• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: to jo, ode mě to byl spíš fór... ale bude zase nějaký ten m2 navíc, get readyyy!! :o)

    KEIKIN: a voněj ty květy? Jestli jo, tak bych se toho nebál, jen to bude chtít ozkoušet dávkování :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    DARJEEL: chce to sadit dřív podle mně. Ale alespoň nám krásně modře kvetou ibišky. Btw nevíte někdo jestli se dají ty květy sušit a dělkat z nich čaj ?
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: ja to zrovna posledne zacala zvazovat - jak stahnu vysemenenou mizunu, cervenou horcici a taky lichorerisnici, ktery pokryvaj dost mista (diky za to!), zas tam neco pridam. redkvicky rozhodne, zkusim taky mrkev, prvni davku fialovyho kaderavku jsem posledne sklizela, ale pridam, pak si rikam nejakej polnicek a jiny "listi" a asi to nak velkoplosne zaspenatuju a mozna prihodim mangold - ale semeno jeste nemam ready. s nim teda premejslim, s cim vsim se asi tak mohl nakrizit, ale asi si to overim.))
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: nj, ale kapacita zahonu omezena) uvidime, jestli brokolice nak rozumne obrostou - ty belasci jsou fakt hypervykonny;/
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    no ja mam momentalne pripraveny zahonky na pozdni seti. a co vy? mate uz zaseto na podzim? a co jste seli? ja chci vyhodit nejakou mrkev, redkvicky (lonska cerna mi dozraly seminka tak je pozdejs vyseju), kopr, kaderavek.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DENDROBATA: tyjo, u nás mrazivá kotlynka, prší minimálně, ale brokolice a kedlubny tam jedou jak pominutý :-) Příští rok už budeme asi velkopěstitelé, co se týče těchto pochutin :o)))
    KEIKIN: my toho měli taky dost dřevnatého, holt víkendová chatařina, ale snad se napřesrok poštěstí a budeme tam zevlit víc :o)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KEIKIN: ta moje fotka je z prvniho letniho dne, jak tak koukam - proto ty redkvicky. ted mam nejaky kedlubny zatim miniaturni a hlavne brokolice (jak mi na trhu prodali misto kedluben smes s brokolicema 1 : 2) a doufam, ze housenky nesezerou ruzickovou kapustu;/ jo, to bude malou zalivkou. mne u nas kazdej rok drevnatej vodnice (mela jsem za to, ze jsou nenarocny...), je to tak akorat na vyvareni do polivky nebo co.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KAREN: nám letos ředkvičky a kedlubny zdřevnatěly. Přičítám o enormnínu suchu. Jelkiož nebyla možnost pravidelně zalévat, tak pěstební úspěchcy letos nejsou nic moc. Teda kromě mariány :-))
    Celá zahrada je provrtána chodbičkama skoro u každého keříku a kytičky je díra.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    ZATAMOKO: U kamarádů :) vřele doporučuju- vzešli krásně

    Úvod - Český česnek | prodej, předprodej, kvalitní český česnek
    http://cesnekceskyraj.cz
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ZATAMOKO: Tohle bylo ze Semo Smržice.. Vlastně úplná novinka loni na trhu a jediná uznaná odruda českého paličaku... Udělalo to takový ty pacibulky v květu .. Zkusím to vysadit, třeba z toho něco vyleze.. Resp mne napadá ze bych některý stroužky na podzim znova vysadil ale netuším zda vydrží ;)

    VEVER
    VEVER --- ---
    Mně žerou moje bylinky za oknem křísi...a vůbec mi přijde že jich je letos nějak hodně. Netušíte někdo co by je mohlo žrát? Že bych si do truhlíku introdukovala predátora :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Kde kupujete sadbu česneku?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    uaaa nam vsechno zerou ty brouci z repky a molice...to je zlo..... ale mrkev je letos primo kralovska :o)


    DENDROBATA: super :o) pristi rok cesnek rozjedem ve vetsim..

    a poprve v zivote mame hromadu vlastni cibule :o)

    KAREN
    KAREN --- ---
    DENDROBATA: hmm na to moc neni prostor, uvidim) s kostalovinama je to haluz - kedlubnam se u nas darilo i v puvodni pude-nepude, tak jsem letos testla brokolice, a funguje to)

    http://karen.ic.cz/Imgs/chata/DSC00918_rs.JPG
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Vlastní vypestky.. To fialové česká odrůda Karel lV.

    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: To vypadá ze kolem nic chutnejsiho než vaše brokolice není.. Co tahle někde vedle vyset políčko řepky nebo hořčice , třeba je to zmate. Ale to jenom hádám ... Kostaloviny nepestujem, tak daleko nejsme :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: no o prazdninach krouzek siti nemam;) [blbe jsem si to precetla.))]
    ... ale ok, no nechce se mi kvuli tak maly plose kupovat neco specialniho - co treba netkana textilie? to by se ted asi moc zahrivalo, ze...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: zkus sit ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    co za postrik se vam osvedcilo proti belaskum?
    jsem je vzdycky nechavala byt, bojovat se slimakama nemusim, ale pote, co jsem podrizla krasnou velkou brokolici a nasla v jejich ulickach a zakrutach asi 50 zivejch housenek a spoustu zaschlejch a ulpela mi na rukou zelena krev mnoha nepratel (na metru ctverecnich to bylo urcite pres 100 housenek a taky spousta vajicek), rada bych trochu snizila stavy. krome vytrvalyho sberu teda... mam kolem kostalovin vysazenej tabak, ale to nijak zvlast nepomaha - pelynek nemam, ale asi zkusim rajcatovy listi. mate nejakej osvedcenej tip, prosim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam