro naši femilikrů. Ale dovedu si představit, že kdyby mi někdo v nějakém komunitním čemkoliv přišel diktovat pravdy, kor protože takto uvažovali už jeho pradědáčci a jinak to být nemůže, asi bych se na komunitu vys..
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAZZZ: ty vole, z tveho pojeti karmy padaji jogini z meditacnich polstarku, alchymistum se tristi na policich lahve se rtuti a magove maji strach jen vkrocit do mistnosti, kde maji namalovany kruh, aby je Mefistofeles nepromenil ve slimaky! jeste, ze se nepoustis do rozboru vetsich katastrof, to by biblicky Adonaj, ktery dstil siru na Sodomu a Gomoru, vypadal vedle tebe jako ustraseny uhrovaty nedouk!
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    náhodou o nějakém komunitním zahradničení v Brně, příp. blízkém okolí nevíte?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    OGMIOS: nase rodina je mimo jinych podobnych aktivit clenem http://www.kom-pot.cz/ a funguje to dobre.
    je to podobne jako bedynkove projekty http://www.bedynky.cz/bedynky , akorat musis vlozit neco do zacatku jako nevratnou zalohu, ktera te ma motivovat se na to nevykaslat a odpracovat alespon minimalni pocet hodin na spolecne zahradce.

    tady se karma obnazi v cele sve krase - kdo toho neni schopen, tomu sezerou urodu slimaci nebo si bude muset potraviny poradne opeprit jedovatymi substancemi :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: na toto tema jsme s Jazzzem vedli uz nekolikrat nekonecnou vymenu v klubu "Odpojeni od systemu" bez nejakeho presvedceni jedne (funguje to!) i druhe (driv nebo pozdeji to zdechne, kdyz se zacne delit kolac) strany, takze bacha, abys nevypustil dzina z lahve :o)).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JAZZZ: hele jak se u komunitniho zahradniceni rozdelujou vynosy?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    to jste uhodili hrebicek na hlavicku. soucasna "nutnost" pesticidu a herbicidu prameni predevsim z toho, ze lide jsou od zahradky odtrzeni a maji ji jako takove vikendove utociste z betonoveho nesmyslu. lepsi reseni nez komunitni zahradniceni nevidim.
    IVA
    IVA --- ---
    OGMIOS: To máš pravdu, pár jich okolo mě šlo, ale to je na jinou debatu. Já spíš přemýšlím o vytvoření výměnku, ale výměnkář to ještě neví :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    IVA: ja si myslim ze to neni tak nerealny. je spousta lidi co si to v zivote ruzne pohnojej a skoncej na dne a kdyz se da na ne aspon trochu spolehnout ze ty zvirata cloveku neprochlastaj atd tak to muze fungovat.
    IVA
    IVA --- ---
    OGMIOS: Čeledína bych brala, hned bych si pořídila kachny na slimáky, kozičky na trávu a prasátko na maso :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jinak ja nelituju ze jsem si poridil kachny.slimaky vysbiraj za me a mam klid. predtim sjem to sbiral ruco a to byl nekonecnej kolobeh. a problem se staranim se o kachny jsem vyresil celedinem :D za garazi byla dilna tak tam bydli kamarad a ja muzu zmizet.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Dám tomu ještě týden přírodními metodami a jestli se počet slimoňů nezmenší, začne jedový peklo (sbírat 2x denně půl kila slizu je... meh). Hlísticím se radši vyhnu, nelíbí se mi představa že nechám zahradu naskrz prolézt parazity co rozežíraj zevnitř a pak to budem jíst, jakkoli se dušujou, že je to všem mimo slimoňů neškodný.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRUDRIGER2: si to nesmis tak komplikovat. ja s tou moji to mel tak ze jsem k ni prisel na navstevu a...a uz jsem neodesel.
    takze potazmo ani slimaci ani pyr mi nevadi...vsak vono se to zuzije :D
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    IVA: No je to dost drahy a na větší zahradu velka spotřeba. My ho máme doma, ale ještě jsme ho nezkusili. Sousedka radila dat kolem petrzelky jehlici, ze přes nej nepolezou, tak to zkousim :) dyne a melouny máme totálně sežraný
    IVA
    IVA --- ---
    ARQANA: Nezkoušela, ale je to zajímavé, teď jsem bez rozmyšlení koupila VANISH ve stavu nejvyššího zoufalství:-) Ale ten nemaslug je zajímavý, mohla bych s tím postříkat komposty a zahradu. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam